En smarrig landslagskupong innehållandes massvis med VM-kvalmatcher är inte fel att sätta tänderna i en torsdag. Sverige går in i en fasligt viktig tillställning mot Georgien och blågula ögon kommer att följa händelserna mellan Grekland och Spanien. Sydamerika och en kvalmatch mot U21-EM finns också med. Ta del av våra speltips Europatipset här.

Spelstopp: 17:59 torsdag 11/11

1. Georgien - Sverige X

Grupp B är fortfarande en öppen historia, mest på grund av Sveriges förlust borta mot Grekland. Blågult har trots det gruppsegern i egna händer och vid seger mot Georgien tar Janne och company ett stort steg mot densamma. Zlatan är tillbaka i truppen och ackompanjerad av Forsberg, Isak och Kulusevski finns enormt kunnande i de främre leden. Trots vissa bekymmer i de bakre leden ska nämnda lirare kunna ordna tre poäng mot ett omotiverat Georgien. Med det sagt streckas tvåan i absurdum. Underskattning är Sveriges värsta fiende på Adjarabet Arena och med tanke på att skrällägen inte finns i överflöd på bongen är garderingar välkomna. Om råd alla tecken.

2. Grekland - Spanien 1

Spanien behöver vinna borta mot Grekland för att ha chans på gruppsegern, men Luis Enriques truppläge är långt ifrån optimalt. García, Llorente, Pedri, Thiago, Fati, Torres, Oyarzabal och Gerard Moreno fattas alla. Då blir det sannerligen ingen promenad i den grekiska parken för La Furia Roja. Grekland har inte gett upp hoppet om playoff och löser värdarna tre poäng här samtidigt som de får hjälp av Sverige i den sista matchen är den saken klar. Hemma i Aten finns en blåvit stabilitet som spanjorerna får svårt att rucka på och med rådande förutsättningar gillas vänstersidan klart mest. Inled där och gardera sedan efter plånbok. 

3. Rumänien - Island 1

Inför de två sista omgångarna har Rumänien andraplatsen i sina egna händer. Det skiljer bara en poäng ned till Nordmakedonien och Armenien, men mot ett halvdant Island ska rumänerna kunna cementera avståndet. Stanciu, Maxim och Hagi är spelare som väntas kliva fram i jakten på tre poäng och dessa blir svåra för islänningarna att hantera. Gästerna är mil ifrån samma nivå som de höll under Lagerbäcks ledning och det vändande mötet torskades med 0-2. Det är siffror som skvallrar om vad som komma skall i Bukarest. Ettan står stadigt allena.

4. Irland - Portugal 2

Portugal passerar gruppettan Serbien vid seger borta mot Irland. Uppladdningen kan således bli optimal inför helgens gruppfinal och efter scenerna i det vändande mötet gör Ronaldo och company inte om samma misstag igen. Då ledde irländarna med 1-0 inför matchens slutskede, men fram klev Ronaldo och vände på steken med sina två baljor. Den meste landslagsmålskytten genom tiderna har i Fernandes, Jota och Bernardo Silva gott sällskap i offensiven. Mycket ska till för att ett omotiverat Irland ska kunna stå emot denna kvartett. Tvåan spikas trots marginell överstreckning.

5. Slovakien - Slovenien 1

Avslagen och betydelselös match där varken Slovakien eller Slovenien kan ta sig till VM. 2-2 mot Kroatien blev spiken i slovakernas kista och Stefan Tarkovic har mycket att fundera över då samtliga nyckelspelare, utom Skriniar, närmar sig ålderns höst. Hemma i Trnava bör värdarna emellertid vilja avsluta snyggt och mot ett bortasvagt Slovenien finns god poängchans. Gästerna får klara sig utan talangen Sesko och känslan är att det bara är Jan Oblaks dagshumör som avgör om det blir en eller noll poäng från denna strid. 1X räcker till grön bock.

6. Armenien - Nordmakedonien X

Ångestladdat möte från Republican Stadium där både Armenien och Nordmakedonien har VM-drömmen vid liv. De förstnämnda ledde faktiskt gruppen efter en magisk inledning, men mot slutet har värdarnas resultat dalat rejält. Nerver har blivit påtagliga och vi blir inte förvånade om en destruktiv matchbild är att vänta. Nordmakedonien bör inte vara lika påverkade av nerver med tanke på att de nådde EM i somras, men främmande gräs är normalt inte något som rimmar väl med gästerna. Krysset är en sund utgång. Därefter lockar tvåan mest.

7. Azerbajdzjan - Luxemburg X

Ytterligare en betydelselös fight då varken Azerbajdzjan eller Luxemburg kan nå VM. De sistnämnda har med det sagt gjort ett ärligt försök och fortsätter De röda lejonen att ta kliv i sin utveckling ligger ett stort mästerskap inte långt bort. Mot Azerbajdzjan saknas med det sagt förstaslipsen Moris och vi tror inte att Luxemburg visar någon större vilja att avgå med tre poäng. Azerbajdzjan är i sin tur inte kapabla att vinna. Blott en inspelad poäng skvallrar högt om värdarnas kunnande och i en avslagen historia blickar vi enkom mot en fattigmans helgardering. Spika krysset.

8. Ryssland - Cypern 1

Ryssland har en gruppfinal mot Kroatien att tänka på i helgen. Innan den äger rum ska det väldiga landet i öst först och främst städa av Cypern, en uppgift tipparna tycks våldsamt övertygade att Karpins mannar löser utan problem. Visst är ettan trolig, men några 90-95 procent är inte särskilt attraherande. Cypern inledde kvalspelet med fyra poäng mot Slovakien och Slovenien och däremellan stod gästerna också upp bra mot Kroatien. Här finns överhängande risk för underskattning från ryssarnas sida och vi avser därför att gardera ettan. Krysset skapar korsdrag bland kuponghögarna. 

9. Ecuador - Venezuela X

Över till det sydamerikanska VM-kvalet där Ecuador varit den största överraskningen så här långt. 17 poäng på tolv matcher har räckt till en tredjeplats, men bara två segrar på de fem senaste är oroande siffror för La Tri. Värdarna får dessutom klara sig utan sin bästa målskytt, Enner Valencia, som lämnat återbud på grund av skada. Det försvagar offensiven rejält och några 80 procent på ettan går således inte att köpa. Venezuela kan mer än de hittills visat och i föregående samling slog gästerna faktiskt Ecuador med 2-1. Den psykologiska fördelen ska inte underskattas i Quito. Måla tvärsöver och håll tummar och tår för minst en bortapinne. 

10. Paraguay - Chile 1

Paraguay suktar efter deltagande i ett stort mästerskap, så till den grad att Eduardo Berizzo ersatts av Guillermo Barros Schelotto som förbundskapten. Argentinaren har bland annat återkallat de klubblösa bröderna Romero i jakten på en biljett till Qatar. Huruvida Schelotto och company tar sig till VM återstår att se, men klart är i alla fall att Chile är en överkomlig uppgift på eget gräs. Gästerna har plockat två poäng av 18 möjliga utanför hemtrakterna och är i stort behov av en generationsväxling. Vidal och company kämpar också för att nå VM, men här slår de ur underläge. Med jämna streck tar vi ställning för ettan. Spik. 

11. Brasilien - Colombia 1

Brasilien tappade sina första poäng i föregående samling då det blev 0-0 mot Colombia. I övrigt har sambalirarna gjort slarvsylta av VM-kvalet och Tite förfogar onekligen över en het guldkandidat i Qatar. Neymar, Paquetá och Raphinha hade lekstuga med Uruguay (4-1) och kommer dessa lirare upp i nivå får colombianerna mycket att stå i. Reinaldo Ruedas mannar innehar fjärdeplatsen tack vare blott två förluster, men bara tre segrar vittnar samtidigt om vart gästernas problem ligger. 1X är ett hejdundrandes lås i Sao Paulo.

12. Peru - Bolivia 1

Bolivia såg länge ut att bli slagpåsen i det sydamerikanska VM-kvalet, men efter segrarna mot Peru och Paraguay har de grönklädda faktiskt känning på playoff-platsen. Vi vill med det sagt tidigt påpeka att Bolivia tar lejonparten - och lite till - av sina poäng hemma i La Paz. Utanför huvudstaden är gästerna direkt usla, något 18(!) insläppta mål på sex matcher vittnar om. Peru har inte kommit upp i nivå så här långt, men Sergio Pena och hans kamrater får knappast en lämpligare uppgift framför sig än vad som väntar här. Ettan ser ut att landa inom rimliga gränser och då finns bara en sak att göra. Hämta hammaren.

13. England U21 - Tjeckien U21 1

England är starkt förknippade med att vara ett monster i diverse kvalspel, men på U21-nivå går det inte som på räls. 2-2 borta mot Slovenien följdes upp av högst beskedliga 1-0 mot Andorra. Lee Carsley har mycket att förbättra i sin stjärnfyllda trupp, men det blir inte enkelt att städa av Tjeckien. Gästerna har gjort rent hus så här långt och att åka till England med fördelen att kunna spela på resultat är inte dumt. Ettan är det givna utgångstecknet på Turf Moor, men tillåter finanserna får krysset gärna smygas med på större system. 1X ramar in detta väl.

Singelstrecket! - Peru

Bolivia är komplett värdelösa på resande fot och här ska Peru kunna skaka liv i sitt VM-kval. Komfortabel hemmaseger att vänta.

Kupongrensaren! - Grekland

Spaniens truppläge är fruktansvärt ansatt inför trippen till Grekland. Nästan samtliga givna lirare i offensiven är skadade och då städas inte grekerna av hur som helst. 

Hela vårt förslag till Europatipset 11/11

1. Georgien - Sverige x2

2. Grekland - Spanien 1x

3. Rumänien - Island 1

4. Irland - Portugal 2

5. Slovakien - Slovenien 1x

6. Armenien - Nordmak. x

7. Azerbajd. - Luxemburg x

8. Ryssland - Cypern 1x

9. Ecuador - Venezuela 1x2

10. Paraguay - Chile 1

11. Brasilien - Colombia 1x

12. Peru - Bolivia 1

13. Eng U21 - Tjeck U21 1

864 rader

1. Georgien - Sverige 1x2

2. Grekland - Spanien 1x2

3. Rumänien - Island 1

4. Irland - Portugal 2

5. Slovakien - Slovenien 1x

6. Armenien - Nordmak. x2

7. Azerbajd. - Luxemburg x

8. Ryssland - Cypern 1x

9. Ecuador - Venezuela 1x2

10. Paraguay - Chile 1

11. Brasilien - Colombia 1x

12. Peru - Bolivia 1

13. Eng U21 - Tjeck U21 1x

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100