Stryktipset är tillbaka på riktigt! Inte mindre än sju matcher från Premier League gör oss sällskap när brittisk fotboll äntligen är tillbaka på kupongen. Lyckas Arsenal vålla Liverpool problem på Anfield? Sex matcher från The Championship tar oss i mål. Full fart framåt!

SPELA STRYKTIPSET HÄR!

Spelstopp: Lördag 20/11, 15:59

1. Liverpool - Arsenal X

Kupongens mest högoktaniga möte hittas redan i inledningen. Liverpool noterade säsongens första förlust när West Ham blev övermäktiga innan uppehållet. The Hammers blottade då de rödkläddas nonchalans på defensiva fasta situationer, en spelform även Arsenal ska kunna utnyttja. The Gunners är sylvassa på fasta situationer och med rådande skadeläge i Pool - så många som nio (!) spelare kan saknas - är högersidan inte att förglömma. Bättre förutsättningar än så här får inte Arteta och company. Xhaka är ett jobbigt avbräck men truppen innehåller fullgoda ersättare. Alla tecken behövs.

2. Watford - Manchester United 2

Ole Gunnar Solskjaer och hans Manchester United gick på uppehåll efter att ha blivit utskåpade av Manchester City. 0-2 i brakan var siffror i underkant och nu mer än någonsin ryktas norrmannen hänga löst på sin tron. Poängtapp mot Watford innebär rejäl kattstank om Solskjaers framtid, men det ska också sägas att The Hornets inte har i Premier League att göra. De bakre ledens underliggande siffror är katastrofalt dåliga och då blir det inte kul att ställas öga mot öga med världens mest målkåta anfallare. Ronaldo blåser nytt liv i sin norska chefs arbetsroll. Spikad tvåa.

3. Wolverhampton - West Ham X

Att sia om utgången på Molineux är inte det enklaste. West Ham blev första aktör att lägga Liverpool på rygg denna säsong och för insatsen förtjänar The Hammers en stor applåd. Segern kom med det sagt inte utan orosmoln. Ogbonna blir borta en längre tid på grund av skada och vi gillar inte att tvåan är på stadig marsch uppåt. Wolverhampton är trots allt inga duvungar. Förlusten mot Crystal Palace var inte mycket att säga om, men dessförinnan stod Vargarna noterade för fyra segrar och en oavgjord. Det är siffror som inte skojas bort hur som helst. X2 inleder men helst alla tecken. 

4. Norwich - Southampton X

Norwich tog säsongens första trepoängare mot Brentford och ledningen firade genom att ge Daniel Farke dojan. Hårda bud för tysken, men resultaten dessförinnan talade inte i 45-åringens favör. Ny på posten är Dean Smith och Aston Villas gamla bas kan säkerligen få fart på Kanariefåglarna. Southampton är en i grunden mänsklig uppgift men det går samtidigt inte att blunda för Helgonens fina trend. Två raka 1-0-segrar och fem tävlingsmatcher i följd utan nederlag talar för att Ralph Hassenhüttl och company är på rätt väg. Det tycker även svenska folket som går hårt åt tvåan. Då rycker vi i handbromsen och tillämpar bredställ på större bongar.

5. Aston Villa - Brighton 2

Vi fortsätter på temat nya tränare när fokus skiftas mot Villa Park. Steven Gerrard har mellanlandat i Birmingham i väntan på Klopps pension. Om Stevie G blir rätt man att vända på Villas fem raka förluster och läckande defensiv återstår att se, men vi vill varna för en jobbig premiär. Brighton spelas inte av banan hur som helst och mot ett ivrigt hemmalag bör Potters mannar få gott om svängrum. Lamptey, Trossard och Maupay är bara ett axplock av lirarna som kan göra livet surt för Gerrard och övriga. Tvåan är ett fräckt singelstreck. 

6. Newcastle - Brentford 2

Hysterin runt nya tränare avtar inte när vi vänder blickarna mot Englands norra delar. Eddie Howe har anlitats av shejkerna för att föra Newcastle upp på säker mark och förhoppningen är att säsongens första trepoängare väntar när Brentford kommer på visit. Vi är inte alls så säkra som tipparna på den saken. En procentuellt massakrerad etta på ett lag som ännu inte vunnit är inget som lockar vårt intresse. Uppehållet kom lägligt för Brentford efter fyra raka förluster. Thomas Frank har fått samla The Bees för att rätta till snedstegen och de rödvita är definitivt längre komna än de svartvita. Den värdemässigt fina tvåan är en ypperlig spik.

7. Burnley - Crystal Palace X

Tränarfebern tar slut på Turf Moor även om Patrick Vieira var ny Palace-bas inför säsongen. Fransmannen har på kort tid förvandlat Örnarna till en svårslagen maskin där blott två nederlag på elva matcher är imponerande läsning. Bara tre segrar vittnar sedan snabbt om var förbättringspotentialen finns. Att vässa på offensiven mot ett Burnley som inte bjuder på något gratis är inte det lättaste. Sean Dyche lotsade innan uppehållet sina adepter till fyra poäng av sex möjliga mot Brentford och Chelsea. En fin fjäder i The Ginger Mourinhos hatt. Två defensivt lagda lag förväntas gå en målsnål historia till mötes och då rekommenderas en fattigmans helgardering. Spikkrysset liras.

8. Bristol City - Blackburn 2

Ett pinnhål ner i hierarkin är det upplagt för målfest på Ashton Gate. Spelmässigt usla Bristol City - den underliggande statistiken är inget för känsliga läsare - lyckades göra två mål på Coventry, men när Gyökeres och company gjorde tre spelade det ingen större roll. Då ska det också påpekas att Bristol City var en man mer på banan under i princip hela matchen. Blackburn följde upp den hemska 0-7-smällen mot Fulham med att lägga Sheffield United på rygg med 3-1. Det är som vanligt ruskigt svårt att bli klok på The Rovers bortsett det faktum att gästerna ständigt är inblandade i målorgier. En sådan väntas även här. Gubben (etta-tvåa) är då ett sunt val. 

9. Huddersfield - West Bromwich 2

Bortsett stabila 3-0 mot Bristol City är oktober och framåt inte mycket att minnas för West Bromwich. Flera motståndare lyckades göra hemläxan mot Valérien Ismaëls mannar som behöver öka tempot i offensiven för att inte bli förutsägbara. Lyckas de med det på John Smith’s Stadium finns god chans till triumf mot ett i grunden sämre Huddersfield. The Terriers besitter med det sagt ett grundspel som vid en bra dag räcker långt mot samtliga opponenter i The Championship. West Bromwich behöver visa mer innan de kan ges fullt förtroende till hög procent. Krysset sällskapar tvåan. 

10. Hull - Birmingham 1

Efter en miserabel inledning såg Birmingham ut att bli något av höstens lag i The Championship. Lee Bowyer lyckades hitta rätt formel med utgångspunkt från en stark defensiv, men 1-2 i nacken mot ett halvdant Reading innebar sura miner under uppehållet. Vi är inte säkra på att Bowyer och grabbarna lyckas studsa tillbaka borta mot Hull. Nykomlingarna knep en blytung trepoängare mot Poya Asbaghis nya Barnsley och vikten av en seger över ett uppehåll ska inte underskattas. Strecken ser ut att landa jämnt och då nöjer vi oss med 1X. 

11. Middlesbrough - Millwall 2

Chris Wilder har tagit över skutan i Middlesbrough och således är överlappande mittbackar att vänta på Riverside Stadium. Det lär samtidigt ta ett tag innan Wilders idéer fastnar hos spelartruppen och till över 50 procent är vi beredda att kasta ettan i sjön. Millwall faller så gott som aldrig ur ramen och bortsett lagen i topp-3 är det Lejonen som förlorat minst antal matcher så här långt. Det säger mycket om kunnandet som gästerna besitter och till trevligt värde är det åt höger vi blickar. X2 liras.

12. Preston - Cardiff 2

Kupongens mest övervärderade favorit ser ut att bli Preston och vi har svårt att förstå varför. Att vara det hittills enda laget som besegrat Bournemouth rättfärdigar inte sönderstreckning av ettan. Hemma på Deepdale är The Lilywhites absolut ett svårslaget herrskap, men i grunden är Cardiff ett lag med tillräcklig höjd för att kunna störa. Walesarna tog en mer än blytung trepoängare mot Huddersfield och kan The Bluebirds fortsätta på inslagen väg är en markant klättring i tabellen att vänta. X2 är valet för seriösa kuponger.

13. Reading - Nottingham 2

Vi sparar det bästa till sist. Reading har drabbats av poängavdrag för deras ekonomiska bekymmer och återfinns plötsligt på den nedre halvan av tabellen. Elaka tungor kan hävda att den underliggande statistiken kommit ikapp The Royals. För många poäng har tagits sett till hur spelet sett ut och det tuffa skadeläget talar inte till värdarnas fördel när Nottingham kommer på besök. Sherifferna har hittat rätt under Steve Cooper och i skymundan börjar gästerna närma sig en playoff-plats. 3-0 mot Preston var ett styrkebesked och går tvåan att få i närheten av 40 procent finns inget att tveka på. Kupongens bästa spik!

Singelstrecket! - Nottingham

Längst ner på kupongen gömmer sig omgångens trevligaste spik. Nottingham spelar som ett topplag under Steve Cooper och mot ett Reading i spillror finns toppchans till tre poäng.

Kupongrensaren! - Arsenal

Liverpool saknar mängder av spelare och Arsenal kan knappast be om ett mer passande tillfälle att ställas mot Klopps mannar. X2 måste finnas med.

96 rader

1. Liverpool - Arsenal 1x2

2. Watford - Man United 2

3. Wolves - West Ham x2

4. Norwich - Southampton x2

5. Aston Villa - Brighton 2

6. Newcastle - Brentford 2

7. Burnley - Crystal Palace x

8. Bristol City - Blackburn 12

9. Huddersf. - West Brom 2

10. Hull - Birmingham 1x

11. Mboro - Millwall 2

12. Preston - Cardiff x2

13. Reading - Nottingham 2

864 rader

1. Liverpool - Arsenal 1x2

2. Watford - Man United 2

3. Wolves - West Ham 1x2

4. Norwich - Southampton 1x2

5. Aston Villa - Brighton 2

6. Newcastle - Brentford 2

7. Burnley - Crystal Palace x

8. Bristol City - Blackburn 12

9. Huddersf. - West Brom x2

10. Hull - Birmingham 1x

11. Mboro - Millwall x2

12. Preston - Cardiff x2

13. Reading - Nottingham 2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100