Lördagens Stryktips innehåller 13 miljoner i jackpot. Fina grejer. Två matcher kommer däremot att lottas och fler ligger i farozonen på grund av Coronaviruset. Inte fina grejer. Vi ger er allt ni behöver veta inför dusterna i Premier League och The Championship. Häng med!

SPELA STRYKTIPSET HÄR!

Spelstopp: 15:59

1. Leeds - Arsenal 2

Vi inleder på Elland Road dit Leeds anländer efter en riktig snyting i plytet mot Manchester City. 0-7 i brakan var siffror som talade sitt tydliga språk. Marcelo Bielsa vägrar att rucka på sin filosofi oavsett motstånd, något som också innebär att Påfåglarna trillar dit ordentligt mellan varven. Truppläget är inte optimalt inför dusten med Arsenal då Bamford, Philips, Cooper och Rodrigo saknas. Då väljer vi att blicka mot gästerna. The Gunners bärgade i onsdags tre stabila poäng mot West Ham efter en gedigen insats. Emile Smith Rowe var tillbaka från skada och ynglingen var inte sen med att skriva in sig i målprotokollet. Form och truppläge är bara två faktorer som talar för bortasegern. Spikad tvåa. 

2. Aston Villa - Burnley X

Steven Gerrards Aston Villa skakade av sig förlusten mot Liverpool genom att besegra Norwich med 2-0. Den gamla mittfältaren har på kort tid blåst nytt liv i The Villains som klättrat flera hack i tabellen. Burnley hemma på Villa Park ska anses vara en lämplig uppgift, men knappast så lämplig som tipparna tycks tro. Sean Dyches mannar har fått gott om vila i benen då veckans match mot Watford ställdes in. Nyförvärvet Cornet har således fått extra tid att rehaba sin skada. Kommer han till spel går Villa inte säkra. Måla brett och jobba in högersidan. 

3. Southampton - Brentford 1

Brentford har fått återhämta sig då tisdagens match mot Manchester United ställdes in. Thomas Frank hoppas att det kan innebära att Ivan Toney är åter från sjukdom. Med eller utan anfallaren får The Bees ändå finna sig i att slå ur underläge på St. Mary’s. Trots manfall i de främre leden lyckades Southampton ordna en stark pinne på Selhurst Park i onsdags. Armando Broja orkestrerade poängplocket via ett mål och en assist, en spelare som mycket väl kan bli tungan på vågen denna lördag. Håller sig ettan i trakter omkring 45-50 procent är spiken ett faktum.

4. Watford - Crystal Palace 2

Crystal Palace tappade i veckan 1-0 till 1-2 mot Southampton, men Örnarna visade prov på moral som kom ikapp till 2-2 i den andra halvleken. Framsteg görs ständigt under Patrick Vieiras ledning där bland andra Gallagher, Zaha och Édouard alla är potentiella matchvinnare. Watford behöver åstadkomma något alldeles extra för att hålla dessa herrar i schack. Något vi inte tror de klarar av. Nämnas bör också att The Hornets fick ställa in onsdagens match mot Burnley på grund av Coronautbrott i truppen. Denna tillställning ligger därför i farozonen. Blir det spel är Palace en bra spik. Blir det inte spel är en ordentlig titt på värdet närmare spelstopp ett hett tips.

5. West Ham - Norwich 1

Det går inte längre som på räls för West Ham. Värdarna inledde säsongen i ursinnigt tempo med en glödhet Michail Antonio i fören, men både anfallaren och hela laget har tappat stinget den senaste tiden. 0-2 i brakan mot Arsenal var rättvisa siffror. Coufal såg rött i derbyt och är därför inte tillgänglig när Norwich kommer på besök. Tillsammans med skadorna på Zouma och Ogbonna är det tunga avbräck i defensiven. Norwich är en motståndare som West Ham ska klara av att besegra ändå, men i rådande form vill vi inte utesluta ytterligare poängtapp. The Canaries har sett förbättrade ut under Dean Smith. Ettan först, krysset sedan.

6. Bristol City - Huddersfield 2

Ständigt ojämna Bristol City är inne i en förvånansvärt stark period. Bara en förlust på de fem senaste vittnar om detta, men The Robins är sällan en favorit att hålla i handen. Matchbilden tenderar att svänga åt alla håll när värdarna är i farten vilket innebär att vi blickar bort från ettan. Huddersfield har i sin tur inget vidare flyt för tillfället men ska trots det ses med god poängchans på Ashton Gate. Spelmässigt är The Terriers en nivå över lördagens kombattanter. X2 liras med god känsla till gott värde.

7. Coventry - Stoke 1

Det vill sig inte för Viktor Gyökeres. Efter landslagssamlingen i oktober har svensken inte gjort mål för sitt Coventry och i den senaste omgången var han förpassad till bänken. Gnugg krävs för att ta sig tillbaka i startelvan. Coventry visar fortsatt gott gry hemma på den nybyggda arenan där raden 7-2-2 talar sitt tydliga språk. Det får ett skadedrabbat Stoke svårt att ändra på. Sawyers, Souttar och Powell, gästernas kanske tre viktigaste spelare, saknas nämligen denna helg. Då får The Potters nöja sig om de löser en pinne. Strecka från vänster. 

8. Millwall - Preston LOTTAS

Millwall har drabbats av ett rejält Coronautbrott i truppen och därför kommer matchen mot Preston att flyttas fram. Lottning kommer istället att fälla avgörandet där procenten lyder 40-30-30. I skrivande stund streckas ettan över 50 procent vilket gör den ointressant. Tvåan innehåller däremot spelvärde och är en fräck spik till rådande procent. Följ strecken noga närmare spelstopp. 

9. Blackburn - Birmingham X

Blackburn är ett av The Championships formstarkaste lag för dagen. Fyra raka segrar gör det enkelt att förstå varför muntra miner råder i Lancashire. Råder samma harmoni även efter dusten mot Birmingham? Inte om vi får säga vårt. Gästerna är tillräckligt skickliga för att stänga ner ytorna för Ben Brereton och dennes kumpaner. Revanschsugna efter det sena poängtappet mot Cardiff vill vi inte räkna bort Lee Bowyers manskap på Ewood Park. Ettan övervärderas så till den grad att garderingstvång råder. Alla tecken ska med.

10. Blackpool - Peterborough 2

På tal om form finns det ordet varken i Blackpools eller Peterboroughs vokabulär. Åtminstone inte för stunden. The Seasiders, som värdarna kallas, är inne i en iskall period med sju raka utan seger. Som om inte det vore nog är truppläget långt ifrån optimalt. Trots det övervärderas ettan vilket innebär att det är läge att dra i handbromsen. Efter en mörk period tog Peterborough en viktig seger senast mot Millwall, något som kan innebära en boost inför denna batalj. Detta är på förhand en helt jämn kamp där värdet till höger fäller avgörandet. X2 liras.

11. Nottingham - Hull X

Steve Cooper vände till gamla hemtrakter förra helgen då Nottingham ställdes mot Swansea. Den gamla svan-basen åkte tillbaka till Sherwoodskogen med ett leende på läpparna efter att ha skåpat ut sin gamla arbetsgivare med 4-1. När matchbilden kommer till Nottingham trivs de ypperligt, när de tvingas föra spelet är de inte lika bekväma. Det ska ett formstarkt Hull kunna utnyttja. Tigrarna har presterat enligt 4-2-0 på de sex senaste och ska kunna bjuda upp till dans på City Ground. 1X går först, den lågt streckade tvåan åker med på större bongar.

12. Reading - Luton LOTTAS

Som om minuspoäng och värdelös form inte vore nog för Reading har truppen också drabbats av Coronaviruset. Matchen mot Luton kommer därför inte att bli av. Ödet lämnas till lottning där den procentuella fördelningen lyder 30-28-42. I skrivande stund streckas tvåan under 35 procent vilket gör spiken otvivelaktig. Återigen rekommenderas en noggrann titt på värdet närmare spelstopp. 

13. Ipswich - Sunderland 2

Klassisk engelsk fotbollsmark avrundar äventyret när Ipswich ska mäta svärd med Sunderland på Portman Road. I veckan åkte Niklas Holmgrens favoritlag ur FA-cupen mot Barrow från League Two, ett uttåg som sammanfattar Ipswichs säsong så här långt. Sunderland visar å sin sida betydligt mer för dagen. The Black Cats har fyra vinster och två oavgjorda på deras sex senaste. Anfallaren Ross Stewart är ständigt på språng och vi blir inte förvånade om skotten sysselsätter Ipswichs bakre led under 90 minuter. X2 spelas.

Singelstrecket! - Arsenal

Arsenal var på hugget mot West Ham. Hittar de rödvita upp i liknande nivå på Elland Road får ett skadedrabbat och sargat Leeds problem. Trivsam tvåa.

Kupongrensaren! - Birmingham

Birmingham besitter kunnande nog för att stänga ner Blackburn på Ewood Park. Vänstervriden streckning innebär fint kupongrens i österled.

96 rader

1. Leeds - Arsenal 2

2. Aston Villa - Burnley 1x

3. Southampton - Brentford 1

4. Watford - Crystal Palace 2

5. West Ham - Norwich 1

6. Bristol City - Huddersfield x2

7. Coventry - Stoke 1

8. Millwall - Preston 2

9. Blackburn - Birmingham 1x2

10. Blackpool - Peterborough x2

11. Nottingham - Hull 1x

12. Reading - Luton 2

13. Ipswich - Sunderland x2

864 rader

1. Leeds - Arsenal 2

2. Aston Villa - Burnley 1x2

3. Southampton - Brentford 1

4. Watford - Crystal Palace 2

5. West Ham - Norwich 1x

6. Bristol City - Huddersfield x2

7. Coventry - Stoke 1x

8. Millwall - Preston 2

9. Blackburn - Birmingham 1x2

10. Blackpool - Peterborough x2

11. Nottingham - Hull 1x2

12. Reading - Luton 2

13. Ipswich - Sunderland x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100