Daniel Ståhl och Armand "Mondo" Duplantis är de två idrottare med bäst chans att ta medalj under friidrotts-VM i Doha. Bakom de båda superstjärnorna finns skrällchanser, men enligt oddsen stannar det vid två svenska medaljer, varav ett guld.

Här på Betting.se har vi tidigare gjort en guide inför VM i friidrott, med grenprogram, tv-tider, odds och speltips. Och nu får vi förstärkning av Unibets spelexpert som analyserat oddsen.

– För svensk del kan vi inför detta världsmästerskap inte räkna med att ta hem medaljer i någon större kvantitet. På herrsidan har vi dock två tunga kort i kampen om de ädla valörerna genom David Ståhl och Armand Duplantis, och oddsen tyder på åtminstone ett guld, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Allra störst guldchans för Sverige är genom herrarnas diskustävling där Daniel Ståhl är stor oddsfavorit med låga 1.20 för guld.

Se alla odds på friidrotts-VM hos Unibet

Daniel Ståhl är stor guldfavorit enligt oddsen

Diskusbjässen har dominerat i stort sett hela året. Värt att notera är att han kastade väldigt bra här i Doha när Diamond League arrangerades här i början av säsongen.

Odds på Daniel Ståhl

Tittar vi på resten av startfältet är det ingen av motståndarna som har visat upp i närheten av den jämnhet som Daniel Ståhl. Oddset på honom är lågt, men vi anser ändå att han visat tillräcklig stabilitet för att kunna bärga ett svenskt guld

Daniel Ståhl tar guld till 1.20 i odds hos Unibet

Det är rimligt att tro att Daniels största motståndare i kampen om guldet är han själv. Numera har han rutinen som krävs.

Armand Duplantis andrahandsfavorit

I herrarnas stavhopp väntas en ”amerikansk” guldduell. USA:s Sam Kendricks är guldfavorit med oddset 1.75, tätt följd utav svenskamerikanen Duplantis, som står i 2.25 gånger pengarna för guld.

– Sedan får vi hoppas att någon av damerna kan motbevisa förhandstipsen och ordna en topplacering. Bäst chans kanske Duplantis stavhopparkollega Angelica Bengtsson har, som en outsider till en medaljplats med oddset 5.50, säger Henrik Holm.

Vi på Betting utfärdar går dock emot Henrik Holm och utfärdar en skarp medaljvarning för Perseus Karlström på 20 kilometer gång. Guldoddset är i skrivande stund 7.50 och medaljen betalar 2.50 gånger pengarna. Hur fixar han och resten av startfältet värmen, är frågan?

Klicka vidare här nedan till vår VM-guide där du finner tidsschema, tv-tider och fler odds och speltips på friidrotts-VM 2019.

Läs vår VM-guide med grenprogram, tv-tider och fler odds på VM i friidrott 2019

Du hittar speltips och kan jämföra odds på friidrott.

Spela på friidrotts-VM – Här är 5 st bra spelbolag

Alla spelbolag erbjuder inte odds på friidrott, men här är fem stycken bolag som gör det.

Passa på att bli medlem hos fler av dem via våra erbjudanden här nedan för att få en bra bonus som start när du ska spela på friidrotts-VM 2019.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 500 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
Snygg sajt
Flera specialspel
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 1000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Höga odds
smidig hemsida
18+ | Regler och villkor gäller

Upp till 1000 kr i gratisspel

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Brett utbud
Lång erfarenhet av betting
Generös välkomstbonus
18+ | Regler och villkor gäller