På söndag är det dags för EU-valet, val till Europaparlamentet, och enligt oddsen kommer Socialdemokraterna få flest röster, samtidigt som KD ser ut att gå mot ett succéval. Miljöpartiet, som varit lite i gungning, har i sin tur klättrat rejält i oddslistan.

Alla marknader du kan lägga bets på politik

Stor guide över alla marknader du kan lägga odds på i politik

De svenska partierna slåss om 20 ledamotsplatser, en siffra som kan bli 21 när, eller om, Storbritannien lämnar EU. Enligt oddsen från Unibet ser Kristdemokraterna ut att göra ett framgångsrikt val, och det är inte helt omöjligt att de når över 10,5 procent. Enligt oddsen från Betsson kommer Miljöpartiet och Liberalerna tappa mest från förra gången, medan Sverigedemokraterna och KD blir de stora vinnarna.

Sverigedemokraterna blir näst största parti enligt oddsen, de stannar på 17 % och blir därmed nästan dubbelt så stora som under 2014 års EU-val. Även Kristdemokraterna ser ut att närmare dubbla sin storlek.

– Generellt sett så är det svårare att förutse EU-val jämfört med Riksdagsval, som en följd av lägre intresse och därmed mindre spel, men också färre opinionsmätningar och att folk bestämmer sig senare än i nationella val. Våra odds sätts utifrån från experter och hur spelarna spelar, dvs hur de tror svenska folket ska rösta - och här behövs både kunskap och tur, säger Robin Olenius presschef på Betsson.

Starta konto hos Betsson för att spela på EU-valet

Spelexperten: "Miljöpartiet kan nog få det tufft"

Miljöpartiet, som sist det begav sig (2014) blev näst största parti, hade tidigare 1001 i odds hos Unibet på att bli största parti. Nu spelas Miljöpartiet till 251 gånger pengarna. De som har högst odds är FI och L som spelas till oddset 1001.

– KD har gått ut stenhårt inför årets val. Det ser ut att ge resultat, partiet är före såväl C som MP och V i oddslistan. Miljöpartiet å sin sida kan nog få det tufft, särskilt om man jämför med resultatet i föregående val. Det är inte alls omöjligt att de får under 10.5 procent, trots att de alltså klättrat rejält i oddslistan på sistone, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Starta konto hos Unibet för att spela på EU-valet

Utvalda odds på EU-valet

Antal röster för Kristdemokraterna:
Över 10,5 procent 1.90 hos Unibet
Under 10,5 procent 1.80 hos Unibet

Antal röster Sverigedemokraterna
Över 17,5 procent 2.00 hos Betsson
Under 17,5 procent 1.72 hos Betsson

Antal röster för Miljöpartiet:
Över 10,5 procent 1.80 hos Unibet
Under 10,5 procent 1.90 hos Unibet