Det blir kanske kul till slut det här. Davis Cup har bara blivit mer och mer orättvist genom åren då slumpen avgjort vilka som fått hemmaplan och därmed också fått välja underlag. Vissa år har det känts som att det absolut inte varit den bästa nationen som vunnit, utan mer en kombination av den mest tursamma nationen och den nation som haft de mest patriotiska spelarna.

Men nu ska det bli ändring på det är tanken.

Davis Cup avgörs nu under en enda vecka

Rättigheterna att arrangera Davis Cup såldes i slutet av förra året till en grupp med fotbollsspelaren Pique som frontfigur och allt kommer nu avgöras under en vecka i slutet av året. 18-24 november är vad som gäller och alla matcher kommer spelas på en och samma plats, Caja Magica i Madrid. Normalt spelar man där på grus, mastersturneringen i början av sommaren är årets stora händelse, men nu under det här eventet ska det istället spelas på hardcourt inomhus.

18 nationer är kvalificerade och de har delats upp i sex grupper. Såhär ser lottningen ut.

Davis Cup

De sex gruppvinnarna plus de två bästa tvåorna kommer gå till kvartsfinal. Helt ärligt måste jag erkänna att risken att det blir totalt kaos kring det där med de två bästa tvåorna är mycket stor. Det är som upplagt för stök hit och dit där man garanterat kommer hamna i situationer där två länder kommer kunna spela på resultatet så båda går vidare då alla matcher inte kommer spelas samtidigt men vi får se, det är första året evenemanget avgörs på det här sättet och det kommer nog finnas utrymme för förbättring till nästa år.

Vilka spelare som kommer delta är ännu rätt oklart. Man får gissa lite. Vissa spelare har sagt att de ska vara med, men de ska vara skadefria också. Vissa spelare har antytt att de helst inte vill vara med. Klart är dock att det sägs att spelare som inte deltar i Davis Cup inte heller kommer tillåtas delta i OS, så om man inte deltar utan att vara skadad kommer man nog ta en liten risk.

Spanien favorit till att ta hem Davis Cup på hemmaplan

Davis Cup

Ett Spanien med Nadal och Bautista skulle förstås vara ytterst svårslagna. Men favoritskapet bygger till 100% på att Nadal är med, och han brukar alltid vara antingen sliten eller skadad den här tiden på året.

Frankrike har en enorm bredd och är därmed inte lika känsliga för skador eller spelare som tackar nej som de flesta andra länderna.

Kroatien är alltid starka i lagspel och har ett mycket starkt lag om de lyckas få med sig alla, både i singel- och dubbelspelet.

USA, farliga. Bra bredd, starkt dubbelpar, de kan absolut vinna.

Australien har hög kapacitet men kanske att spelarna helt enkelt inte kommer överens bra nog.

Tyskland har Zverev, och man har Kohlschrieber och Struff. Plus Franska Öppna-vinnarna på dubbeln om man vill det. Inte oävet.

Ryssland har ett gäng unga spelare som är totalt livsfarliga. Lite av en brist i dubbelspelet dock. De har inga dubbelspecialister.

Djokovic är den som motsatt sig detta format mest och lär inte delta. Serbien därmed inte att räkna med.

Argentina kommer mest troligt utan Del Potro och blir därmed helt ofarliga.

Kan Storbritannien hinna få tillbaka Murray i form? I så fall kan de faktiskt mycket väl tillhöra favoriterna. Evans är en helt okej tvåa och i dubbeln har man alltid många bra alternativ.

Kanada har lite problem på dubbeln sen Nestor slutade men Raonic, Shapovalov och Auger-Aliassime, kapacitet finns.

Inte så bra med hardcourt för Italien som därmed är chanslösa.

Belgien har Goffin och ett duglig dubbelpar men sen är det stopp. De överpresterar ofta lite på hemmaplan men nu neutral plan och det räcker inte.

Tveksamt om Nishikori deltar och även om han gör det är Japan för dåliga i övrigt för att ha en chans.

Chile har ett par unga dugliga ATP-spelare men i detta sällskap räcker man aldrig till, särskilt inte på hardcourt.

Holland har egentligen ingenting för att duga på den här nivån. En toppspelare i dubbel, inget mer.

Kazakstan har några inköpta ryssar som är i botten av ATP-touren och har ingenting att komma med här.

Och Colombia, de är med för att de slog Sverige i kvalet och slår Sverige, det gör ju nästan alla.

Det var de deltagande nationerna det. Noterbart att Schweiz inte kvalificerade sig och att de inte heller fick något av de två wildcards som delas ut. Federer gav nog rätt klara signaler om att han inte vill ställa upp med andra ord. 

Vad ska man spela då?

Storbritannien bästa spelet

Jag tycker det är rätt enkelt faktiskt. Det är flera månader bort det här. Murray har god tid på sig att börja spela lite singel igen och det här skulle mycket väl kunna vara ett mål för honom att jobba mot. Om han är med har britterna en riktigt stark uppställning i honom och Evans och sen som sagt, flera bra alternativ i dubbelspelet. Allt som har med den här turneringen att göra är en chansning men att spela Storbritannien till 19 gånger pengarna just nu känns som en väldigt bra chansning. Noterbart också att de har den överlägset bästa lottningen av alla länder. De har två av de absolut svagaste länderna i sin grupp, Holland och Kazakstan. Det ska de faktiskt klara även utan Murray, så svagt är motståndet.

Häng på och spela britterna till högst odds här!

Om man ska ta någon av favoriterna hade jag valt Kroatien. Cilic kanske kan hitta lite form framåt hösten och i och med att han inte kommer delta i slutspelet den här gången kommer han vara pigg och rask. Coric är väldigt stabil och sen har de grymma alternativ på dubbeln. Dodig och Pavic är två av världens bästa dubbelspelare och de har precis börjat spela tillsammans på ATP-touren. Dessutom har man ett av årets absolut bästa par hittills, Mektic/Skugor. Kroatien känns som ett väldigt tryggt spel. De kommer vara med och hacka om slutsegern.

Spela Kroatien till 6,50 hos Bethard

Bethard - Bäst på tennis

Alla odds är hämtade från Bethard som är överlägsna när det gäller tennis. Man har ett fläckfritt utbud och man betalar tillbaka nästan 99% av insatserna som vinster. Otroligt bra villkor alltså och om man vill ha bästa möjliga chans att vinna pengar på tennis ska man alltså välja Bethard. Om man ännu inte är kund finns just nu en första insättningsbonus på upp till 1000 kronor att hämta.