Det är snart dags för det många fotbollsälskare inte gillar. Landslagsuppehållen brukar oftast betyda skador och långa resor för många klubbar. Något fansen inte gillar så jättemycket. Men när det är ett EM som väntar om bara tre månader så ser det annorlunda ut. Alla lag kommer vilja mäta sig med andra EM lag. Man vill testa lite olika formationer och taktiska delar av laget. Unga spelare som kommer göra allt för att kunna ta en plats i truppen. Nej det här uppehållet är intressant och för Sveriges del så händer det en del saker. Matcherna kommer att spelas mellan 23 mars och 29 mars.

Sverige har valt att ladda upp inför EM mot tuffa motståndare för att kunna få en bra start. Den 24 mars spelar Sverige mot Turkiet på bortaplan. En match som vi fortfarande inte vet om den kommer spelas av på grund av oroligheterna i landet. Turkiet har tagit sig till EM och kommer kalla in alla sina spelare för att testa precis som Sverige gör. Efter det får svenska landslaget återvända till Stockholm för att möta Tjeckien den 29 mars. Precis som Turkiet så har Tjeckien tagit sig till EM slutspelet. Tjeckien och Turkiet är lottade i samma grupp och båda lagen kommer nog titta i efterhand på Sveriges matcher. För Sveriges del handlar det mycket om vem som tar platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic. Kommer Hamrén kunna övertala Oscar Wendt att spela för honom igen. Vem bildar mittlåset och får Lewicki chansen på mittfältet igen. Det är många frågor och det är just därför dessa vänskapsmatcher spelas. Sverige har två matcher till innan man reser till Frankrike och spelar EM. Slovenien och Wales väntar i slutet av maj och början av juni, båda matcherna spelas i Stockholm och svenska fansen kan ge ett ordentligt avsked till landslaget innan de spelar sin första gruppspelsmatch.

Annars finns det som alltid en del roliga matcher som en fotbollsälskare inte kan missa. Lars Lagerbäcks Island spelar mot Danmark, en nordisk kamp som Lagerbäck säkerligen vill vinna och skrämma motståndarna inför EM. Italien - Spanien är en annan stormatch, som inget av lagen vill förlora. Conte är pressad att få med sig resultat samtidigt som han inte har någon målproducerande anfallare i Italien just nu. Holland - Frankrike kommer också bli kul att följa. Holland misslyckades med att ta sig till EM 2016, därför har man nu en ny tränare som också kommer ha nya idéer. Tyskland - England, Tyskland - Italien. Ja, ni förstår vad jag menar. Det är flera bra matcher och vi behöver inte vara ledsna över att Champions League och ligaspelet tar en liten paus.