Onsdagens Europatips innehåller en tårta fylld av ingredienser från Ligue 1. Åtta bataljer från snigelätarna är en generös laddning. Serie A, La Liga, Eredivisie och Premiership finns också med på ett hörn. Det gör även en jackpot på 7,5 miljoner kronor. Plattan i mattan!

Spelstopp: 20:44

1. Empoli - Milan 1

Verkligheten tycks ha hunnit ikapp Milan. Bara två segrar på de sju senaste ligamatcherna innebär att Zlatan och övriga tappat det tidigare trygga avståndet de hade till jagande lag. Långbollar mot svensken och Giroud fungerade inte mot Napoli och ska inte heller fungera mot ett skickligt Empoli. Nykomlingarna har med handen på hjärtat fått med sig fler poäng än vad de varit förtjänta av, men här gillar vi ändå rådande skrälläge. Milan ser fortsatt ut att få klara sig utan Hernandez, Rebic och Kjaer som samtliga är tunga tapp. Alla tecken föredras där tvåan är sist in i leken.

2. Napoli - Spezia 1

Napoli tog en blytung viktoria på San Siro när de förpassade Milan med 1-0. Elif Elmas iklädde sig hjälterollen via sin balja och mittfältaren har verkligen klivit fram i Insignes och Osimhens frånvaro. Det blir också lättare emot för Elmas med kumpaner när Spezia kommer på besök. Thiago Mottas adepter är segerlösa i deras sju senaste tävlingsmatcher. Såväl defensiven som offensiven är ur funktion och då spelar det ingen roll att Napoli har ett ansatt truppläge. Håll för ögonen och spika ettan. 

3. Athletic Bilbao - Real Madrid X

Fru Fortuna hade grinat Athletic Bilbao i ansiktet hela vägen fram till fighten mot Real Betis. I helgen var det sedermera baskernas tur att få skratta sist. Underläge vändes till seger efter att spelare som Williams och Sancet utmärkt sig i de främre leden. Tuffare emot här - inte minst då Simón och Martínez ser ut att saknas - men problemfritt är det inte heller för Real Madrid. Efter att coronaviruset spritt sig i truppen lyckades inte Marängerna prestera mer än 0-0 mot Cádiz. Insatsen motsvarade resultatet och på erkänt svårspelade San Mamés får Ancelottis vitklädda riddare problem. Alla tecken redan på små system. 

4. Bordeaux - Lille 2

Två lag som haft en tuff första halva av säsongen ska mäta svärd i vindistriktet Bordeaux. Les Girondins, som värdarna kallas, besitter Ligue 1:s sämsta defensiv med sina 40 (!) insläppta mål. Vladimir Petkovic har inte lyckats väcka den slumrande jätten som går en tuff afton till mötes denna onsdag. Regerande mästarna Lille rosade inte heller marknaden inledningsvis, men under vintern har Les Dogues vaknat till liv. Jonathan David är en av ligans bästa anfallare och kanadensaren kan mycket väl avgöra detta på egen hand. Bordeauxs darriga defensiv kan inte hantera anfallaren. Tvåan singlas till trevlig procent. 

5. St. Etienne - Nantes 1

Jämn kamp att vänta från Stade Geoffroy Guichard där tipparna viktar alldeles för mycket åt höger. Nantes är ett bättre lag under Antoine Koumbouarés ledning, men några övermän på resande tass är Kanariefåglarna definitivt inte. Ständigt underpresterande St. Etienne innehar den mindre smickrande jumboplatsen, men här är inte skillnaden mellan lagen så stor som svenska folket vill tro. Ludovic Blas, Nantes kanske bästa spelare, missar denna resa på grund av avstängning. Den värdemässigt fina ettan kan lämnas allena. 

6. Nice - Lens X

Innan vi avrundar äventyret i Ligue 1 ska vi hinna med ett par rejält övervärderade favoriter. Den första hittas på den franska rivieran. Nice har tagit fyra poäng av PSG och Rennes i modern nutid, men det räcker knappast för att måla upp de rödsvarta över 60 procent. I favoritkostymen fungerar Galtiers mannar inte som bäst, något Lens ska kunna dra nytta av på Allianz Riviera. Gästerna är ett utpräglat kontringslag som tar lejonparten av sina poäng via omställningar. Gott om sådana kommer att erbjudas här. X2 är en given utgång. Alla tecken om stålarna räcker. 

7. Monaco - Rennes 1

Monaco hade problem med att hantera dubbelspelandet i Europa under säsongens inledning. Pö om pö har de rödvita växt in i tvåfrontskriget och hemma på Stade Louis II är Niko Kovac mannar alltid svåra att tas med. Ben Yedder, Volland och Boadu är tre lirare som kan sänka vilken motståndare som helst. Rennes har i sin tur hanterat dubbelspelandet förvånansvärt väl, men det ska också sägas att Kongo-Kims gamla gäng spelar i betydligt enklare Europa Conference League. Här får Les Rennais finna sig i att slå ur underläge. Strecka från vänster. 

8. Clermont - Strasbourg 1

Clermont har stått för en godkänd säsong såhär långt i egenskap av nykomlingar. Poängen fördelade jämnt sett till hemma- och bortaspel, fortsätter värdarna på liknande vis ska de inte uteslutas från förnyat kontrakt i finrummet. Strasbourg står i sin tur för en oväntat stark säsong där inte minst offensiven fungerat fläckfritt. Bara PSG har gjort fler än mål än Arséne Wengers gamla lag efter 18 omgångar. Den rika målskörden innebär också att tipparna streckar upp Strasbourg för högt i bergsstaden. I en på förhand jämn tillställning gillas den lågt streckade ettan mest. Tvåan gör sig inte möda förrän på större rader.

9. Montpellier - Angers 2

Nästa rejält övervärderade favorit hittas på Stade de la Mosson. Trots att Montpellier tappade både Laborde och Delort, fjolårets bästa målskyttar, inför säsongen har värdarna imponerat så här långt. Mavididi och Germain har delvis fyllt luckan efter de flyktade stjärnorna, men Montpelliers högstanivå är inte att jämföra med fjolårets dito. Vi har därför svårt att köpa ettan till över 60 procent. Angers får en passande matchbild framför sig och gästerna har faktiskt bara förlorat en av nio bortamatcher hittills. Till sagolikt värde fortsätter trenden denna afton. Avslag på ettan, X2 spelas.

10. Marseille - Reims 1

Marseille går även dem under kategorin övervärderade favoriter, men i Les Olympiens fall är det i viss mån befogat. Jorge Sampaolis grabbar har bara förlorat tre av 17 matcher och värdarnas högstanivå är den enda som på riktigt kan mäta sig med omöjliga PSG. Med det sagt är Reims en opponent som inte bara städas undan hur som helst. De rödvita har en väl fungerande defensiv som vid en bra afton kan hålla tätt även på svårspelade Stade Vélodrome. Med hänsyn till värdet är 1X ett lämpligt val. 

11. Troyes - Brest 1

Stade de I’Aube är sista franska arena till spel där Troyes och Brest ska mäta svärd. De sistnämnda har, tro det eller ej, identisk resultatrad oavsett spelplats där 6-6-6 skvallrar om att Brest är och förblir ett mittenlag under innevarande säsong. Senast fick gästerna i brakan med 0-4 mot Montpellier och humöret lär inte vara på topp efter utskåpningen. Det tror vi att Troyes kan dra nytta av. Värdarna har enbart torskat två av de sju senaste hemmamatcherna. Ska nytt kontrakt ordnas någonstans är det på egen mark. Etta till fin procent.

12. Utrecht - Twente 1

Över till Eredivisie där Utrecht har lyckats göra Stadion Galgenwaard till ett fort under rådande säsong. 6-2-0 i egen borg är siffror som enkom matchas av ligans tre största klubbar. Anfallaren Douvikas spås en lysande framtid och greken är på egen hand kapabel att sänka gästande Twente. The Tukkers är tre poäng före onsdagens kombattanter i tabellen, men det är ett avstånd som inte kvarstår efter denna batalj. Tre raka segrar är starka papper från Twente, men det har samtidigt varit mot enklare motstånd än vad som väntar här. En sunt streckad etta spikas.

13. Hibernian - Aberdeen 1

Oviss kamp mellan två aktörer som vanligtvis hör hemma precis under Rangers och Celtic i tabelltoppen. Varken Hibernian eller Aberdeen har emellertid kommit upp i någon vidare nivå så här långt, men säsongen är lång. Boyle och Nisbet är två lirare som har kapacitet för att skjuta Hibernian högre upp i tabellen. För Aberdeens räkning sätts stort hopp till herrar som Ferguson och Ramirez. Vinnarna av matchen i matchen mellan dessa duos ordnar tre poäng till sitt lag. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100