Om du spelar hos bet365 eller Paddy Power har du säkert stött på funktionen cash out eller stäng spel som det heter på svenska. Det innebär att du i förtid innan matchen eller spelet avgjorts har möjlighet att stänga spelet. Hur mycket av spelet du vill stänga bestämmer du själv eller om du vill stänga hela spelet. Låt säga att du spelat på att Linköping HC vinner matchen mot Färjestad BK. Din insats är 1000 kronor till ett odds på 2.00 och Linköping leder med 3-2 inför den sista perioden. Men du ser att spelarna ser oerhört trötta ut medans Färjestadsspelarna är på hugget och du tror att matchen kommer bli oavgjord eller sluta med 3 poäng till Färjestad. Då kan du stänga spelet och eftersom du gör det medans Linköping är i ledning kanske du blir erbjuden ungefär 1600 kronor.

Eller om du spelat på att Arsenal ska vinna borta mot Chelsea men hamnar tidigt i ett 1-0 underläge. Din insats på 1000 kronor känns förlorad men med funktionen stäng spel kan du stänga spelet och få ungefär 5-600 kronor tillbaka. Du har alltså istället för att förlora 1000 kronor förlorat 400. Om du stänger hela ditt spel så spelar inte utfallet på matchen någon roll. Du har även möjlighet att stänga en del av ditt spel. Om du spelat på ett lag som tar ledningen och vill stänga spelet så du får tillbaka din insats men ha kvar en summa på spelet är det också möjligt.

När och varför ska jag stänga mitt spel?

Det är många olika faktorer som styr ifall du ska stänga ditt spel eller inte. Ett bra exempel när det är bra att stänga spelet är när det lag du spelat på i hockey leder med ett mål. Vi säger 1-0 och det är 3 minuter kvar och det ledande laget drar på sig en utvisning. Laget som ligger under kommer garanterat att ta ut målvakten och spela 6-4. Om du då har satsat 1000 kronor till ett odds på 1.90 så kanske du erbjuds att stänga spelet för 1600. Då kan det vara värt även om du inte får ut hela vinsten (1900 kronor) men du säkrar ändå ditt spel. För skulle det andra laget göra mål förlorar du hela spelet om du valt att stänga det.

Ibland kommer dom att göra mål och ibland inte och det gäller att spela lite på magkänsla. Är du kunnig inom sporten kan du enkelt se när ett lag får momentum och troligtvis kommer att göra mål. Självklart kan det andra laget kontra in två snabba mål det vet man aldrig. Men summa sumarum är det en funktion som kan säkra dina pengar innan spelet är avgjort.

Vilka spelbolag erbjuder denna funktionen?

Just nu finns det tre spelsidor som erbjuder funktionen som vi listar här på betting.se. Det skiljer sig lite från spelbolag till spelbolag och du kan enbart stänga livespel hos Unibet*. Det innebär alltså om du lägger ett odds på en match som inte börjat kan du inte använda funktionen stäng spel under matchens gång. Det är enbart på deras livespel som det fungerar. Bet365* och Paddy Power erbjuder dig att stänga ditt livespel, före matchspel precis när du vill.

Unibet - Stäng spel gäller enbart på livespel.
Paddy Power - Cash out funktionen kan du använda på livespel och pregame spel.
Bet365 - Alla typer av spel är möjliga att stänga hos bet365*.
Här på bilden till höger ser du hur funktionen fungerar. Dessa spelen är innan matchen har börjat och då har du inte möjlighet att få hela insatsen tillbaka men inte långt därifrån. Bilden är från cash out funktionen på bet365*.