Mängder av intressanta matcher i helgen och även på Europatipset.

Allsvenskan går in i slutstriden nu och vilket lag drar det längsta strået?

Vi får Inter – Napoli, Man City – Everton och en hel del andra matcher som är sjukt intressanta. Häng med!

Spelstopp: Söndag 21/11 14:59

1. Manchester City - Everton 1

Vi inleder med ett perfekt skrälläge. Skämt åsido. Manchester City tar emot ett Everton med en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna och det är bara på film som The Toffees lämnar Etihad med poäng. Holgate, Doucouré och Calvert-Lewin finns inte med i Benítez matchtrupp och frågetecken finns också för Davies, Mina och Gomes. Citys truppläge är avsevärt mycket bättre, precis som laget i helhet, och det är inte utan ett fniss som hjärnan börjar filosofera i eventuellt slutresultat mellan aktörerna. Ettan är bara att banka av. 

2. Tottenham - Leeds 1

Förväntningarna var skyhöga på Antonio Contes återkomst i Premier League, men Tottenhams prestation mot Everton gick mer att likna vid ett sömnpiller än något annat. Det blev snuskigt tydligt att Spurs saknar en kreativ kraft på mittfältet och någon sådan har tupébäraren Conte inte gnuggat fram över en natt. Leeds ibland naiva spelidé kommer att innebära ytor för Kane och Son, men när det vankas annat än halvtids-målare till motstånd har den förstnämnda ännu en del att bevisa. Leeds är absolut inte fy skam i offensiven och med smarrigt värde i österled är det bara att brassa på. Helst alla tecken. 

3. Halmstad - Elfsborg 1

Om Antonio Contes återkomst var en deppig historia är det ingenting mot vad som väntar Elfsborg på Örjans Vall. Mange Haglunds cyniska spelsätt har hittills hållit Halmstad på rätt sida kvalstrecket och det finns ingen anledning att frångå den taktiken bara för att Allsvenskan börjar närma sig sitt slut. 3-9-1 är en rad som vittnar om Bollklubbens styrka på egen matta och också om att det är roligare att se färg torka. Så länge det leder till poäng kan estetiken kvitta och då Elfsborg vantrivs i favorit-kostymen är den övervärderade tvåan inte mycket att ha. 1X är ett utmärkt val. 

4. Degerfors - Hammarby 1

När det vankas spel på överblivna bildäck och plastgräs är Hammarby ett av Allsvenskans bästa lag. När det vankas spel på gräs är Hammarby inte ett av Allsvenskans bästa lag. Bara en seger på sex försök på vanligt underlag är anledningen till att Hammarby ser ut att bli huvudstadens sämsta lag denna säsong. Förhoppningar fanns om att fighten mot Degerfors skulle flyttas till Behrn Arena, men en förenings vilja ska aldrig underskattas. Med hjälp från bruksorten är Stora Valla i speldugligt skick och i egen borg är Degen inte att leka med. Såväl Djurgården som AIK har fått på näbben på denna arena och här kan nykomlingarna fullborda sitt hattrick mot huvudstadslagen. 1X liras i värdets namn. 

5. Sirius - IFK Göteborg 1

IFK Göteborg beger sig till den nyrenoverade innebandyarenan i Uppsala och får iklä sig favorit-kostymen av både oddsmakare och tippare. Redan där drar vi i handbromsen. Fyra raka segrar innan glasklara 0-2 i brakan mot Malmö FF var imponerande, men det är inte på icke föredraget underlag som Blåvitt ska lösa kontraktet. I nästa omgång väntar 3 miljoners-baracken på Gamla Ullevi och det är en betydligt lämpligare uppgift än ett högt pressande Sirius. De blåsvartas spelidé spås passa Änglarna illa och vi anser värdet på ettan vara så pass bra att den kan lämnas allena. Sirius vinner.

6. Varberg - AIK 1

Innan vi lämnar Svedala ska vi ge oss i kast med kupongens mest tvivelaktiga favorit. Sett till poängskörden är AIK ett av Allsvenskans fyra sämsta lag på resande tass, men det hindrar inte svenska folket från att procentuellt skicka Gnaget till månen. Kvar på Påskbergsvallen står Bartosz Grzelak och hans adepter med fyra raka bortaförluster innanför västen. Varberg har plockat poäng i tio av 13 hemmamatcher och mot Jocke Perssons basketlag kan AIK inte ens dra nytta av styrkan på fasta situationer. Detta kommer att bli jämnare än vad strecken antyder och då är vi beredda att dra en rövare. Ettan tornar upp sig som en magisk värdespik.

7. Inter - Napoli 1

Blickarna förflyttas från Allsvenskan till Serie A och ett toppmöte på San Siro. Napoli var illa ute mot Hellas Verona, men efter 1-1 lyckades Spalletti och company hålla kvar vid både serieledningen och den förlustfria sviten. Dessa hörnstenar riskerar däremot att försvinna i modehuvudstaden. Napoli har i ligasammanhang inte vunnit mot Inter på San Siro sedan 2017, ett facit som fortsätter även efter denna drabbning. Nerazzurri är på väg åt rätt håll och har spelare som Dzeko, Martínez och Barella en bra afton får gästerna mycket att stå i. 1X spelas.

8. Genoa - Roma X

Det är inte guld och gröna skogar hemma hos José Mourinho. En poäng på de tre senaste tävlingsmatcherna är inte bra nog med Romas mått mätt, särskilt inte då opponenter som Bodö/Glimt och Venezia stått på andra sidan. Vanligtvis brukar det dröja åtminstone en säsong innan portugisen och hans adepter drar åt olika håll, men redan nu finns flera orostecken i Giallorossi. Över 65 procent på tvåan går bara inte att köpa. Genoa rosar inte marknaden just nu, men med tre raka poängplock och en tillstymmelse till form är det ett perfekt läge att möta Roma. X2 går först, alla tecken på större bongar.  

9. Salernitana - Sampdoria 2

Pastastöveln går i mål med ett förmodat målrikt bottenmöte. Salernitana har skrapat ihop sju poäng på tolv matcher och vi kan redan nu slå fast att nykomlingen kommer spendera säsongen i bottenstriden. Det finns ingen lagdel som sticker ut nämnvärt och vägen till poäng kommer att krattas på ren vilja. Sampdoria har en mer spetsig trupp att sätta hopp till, men det ska också påpekas att silverrävar som Candreva och Quagliarella har sett sina bästa dagar. För den som vill snåla med tecken är ettan en lämplig spik. För den som vill gardera är ettan ett bra komplement. 

10. Granada - Real Madrid 2

La Liga tar över stafettpinnen och här gäller det att hålla för ögonen. Granada blir snuskigt undervärderade när Real Madrid kommer på besök, men det går inte att gardera eller plocka bort varje favorit från kupongen. Andalusierna har med handen på hjärtat inte imponerat under säsongens gång och mot ett gäng maränger som börjar trumma igång får värdarna svårt att stå emot. Benzema, Kroos och Vinícius Júnior är bara några av gästernas potentiella matchvinnare. Tvåan streckas okristligt högt, men det är befogat. Spik.

11. Elche - Real Betis 1

Real Betis formkurva är blodröd efter tre raka förluster. Nio mål i prutten under samma period är oroande läsning och 0-2 i derbyt mot Sevilla gjorde inga under för självförtroendet. I samma match drog brutalt viktige Guido Rodríguez på sig en utvisning och mittfältaren är därför avstängd här. Utan honom är Betis inte samma lag. Elche kommer med största sannolikhet att tillhöra La Ligas bottenstrid under merparten av säsongen, men i egen borg är värdarna ingen slagpåse. Athletic Bilbao och Sevilla är några av herrskapen som tappat poäng på Martínez Valero. 1X är ett värdemässigt fint val. 

12. Real Sociedad - Valencia X

Alexander Isak lyckades inte konservera den fina formen från klubblaget till den senaste landslagssamlingen. Nu vänder anfallaren hem till Baskien igen och tipparna tycks övertygade om att La Real bara städar av Valencia. Vi håller inte med. Värdarna har fått med sig för många poäng sett till vad spelet lovat och José Bordalás manskap ska inte bara sopas under mattan. Fyra av sex möjliga poäng mot Villarreal och Atlético Madrid är imponerande siffror från Los Che. När ettan övervärderas går det inte att blunda för högersidan. Alla tecken åker med. 

13. Lyon - Marseille 1

Vi avrundar kalaset med Choq des Olympiques från Groupama Stadium. Rivalmötet mellan Lyon och Marseille är ofta jämna historier, något som inte minst syntes förra säsongen då båda inbördes mötena slutade oavgjort. Den risken finns såklart även denna afton, men vi lutar mer åt vänster. Lyon har varit urstarka på egen matta och Marseilles form är för dagen inte mycket att skryta med. Bara en seger på de sex senaste tävlingsmatcherna vittnar om detta och hittar Les Gones upp i nivå får Les Olympiens problem. I kraft av hemmaplan och högre högstanivå ska Kim Källströms gamla lag hållas som troliga segrare. Ettan är en fin spik.

96 rader

1. Man City - Everton 1

2. Tottenham - Leeds 12

3. Halmstad - Elfsborg 1x

4. Degerfors - Hammarby 1x

5. Sirius - Göteborg 1

6. Varberg - AIK 1

7. Inter - Napoli 1

8. Genoa - Roma x2

9. Salernitana - Sampdoria 2

10. Granada - Real Madrid 2

11. Elche - Real Betis 1x

12. Sociedad - Valencia 1x2

13. Lyon - Marseille 1

864 rader

1. Man City - Everton 1

2. Tottenham - Leeds 1x2

3. Halmstad - Elfsborg 1x

4. Degerfors - Hammarby 1x

5. Sirius - Göteborg 1

6. Varberg - AIK 1

7. Inter - Napoli 1x

8. Genoa - Roma 1x2

9. Salernitana - Sampdoria 12

10. Granada - Real Madrid 2

11. Elche - Real Betis 1x

12. Sociedad - Valencia 1x2

13. Lyon - Marseille 1

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100