Ingen kan ha missat att Marek Hamsik spelar i Allsvenskan 2021 och det är givetvis extremt spännande att en spelare av den kalibern kommer förgylla svenska fotboll under våren. Visst kan det bli så lite som åtta matcher för storstjärnan men oavsett vilket bidrar det till positivt intresse för svensk fotboll med en sådan färgstark profil.

Allsvenskans huvudsponsor Unibet har tagit fram lite olika marknader på hur det kommer gå för Marek Hamsik. Samtliga marknader nedan gäller om Hamsik spelar minst 4 matcher.

Antal assist av Hamsik i Allsvenskan 2021

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 2,5 2,50
Under 2,5 2,20

Att det är en poängmaskin vi har att göra med står klart sedan länge. I Napoli stod han för 121 mål och 100 assist på 520 matcher. Men i Kina var det inte samma målproduktion under de två säsongerna. 2019 blev det 3 assist på 28 matcher och 2020 1 assist på 14 matcher.

Vi tror dock att Hamsik kommer vara motiverad för att spela sig i form inför EM.

Antal poäng (mål + assist) av Hamsik i Allsvenskan 2021

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 6,5 1,65
Under 6,5 2,15

Även om det som sagt endast blev nio poäng på 45 matcher bör Hamsek kunna nå bättre stats i Göteborg. Blåvitt inleder mot Örebro borta och har sedan AIK hemma följt av Degerfors hemma. Ytterligare matcher innan EM-uppehållet är BK Häcken, Kalmar FF, IK Sirius FK och Djurgården. Det finns helt klart lag att göra poäng mot. Men frågan är om han kommer upp i över 6,5 poäng totalt? Det känns tveksamt.

Antal gjorda mål i Allsvenskan 2021

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 3,5 1,75
Under 3,5 1,95

Fem mål på 45 matcher i den kinesiska ligan är inte imponerande även om vi inte har någon direkt koll på hur det såg ut spelmässigt. Men att han skulle komma och ösa in mål i Allsvenskan direkt när han inte spelat tävlingsfotboll sedan november är ingen garanti även om förväntningarna givetvis är väldigt stora. Att han skulle mäkta med lite mål är dock inte osannolikt men frågan är om han hinner med fyra mål på så kort tid?