Stryktipset 13/11 bjuder på VM-kval, division ett och Spaniens andra liga Segunda Division. Det är nu Sveriges VM drömmar ska avgöras - blir det direktplats eller får vi ta oss igenom ytterligare kvalmatcher? På söndag kväll vet vi. Ta rygg på stryktipsförslaget här!

Spelstopp: Lördag 13/11 15:59

1. Montenegro - Nederländerna 2

Nederländerna toppar Grupp G två poäng före Norge, samma opponent de också ställs emot i samlingens sista match. Det är således upplagt för en rejäl gruppfinal efter att Oranje städat av Montenegro. Värdnationen har fortfarande en teoretisk möjlighet att nå andraplatsen, men det är troligare att Janne Andersson slutar med korv i bröd än att montenegrinerna kniper silverpengen. Nederländerna är bättre på samtliga positioner och vinner utan att förta sig. Tvåa.

2. Norge - Lettland 1

Ståle Solbakken saknade kopiöst många spelare under föregående samling. Till den innevarande är bland andra Haaland, Ajer och Berge fortsatt ur spel, men det ska inte spela alltför stor roll då det är Lettland som står på andra sidan. Balternas tröska skördar inte ett skvatt i dessa sammanhang och när lirare som Sörloth, King och Ödegaard står på andra sidan har Lettland en mörk afton att se fram emot på Ullevål. Norge kör över opponenterna framför hemmasupportrarna. Given etta.

3. Wales - Belarus 1

2-2 mot Tjeckien och blygsamma 1-0 mot Estland var monumentalt viktiga resultat för Wales under förra samlingen. Dessa innebar att Drakarna har andraplatsen i egna händer, förutsatt att det blir vinst när Belarus kommer på besök. Det är med det sagt inte guld och gröna skogar när det kommer till walesarnas truppläge. Gareth Bale har dragits med en skada under hela hösten och är högst tveksam till spel samtidigt som Kieffer Moore har fått kasta in handduken. Belarus är en fotbollsnation i spillror, men med rådande förutsättningar anser vi inte ettan vara tokgiven. Plocka med ett rensande kryss på större system.

4. Sandvikens IF - IF Karlstad Fotboll 2

Det råder final-karaktär på drabbningen på Jernvallens Arena. Sandviken behöver vinna sina två återstående matcher för att ha chans på andraplatsen. Då får heller inte Dalkurd, innehavare av andraplatsen, ta några poäng. Däremellan befinner sig Karlstad som efter en stark höst har fått vittring på Superettan. Sandviken visar svag form med bara en triumf på de sex senaste och saknar dessutom bästa målskytten Naeem Mohammed. Karlstads formkurva går åt motsatt håll och med tre raka bortasegrar siktar gästerna på en fjärde denna eftermiddag. Vi gillar smygvärdet på tvåan och spikar densamma.

5. Valladolid - Fuenlabrada X

Kupongens trevligaste skrälläge tornar upp sig i Segunda División som inte håller semester över landslagsuppehållet. Valladolid är ett lag med kapacitet för att kunna ta sig upp i La Liga, men när fyra mer eller mindre ordinarie spelare saknas tappar värdarna ohyggligt mycket slagkraft. Janko, Plata och Weissman är bara några av lirarna som fattas och då råder garderingskrav på ettan. Fuenlabradas truppläge är inte alls lika ansatt och efter meriterande 0-0 mot Eibar ska gästerna kunna bjuda upp till dans även här. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

6. Eibar - Alcorcón 1

Eibar trillade som bekant ur La Liga i fjol. Baskerna har lagt besvikelsen bakom sig per omgående och efter 8-4-3 på 15 matcher parkerar värdarna in på andraplatsen i andraligan. Det är definitivt en placering Eibar ska kunna behålla. Truppläget är bra trots att landslagsuppehållet är i full gång och Alcorcón på eget gräs ska anses vara en lämplig uppgift. Besökarna får klara sig utan Escobar som är iväg med Panama och sex förluster på sju försök är siffror som skvallrar om gästernas problem på resande tass. Den statistiken förbättras inte i Baskien. Spikad etta.

7. Mirandés - Huesca 2

Mittenmöte från Castilla och León där tipparna får streckningen om bakfoten. Mirandés saknar ett par givna pjäser som är iväg på landslagsuppdrag och med bara en seger på de fem senaste är formen inte där den ska vara. Den läckande defensiven är en akilleshäl som även Huesca ska kunna utnyttja. Gästerna har en mer stabil organisation att luta sig mot och den tror vi kan räcka till minst en poäng denna lördag. Den vänstervridna streckningen gör X2 till ett läckert val.

8. Las Palmas - Real Zaragoza X

Väldigt oviss historia från Kanarieöarna där Las Palmas och Real Zaragoza ska mäta svärd. De sistnämndas truppläge är allt annat än önskvärt inför denna drabbning, men formen går däremot inte av för hackor. Zaragozas senaste nederlag hittas så långt tillbaka som i augusti. Las Palmas visar också positiva tendenser för dagen, men inte heller öbornas truppläge är mycket att skriva hem om. Väl medvetna om att Pío Pío trivs bra på egen mark är detta ett skrälläge vi inte vill missa. Om råd alla tecken. 

9. Spanien - Sverige 1

Över till söndagen där domedagsklockorna börjar ringa. Det är upplagt för ett sjöslag utan dess like i Sevilla där Spanien och Sverige drabbar samman. Luis Enrique har fått konstatera en rad tunga avbräck inför denna samling. Att städa av Sverige utan pjäser som Thiago, Oyarzabal, Torres, Moreno och Pedri blir sannerligen ingen enkel uppgift. Janne Andersson har dessutom satt griller i huvudet på Enrique då Blågult har 1-2-0 på de tre senaste inbördes mötena. Med all den offensiva spets som finns hos Sverige går spanjorerna inte säkra trots fördelen av eget gräs. Ettan är en lämplig utgång, men krysset ska med på större systembyggen. 

10. Grekland - Kosovo 2

Grekland har lyft sig under senare år och ser ut att vara på väg mot ansenlig nivå igen, men är det något de vitblå fortfarande inte är bekväma med är det att föra en matchbild. Det syntes inte minst borta mot Kosovo (1-1) och när nu samma opponent står på andra sidan anar vi nya ugglor i mossen för grekerna. Kosovo har hedern att spela för och lyckas de passera Georgien i tabellen är det att anse som en relativ framgång i detta VM-kval. Greklands oförmåga innebär strössling av garderingar. Helst alla tecken. 

11. Portugal - Serbien 1

Det vankas gruppfinal i Grupp A där Portugal har förstaplatsen i egna händer. En eller tre poäng innebär att Ronaldo och grabbarna skickar Serbien till ett ovisst playoff senare i höst. Fernando Santos manskap har varit illa ute i enstaka matcher under kvalets gång, men den höga offensiva höjden är det få nationer som kan matcha. Serbien förfogar också över mängder av kvalitetsspelare i de främre leden, men på resande tass är inte gästerna samma odjur som på eget gräs. 1X ska räcka hela vägen till grön bock. 

12. Kroatien - Ryssland 1

Får vi en gruppfinal även i Grupp H? Det får vi. Kroatien är fast beslutna om att försöka försvara sin silverpeng från föregående VM-slutspel, för att det ska bli verklighet krävs en stark prestation mot Ryssland. Valerij Karpins ovilja att ta ut Artem Dzyuba i landslaget förblir ett frågetecken, men det går trots allt ingen nöd på ryssarnas trupp. Att brottas med Kroatien i Split är med det sagt den tuffaste uppgiften i hela detta gruppspel och vaknar värdarna på rätt sida får gästerna inte låna bollen. 1X är ett tryggt val. 

13. Nordmakedonien - Island 1

Island har stått för ett svagt VM-kval och då mängder av nyckelspelare passerat sitt bäst före-datum är Vulkanerna i enormt behov av en generationsväxling. Återväxten är med det sagt inte den bästa och det lär dröja ett bra tag innan vi får se Island i ett stort mästerskap igen. Nordmakedonien andas mer morgonluft och med lirare som Elmas, Bardhi och Alioski finns många olika vapen för att såra islänningarna. Ett plus är också att Ristovski är tillbaka från avstängning. Stabil etta i Skopje. 

Singelstrecket! - Norge

Norge får tillbaka ett koppel spelare som inte fanns med senast och då körs Lettland över utan problem. Given etta i Oslo. 

Kupongrensaren! - Fuenlabrada

Valladolid har kapacitet för att ta sig upp i La Liga, men man ska komma ihåg att truppläget är uselt och värdarna har tappat poäng i åtta av 15 matcher. Fuenlabrada står inte utan poängchans.

96 rader

1. Montenegro - Nederländ. 2

2. Norge - Lettland 1

3. Wales - Belarus 1

4. Sandviken - Karlstad 2

5. Valladolid - Fuenlabrada 1x2

6. Eibar - Alcorcón 1

7. Mirandés - Huesca 2

8. Las Palmas - Zaragoza 1x

9. Spanien - Sverige 1x

10. Grekland - Kosovo 12

11. Portugal - Serbien 1x

12. Kroatien - Ryssland 1x

13. Nordmakedonien - Island 1

864 rader

1. Montenegro - Nederländ. 2

2. Norge - Lettland 1

3. Wales - Belarus 1x

4. Sandviken - Karlstad 2

5. Valladolid - Fuenlabrada 1x2

6. Eibar - Alcorcón 1

7. Mirandés - Huesca x2

8. Las Palmas - Zaragoza 1x2

9. Spanien - Sverige 1x

10. Grekland - Kosovo 1x2

11. Portugal - Serbien 1x

12. Kroatien - Ryssland 1x

13. Nordmakedonien - Island 1

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100