På torsdag(28/1), kl:21:00 möts Tottenham Hotspur - Liverpool i omgång 20 av årets upplaga av Premier League.

Tottenham Hotspur - Liverpool Högsta odds Spelbolag
1. Tottenham Hotspur 3,35
X 3,55
2. Liverpool 2,15

Såsom Tottenham Hotspur sett ut de senaste matcherna med två oavgjorda resultat och resten vinster på de åtta senaste, förväntar sig fansen ännu en seger mot Liverpool på hemmaplan. En spelare i Tottenham-lägret som verkligen visat att han är världsklass de senaste matcherna är Tanguy Ndombele. Fransmannen som verkligen fått sitt stora genombrott den här säsongen. Ingen tvekan på att han startar mot Liverpool. Även ligans för tillfället bästa spelare, Harry Kane har varit helt fenomenal de senaste matcherna och fortsätter som vanligt att ösa in mål och assist. Kul också att se Gareth Bale göra mål i veckan mot Wycombe.

Liverpool fick sin fina svit med 68 matcher utan förlust på Anfield bruten förra veckan när Burnley kom på besök. I söndags åkte de på sin andra raka förlust i North West Derby på Old Trafford i FA-cupen mot Manchester United med 3-2. Oerhört tungt såklart, men jag anar att det är på väg att vända för Liverpool, för nu har åtminstone Salah börjat göra mål, spelade fram gjorde Firmino som har varit under isen ett tag. Det är såklart fortfarande oroligt eftersom att de inte kan göra mål i ligan då de gjort ett på de fem senaste matcherna.

Även om Liverpool saknar sina ordinarie mittbackar har Fabinho gått in och storspelat på den positionen, men trots det är det även där det stora problemet ligger. För när Van Dijk spelar har de en extremt bra passningsspelare nedifrån sin egen planhalva och dessutom är han ju ligans bästa defensiva spelare och med det försvinner en stor del av tryggheten, vilket i sin tur påverkar det offensiva.

Även om det sett väldigt bra ut för Tottenham Hotspur de senaste matcherna där de mestadels radat upp vinster så är det inte egentligen mot något vidare bra motstånd och dessutom har de en tendens att falla ihop när det verkligen gäller mot de bättre lagen. Nu har de en god chans att gå om och ta en fjärdeplacering om de tar sin första vinst sen 2017 mot Liverpool. Som jag nämnde tidigare ser det ut att vända för fjolårsmästarna och mitt tips är att Spurs på hemmaplan inte kommer att ta alla poängen, men som de spelat de senaste matcherna ska det åtminstone räcka till ett kryss.

Förmodligen kommer de köra med den taktiken vi sett tidigare så många gånger under säsongen där de så tidigt som möjligt försöker göra mål genom Kane eller Son och sedan parkera bussen för att ge bort bollen till Liverpool, vilket jag tippar kommer resultera i minst ett mål av Salah. Det är en taktik de kört på så många gånger som inte visat sig helt vattentät och istället för att de tog tre poäng har de gått av planen med bara ett.

Jag väljer att lägga mitt spel på oavgjort hos Casumo till oddset 3.55.