5 miljoner i jackpot kantar onsdagens Europatips. Engelsk fotboll dominerar kupongen där vi gör nedslag i Premier League, The Championship och League One. Två portugisiska drabbningar smygs också in i mängden. Plattan i mattan!

Spelstopp: 19:59

1. Chelsea - Brighton 1

Chelsea stod för en stark insats när de besegrade Aston Villa med 3-1 i föregående omgång. Thomas Tuchel bytte in Romelu Lukaku i halvtid och belgaren såg på egen hand till att vända matchen i Chelseas favör. Mot ett brandskattat Brighton-försvar ska Lukaku kunna fira ytterligare framgångar. 2-0-segern mot Brentford var ytterst behaglig för Fiskmåsarna men här väntar en betydligt svårare uppgift. Chelsea har sett bättre ut mot slutet och segerchansen ska anses vara god hemma på Stamford Bridge. En hårt streckad etta behöver ändå sällskap av krysset.

2. Brentford - Manchester City 2

Brentford är inne i en negativ period som blev värre i och med 0-2 i brakan mot Brighton. The Bees har svårt att komma till klara målchanser och denna afton får Jansson med kompanjoner klara sig utan Mbeumo som dras med skadebekymmer. Då blir det inte lätt att mäta sig med Manchester City. De ljusblå ser ohyggligt starka ut i toppen av tabellen där inte minst offensiven är Premier Leagues överlägset bästa. Defensivt finns ett par orosmoln inför resan till London, men det spelar ingen roll. City vinner enkelt. Spikad tvåa.

3. Blackburn - Barnsley X

Vi flyttar raskt ner till The Championship där Poya Asbaghi fortfarande jagar sin första seger som Barnsley-tränare. 0-0 mot West Bromwich var ett steg i rätt riktning för svensken som för all del har stabiliserat de bakre leden hos The Tykes. Lyckas de hålla Blackburn stången på Ewood Park är mycket vunnet denna onsdag. The Rovers har så här långt en sagolik vinter i ryggsäcken, men att de blåvita ska hålla som en potentiell uppflyttningskandidat över hela säsongen är svårt att se. Ettan blir hårt ansatt vilket innebär garderingskrav. Helst hela spannet.

4. Blackpool - Middlesbrough X

Målsnål tillställning att vänta från Bloomfield Road där Blackpool och Middlesbrough ska mäta svärd. De sistnämnda har fått ett rejält lyft sedan Chris Wilder tog över spakarna. 2-0 mot ett formstarkt Nottingham var ett styrkebesked och visst ska Boro gälla som favoriter även i denna tillställning. Svenska folket överdriver med det sagt när de målar upp tvåan över 55 procent. Blackpool trivs normalt bra på egen mark och det ska också tilläggas att Middlesbrough inte är som bäst när de förväntas föra en matchbild. X2 går först, alla tecken sedan. 

5. Coventry - Millwall 1

Två aktörer som inte varit igång på drygt tre veckor strålar samman i Magnus Hedmans gamla hemtrakter. Coventry har varit en urkraft i egen borg så här långt och även om Viktor Gyökeres har blött krut i pipan ska Millwall anses vara en lämplig uppgift. Lejonen körs inte över hur som helst, men formen är på allt annat än önskvärd nivå för stunden. Den ofrivilliga vilan är en faktor att ha i åtanke, men vi tror att Millwall fortsätter där de avslutade i början på december, nämligen med förlust. Ettan singlas till godkänd procent. 

6. Sheffield United - Hull LOTTAS

Matchen mellan Sheffield United och Hull har blivit uppskjuten. Lottning kommer att fälla avgörandet där procentfördelningen lyder 54-26-20. Avvakta så nära spelstopp som möjligt och strecka där värdet finns. 

7. Guimarães - Boavista 1

En liten avstickare till Portugal ska vi också hinna med. Guimaraes har ett lag för att kunna utmana om en Europaplats, ska det bli verklighet behöver värdarna förbättra den tama offensiven. 21 gjorda mål på 15 matcher är inte mycket att skryta med om ambitionen är att vara ett topplag. Boavista är ännu sämre på att hitta nätet men ska trots det inte räknas bort helt på Afonso Henriques. Med Guimaraes offensiva oförmåga på näthinnan är 1X ett val som räcker för grön bock. 

8. Sporting - Portimonense 1

Sporting har visat att fjolårets ligatitel inte var en engångsföreteelse. Rubén Amorims mannar är med i kampen om guldet även i år och Portimonense är en opponent som ska besegras utan större bekymmer. Goncalves, Paulinho och Sarabia är bara några av de grönvitas potentiella matchvinnare. Samma klasspelare finns inte hos gästerna som får sikta in sig på att cementera sin placering i mittenskiktet via ett starkt försvar. Bara 13 insläppta mål är starka papper, men här räcker Portimonense knappast till. Spika av ettan.

9. Ipswich - Wycombe 1

Kieran McKenna har som bekant lämnat Manchester Uniteds organisation och bär numera huvudansvaret för Ipswich. 1-1 mot Sunderland var en insats att bygga vidare på och här ska The Tractor Boys kunna ta den första trepoängaren sedan McKenna tillträdde sin post. Wycombe är inte ett lag som ska skojas bort, men nämnas bör att det är på eget gräs som gästerna tar lejonparten av sina poäng. Poängtapp i sju av elva fighter på resande fot vittnar om detta. Ettan kan gott lämnas allena. 

10. MK Dons - Cheltenham LOTTAS

Inte heller på MK Stadium blir det något spel denna onsdag. MK Dons mot Cheltenham kommer att avgöras senare i vår. Procentfördelningen lyder 46-27-27 och i vanlig ordning rekommenderas sen inlämning för att sedan strecka där värdet finns. 

11. Oxford United - AFC Wimbledon X

Vi far till universitetsstaden härnäst där Oxford ska mäta krafter med Wimbledon. De förstnämnda gick på en mina senast mot Wigan där 2-3 i nacken innebar missad chans att skapa ett glapp ned till lagen under playoff-strecket. Ettan blir trots detta hårt ansatt och då väljer vi att dra öronen åt oss. Wimbledon blandar och ger men under vintern har gästernas form inte gått att klaga på. Bortaspelet behärskas väl och högersidan är en som rensar friskt bland kuponghögarna. Alla tecken om finanserna tillåter. 

12. Plymouth - Portsmouth 1

Toppmöte från Home Park där Bojan Djordjic gamla Plymouth gillas starkt. Vintern har varit värdföreningens årstid hittills där två raka segrar inneburit nyfunnet häng på en direktplats till The Championship. En sådan plats har Portsmouth jagar i evigheter, men inte heller denna säsong ser Pompey ut att ta sig upp i seriesystemet. John Marquis med kamrater har bara vunnit en av de tre senaste tävlingsmatcherna och får finna sig i att slå ur underläge denna onsdag. Spikad etta.

13. Shrewsbury - Accrington Stanley 1

Vi avrundar äventyret med en förmodat målrik drabbning. Shrewsbury har firat in julen med tre strutar i två raka matcher där inte minst Daniel Udoh visat fin form. Anfallaren har pangat in tre baljor under samma period och är en spelare som Accrington Stanley måste hålla under strikt uppsyn. Gästerna visar även de fin målform, något som blev iögonfallande när Fleetwood besegrades med 5-1 i början av december. Målfyrverkeriet avstannar inte här. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100