Ikväll är det dags för ännu en omgång Champions League-kval. Vi har sonderat terrängen och funnit två intressanta speltips.

 

Olympiakos-Rijeka

I Grekland ställs mästarlaget Olympiakos mot Kroatiens dito, HNK Rijeka. Gästerna från nordvästra Kroatien blev historiska förra säsongen då man tog sin allra första ligatitel någonsin. Det kryllar inte direkt av stjärnor i bortalaget, och man får gräva riktigt djupt för att hitta något av värde. Österrikaren Alexander Gordon är lagets bästa målskytt med två kassar på fem ligamatcher. I övrigt hittar vi gamla Schalke-bekantingen Mario Gavranovic i laguppställningen. Mer spännande än så är det faktiskt inte, förutom att vänsterbacken heter Leonard Zuta, ett namn några kanske känner igen från tiden då han representerade Häcken. 

Olympiakos är liksom Rijeka regerande mästare, men jämfört med dagens motståndare har man en betydligt större budget att arbeta med. Man har fyllt på med en rad starka namn som målstjuven Emmanuel Emenike, mittfältaren Panagiotis Tachtsidis från Torino samt vänsterbacken Hrvoje Milic från Fiorentina (tidigare Djurgården). Om man jämför trupperna mellan lagen ska det vara klasskillnad till Olympiakos fördel. Dessutom är grekerna alltid starka på hemmaplan, så jag skulle bli förvånad om det inte blir en etta här. 

Tips:

Olympiakos att vinna – 1.70

 

Istanbul BB-Sevilla

Vi går vidare till grannlandet Turkiet och mötet mellan Istanbul BB och Sevilla. Samuel Holméns gamla gäng, Istanbul Basakshir grundades så sent som 1990 och stod för sin bästa tabellplacering någonsin när man slutade tvåa förra året. Med en rik ägare har man lyckats attrahera en rad kända namn som Gael Clichy, Emmanuel Adebayor, Eljiro Elia för att nämna några. Så det är verkligen inget dåligt lag vi talar om här.

Sevilla är som vanligt med i Europakvalifikationerna och inför denna säsong har man fyllt på bra i laget. De har hämtat in bland andra Luis Muriel, Nolito, Simon Kjaer och Jesus Navas. Däremot har man tappat de tunga pjäserna Vicente Iborra och Vitolo till Leicester respektive Atletico Madrid.

Det finns mer kvalité i Sevilla, även om Istanbul BB absolut inte ska underskattas. Däremot har gästerna betydligt mer erfarenhet av sådana här viktiga matcher. Jag tycker att oddsen på Sevilla är lite för bra för att inte testas med en liten insats.

Tips:

Sevilla att vinna – 2.15

Oddsen hittar ni hos Expekt*