Sommaruppehåll i Allsvenskan.

 

Ja då tog Allsvenskan semester och även jag då jag missade sista omgången på grund av just semester.

Mina tankar då efter de första 12 omgångarna är följande.

Malmö har varit bättre spelmässigt än vad jag trodde och trots många sena avgörande så har segrarna varit rättvisa. Malmö har överasskat positivt på mig och varit det klart bästa laget i serien.

Norrköping de är alltid med där uppe och har en fin bred och bra grundspel, nej överraskad är jag inte. Kanske lite högre placering än jag trodde hittills. Men är i toppen för att stanna.

Östersund kan man inget annat än älska och efter lite upp och ner i början har de kommit igång. Fortsatt topplag som är där uppe för att stanna, seriens bästa passningslag. Ligger där uppe precis som jag trodde, haft lite svårare att göra mål än jag förväntade mig.

AIK är också där uppe som jag trodde och spelar precis som jag trodde, hade de bara fått igång en anfallare eller köpt in en av klass är guldet väldigt nära. Ramstarka bakåt men otroligt svårt att göra mål, är det så svårt att hitta en bättre anfallare på marknaden?

Sirius ja där har vi seriens största överraskning. Sirius har trots en urusel gräsmatta på hemmaplan som inte alls passar deras spelstil tagit många poäng och spelat fin fotboll. Finns risk de tappar en del kvalité nu till hösten men klarar garanterat kontraktet. Imponerande vårsäsong.

Djurgården får man ändå säga fått ihop det ganska snabbt och är nog det laget med mest otur hittills om man kan säga så. Djurgården har spelat bra men inte riktigt fått till det. Kan bli livsfarliga i höst.

Hammarby med ny tränare och samma spel som innan tyckte jag i början av säsongen har nu också börjat få till det och blir det mittenlag man kan räkna med att de är. Ingen flipp och ingen flopp.

Elfsborg är unga och entusiastiska och har fina toppar och branta dalar, kan slå alla och förlora mot alla. Blir också det mittenlag man kan förvänta sig men har framtiden för sig.

Häcken är jag lite besviken på spelat stundtals bländande för att sedan falla ihop totalt.Gör mycket mindre mål än vad jag trodde med den offensiven. Tror de klättrar lite i tabellen i höst.

Örebro har väl tagit mest poäng av de lite sämre lagen och är nog det laget med mest tur, är absolut inte förtjänta av så många poäng som spelet har varit. Blir nedre mitten i år.

Göteborg är också en besvikelse inte för jag trodde på de innan säsongen men gått lite sämre än vad jag trodde. Ingenting kittlar i mig att se Ifk spela.  Blir mittenlag är inte bättre.

Jönköping har överasskat positivt då jag trodde att den kvalitén de tappade inför året skulle få de att sjunka lite djupare än vad de gjort. Men Thelins gubbar gnetar på och borde nog till och med haft lite mer poäng. Imponerande jobb med den truppen.

Gif Sundsvall överraskade mig i början på säsongen men har sjunkit tillbaka lite och kommer att få slåss för sitt kontrakt. Tippar på kval för Sundsvall.

Kalmar FF här snackar vi vårens besvikelse deluxe. Jag trodde på något sätt att om de fick till det så skulle de kunna blanda sig i toppen, men det har blivit motsatsen med massa skador och Elmarna borta så har de sjunkit djupt ner i Kalmarsund. Nanne kommer grisspela nu och Kalmar kommer klara sig.

Halmstad som efter en klassisk nykomlings start sjunkit ner i botten. Halmstad har dock varit med i nästan alla matcher och förlorat med flaggan i topp, kan de vända det kan dom klara sig till kval men inte mer. Måste kravla sig förbi Sundsvall.

AFC United här kan jag inte se någon räddning. Tack och hej.