Premier League, The Championship och League One. Mer brittiskt än så blir knappast ett Stryktips. 15 miljoner i jackpot är en fin krydda på kupongen som inleds med en megabank, men därefter ser det desto mer ovisst ut. Häng med i jakten på storkovan!

SPELA STRYKTIPSET HÄR!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Southampton 1

Liverpool tar emot farmarlaget Southampton - fasligt många spelare har lämnat de sistnämnda för de förstnämnda de senaste åren - på Anfield. Att detta ska sluta i något annat än en rejäl överkörning har vi ruskigt svårt att se. Liverpool är i toppslag för dagen och i onsdags kunde en reservbetonad startelva städa av Porto utan större problem. Ett mer ordinarie manskap är att vänta denna lördag och då får Southampton oerhörda problem att hänga med i svängarna. 1-2 i brakan mot Norwich kom efter två tavlor från förstaslipsen McCarthy som kommer få mer att stå i på Anfield. Det bådar inte gott. Given etta.

2. Brighton - Leeds 1

Leeds har haft uppenbara problem under den erkänt svåra andra säsongen i Premier League. Poängtapp i tio av tolv kamper har lett till en placering strax ovanför giljotinen. Den främsta anledningen till detta är det tuffa skadeläget. Ayling, Bamford och Koch dras fortfarande med bekymmer och det är en trio som normalt är givna i startelvan. Till råga på detta står Brighton på andra sidan. Fiskmåsarna vann båda inbördes mötena i fjol och efter sju raka utan seger anser vi att stjärnorna står rätt för Potter och company denna lördag. Med ett mer gynnsamt truppläge tar Brighton en efterlängtad seger. Spikad etta.

3. Crystal Palace - Aston Villa X

Extremt svårsiad tillställning från Selhurst Park där två i grunden jämbördiga manskap ska mäta svärd. Crystal Palace fortsätter att vägra förlora under Patrick Vieiras ledning, men med bara tre segrar så här långt finns frågetecken för förmågan att avgöra matcher. Att städa av ett Aston Villa med luft under vingarna blir inte heller enkelt. Steven Gerrard inledde sitt äventyr i Birmingham på bästa sätt när Brighton betvingades med 2-0. Framför allt såg den tidigare ihåliga defensiven förbättrad ut och med Palaces oförmåga ska Villa inte räknas bort. Alla tecken är att föredra.

4. Norwich - Wolverhampton 2

På tal om nytillträdda tränare som inledde på bästa sätt landar vi osökt in på Carrow Road. Dean Smith lotsade sitt Norwich till 2-1 mot Southampton och därmed kunde Kanariefåglarna lämna jumboplatsen. Med handen på hjärtat var de tre poängen en skänk från ovan. Alex McCarthy borde ha räddat Pukkis och Hanleys mål med ett finger. Tuffare emot denna lördag när Wolverhampton kommer på visit. Vargarna har stått för en ordentlig scenförändring under hösten och parkerar faktiskt in strax under Europaplatserna. Jiménez, Podence och Hwang är alla potentiella matchvinnare för gästerna som ska ses med god chans till minst en poäng. X2 räcker för grön bock. 

5. Birmingham - Blackpool 1

Över till The Championship där varken Birmingham eller Blackpool var värda poäng i veckans omgång. Birmingham blev blåsta av stolen mot Coventry och att Lee Bowyers mannar lämnade den matchen med poäng var ett under. Likaså var Blackpools poängplock mot West Bromwich. Det bombarderades avslut mot Daniel Grimshaw i buren och 23-åringen lär få att göra när ytterligare ett lag från Peaky Blinders-land står på andra sidan. Birmingham är det bättre laget i grunden, men även om ettan är trolig ska det sättas ett frågetecken för värdarnas förmåga att föra en matchbild. Ettan först, krysset sedan. 

6. Bournemouth - Coventry X

Landslagssamlingen i oktober gjorde inte Viktor Gyökeres gott. Anfallaren har haft våldsamt blött krut i bössan efter de totalt fem minuterna mot Kosovo och Grekland. Åtta raka matcher utan strut är facit för svensken som med sina kompanjoner turades om att bränna målchanser i kubik mot Birmingham. Spelmässigt var insatsen däremot ett steg i rätt riktning och kan gästerna göra om bedriften mot Bournemouth står de inte utan chans. Körsbärens form är på väg nedåt efter bara en seger på de fyra senaste. Ettans favoritskap blir för stort och då behövs alla tecken från start. 

7. Hull - Millwall X

Två aktörer med sina signum i defensiven drabbar samman på MKM Stadium. Hull har radat upp tre raka segrar och med lika många hållna nollor råder muntra miner hos Tigrarna. 1-0 mot Cardiff var med det sagt ett rån och att bryta ner Millwall är lättare sagt än gjort. Lejonen är ett stående underspel på Oddset och är det något Gary Rowett främjar är det renhållning framför egen kasse. Tre raka oavgjorda duster vittnar om en tandlös offensiv hos Millwall som håller i sig även under lördagen. Trevligt och inte alls otroligt spikkryss.

8. Huddersfield - Middlesbrough 2

Huddersfield tillhör den klassiska skara lag som saknar den sista pusselbiten för att på allvar kunna utmana om en playoff-plats. 6-1-2 är en imponerande rad hemma på John Smith’s Stadium, men lika dåligt är 2-3-5 på resande tass. Här stundar förvisso en hemmamatch, men när ettan valsar upp över 50 procent rycker vi i handbromsen. Middlesbrough har ett spetsigare spelarmaterial och Chris Wilders mannar är ruggigt revanschsugna efter att ha tappat 1-0 till 1-2 mot Preston. Spelmässigt var Boro överlägsna och visar de samma tendenser denna lördag ligger en seger i luften. Tvåan är en utmärkt värdespik.

9. Luton - Cardiff X

Steve Morison såg ut att ha fått ordning på Cardiff via två raka segrar, men i onsdags kom en snyting via 0-1 mot Hull. Sett till matchbilden var resultatet ett regelrätt rån. Hull gjorde mål på sitt enda skott på mål och kan walesarna samla kraft får Luton ingen promenad i parken framför sig. 0-0 mot Nottingham var ett halvt steg i rätt riktning för Hattmakarna som dessförinnan stod noterade för två raka nederlag. Hemma på Kenilworth Road finns en stabilitet som gör att Nathan Jones mannar anförtros med utgångstecknen, men på större system får det gärna garderas. Helst hela vägen. 

10. Peterborough - Barnsley 2

Det var ingen liten buss som Poya Asbaghi parkerade i veckan. Svensken formerade sitt Barnsley enligt en dubbeldäckare, men det räckte ändå inte till poäng mot Swansea. Peterborough är en klart mer överkomlig uppgift och här räknar vi kallt med att The Tykes ger sig ut på offensiva utflykter. Peterborough har mäktat med en poäng av de senaste 15 möjliga och den totala målskillnaden 1-11 säger mycket om det mesta. The Posh får det inte att stämma i någon riktning vilket Poya och hans grabbar utnyttjar. Strecka från den värdemässigt fina högersidan. 

11. Stoke - Blackburn 2

Stoke är som ett riktigt infekterat förhållande. Just när det börjar ljusna kommer en smäll och i veckan var mörkret framme för The Potters. 0-1 i prutten mot Bristol City innebar stopp för en tre matcher lång vinstsvit och till 55 procent går det bara inte att lita på de rödvita. Blackburn besitter hög höjd i spelet och 4-0-segern mot Peterborough var ett rungande kvitto på gästernas kunnande. Ben Brereton var som vanligt inblandad i det mesta i offensiv väg och chilenaren kan mycket väl bli avgörande även här. X2 liras till fint värde.

12. Swansea - Reading 1

Poya Asbaghi och hans Barnsley bad snällt, men Swansea ville under inga omständigheter lämna ifrån sig bollen i onsdagens kamp. Walesarna reste hem med 2-0 och nästan 80 (!) procent i bollinnehav, statistik som säger det mesta om klasskillnaden vi fick se på Oakwell. Hemma i draklandet är värdarna dessutom sitt bästa jag och Reading får en ruskigt tuff uppgift framför sig. En välfylld skadelista, dålig form och nyligen drabbade av minuspoäng är bara några faktorer som talar emot The Royals på Liberty Stadium. Trolig etta vars överstreckning borgar för sällskap av krysset.

13. Plymouth - Wigan 2

Innan äventyret går i mål ska vi hinna med ett besök i League One. Bojan Djordjic gamla Plymouth ska gå i klinch med Erik Edmans gamla Wigan på Home Park. Aktörerna befinner sig i toppstriden av tredjedivisionen, men ska vi tro på respektive formrad är de förstnämnda på väg ur densamma. Två raka nederlag, noll gjorda mål och fem i brakan är inga roliga siffror. Wigan visar mer för dagen och gästerna är faktiskt hela League Ones bästa bortalag. 6-1-1 på resande tass är klass och med spelare som Keane och Lang i de främre leden krävs väldigt lite för att väldigt mycket ska hända. Till jämna streck är tvåan en spik att luta sig mot.

Singelstrecket! - Liverpool

Liverpool är kalasbra för dagen och mot ett ständigt ojämnt Southampton väntar en asfaltering på Anfield. Ettan är gjuten i betong. 

Kupongrensaren! - Blackburn

Stoke är lika pålitliga som Judas var när det begav sig och till alldeles för hög procent måste högersidan synas. Blackburn är mer än kapabla att ordna poäng i Stoke-on-Trent.

96 rader

1. Liverpool - Southampton 1

2. Brighton - Leeds 1

3. Crystal P - Aston Villa 1x

4. Norwich - Wolves x2

5. Birmingham - Blackpool 1

6. Bournemouth - Coventry 1x2

7. Hull - Millwall x

8. Huddersfield - Mboro 2

9. Luton - Cardiff 1x

10. Peterbor. - Barnsley 2

11. Stoke - Blackburn x2

12. Swansea - Reading 1x

13. Plymouth - Wigan 2

864 rader

1. Liverpool - Southampton 1

2. Brighton - Leeds 1

3. Crystal P - Aston Villa 1x2

4. Norwich - Wolves x2

5. Birmingham - Blackpool 1x

6. Bournemouth - Coventry 1x2

7. Hull - Millwall x

8. Huddersfield - Mboro 2

9. Luton - Cardiff 1x2

10. Peterbor. - Barnsley x2

11. Stoke - Blackburn x2

12. Swansea - Reading 1x

13. Plymouth - Wigan 2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100