Stryktipset bjuder denna helg på sex matcher från Premier League, sex tillställningar från The Championship och en drabbning från Allsvenskan. Kupongen drar även till med en jackpot på 15 miljoner denna gång! Nu siktar vi in oss på 13 rätt!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester City - Tottenham 1

Kupongen drar igång med ett högintressant möte på Etihad Stadium i Premier League. Manchester City hade inte några problem i premiären med att avfärda West Ham med hela 5-0. Det ljusblå lagets succéspelare från ifjol, Raheem Sterling, stod för tre mål i den matchen och fortsätter på det inslagna spåret även denna säsong. Gästande Tottenham hade en betydligt jobbigare eftermiddag hemma mot Aston Villa och låg under med 0-1 fram till minut 73 när nyförvärvet Ndombéle kvitterade. Spurs kunde sedan rida vidare på momentumet och vinna tillställningen med 3-1. Peps mannar ska vara betydligt starkare i denna drabbning så det ska bara vara att spika av ettan.

 

2. Southampton - Liverpool 2

Champions League-mästaren Liverpool reser till St. Mary's Stadium med ett spetsat självförtroende. Klopps mannar vann i premiären mot Norwich med 4-1 och styrde matchbilden hela drabbningen igenom. The Reds vann dessutom Supercupen mot Chelsea i veckan efter ett 2-2 resultat och segern bärgades på straffläggning. Målvakten Alisson Becker gick sönder i den första matchen av Premier League. Hemmalaget Southampton åkte på en tuff förlust borta på Turf Moor med 0-3 mot Burnley och ställs mot en betydligt tuffare motståndare denna eftermiddag. Utgå från tvåan men den är lite väl hårt streckad så krysset ska med.

 

3. Aston Villa - Bournemouth 2

Resan går vidare till Villa Park där det väntar en oviss tillställning. Aston Villa ledde med 1-0 mot Tottenham men orkade inte hålla ut hela vägen till slutsignal och det slutade med en 1-3 förlust. Nykomlingen såg ut att stundtals ha problem med tempot och det är skillnad mellan de två högsta divisionerna i England. Gästande Bournemouth fick bara med sig en poäng mot Sheffield United då fajten slutade 1-1. The Cherries kommer att vara revanschsugna till denna batalj och ska inte räknas bort ur ekvationen. Alla tecken ska med i Birmingham! 

 

4. Everton - Watford 1

Skutan styr till Goodison Park. Everton hade en tuff försäsong och hade problem att få med sig bra resultat och premiären slutade inte annorlunda heller. Det blå Liverpool-laget fick bara med sig en pinne mot Crystal Palace efter att matchen slutat mållöst. Bortalaget Watford hade en ännu värre första omgång och förlorade med 0-3 mot Brighton. Ett resultat som The Hornets knappast kan vara nöjda med och det är dags att visa karaktär i denna drabbning. Utgå från ettan som är överstreckad så krysset måste med och om plånboken tillåter ska det garderas hela vägen. 

 

5. Brighton - West Ham 2

Brighton stod för en imponerande insats på Vicarage Road i premiären och besegrade Watford med 3-0. Matchbilden speglade dock inte resultatet och The Seagulls var väldigt effektiva i sitt kontringsspel och utnyttjade de chanser som gavs. Gästande West Ham åkte på ett riktigt svårt nederlag och torskade med 0-5 mot Manchester City. Det ska sägas att det inte ska dras för stora växlar från den drabbningen då mästarna är på en annan nivå än de flesta lag i denna serie. Kryss-två ska räcka långt på American Express Community Stadium. 

 

6. Norwich - Newcastle 1

Den sista Premier League matchen på raden spelas på Carrow Road. Norwich förlorade i premiären mot Liverpool med 1-4 och kanariefåglarna var några nummer för små i den tillställningen. Det blir en helt annan uppgift i första hemmamatchen när en mer jämlik motståndare i Newcastle gästar. The Magpies förlorade mot Arsenal med 0-1 i seriens första match och det fanns inte mycket positivt för Steve Bruce att ta med sig från den matchen. Ettan spikas och är fin om den står sig under 45 procent.

 

7. Hammarby - GIF Sundsvall 1

Tipset gör en avstickare till Stockholm och en drabbning i Allsvenskan på Tele2 Arena. Hammarby är formstarka och har vunnit fem av de senaste sex fajterna i seriespelet och jagar lagen i toppen av tabellen. Det ser betydligt tyngre ut för Sundsvall som håller till i bottenskiktet. Giffarna har elva raka matcher utan seger men krysset i Norrlandsderbyt sist mot Östersund var ändå ett fall framåt för gästerna från Medelpad. Utgå från ettan som streckas lite väl högt så krysset ska med.

 

8. Barnsley - Charlton 1

Vidare till The Championship där det är dags för nykomlingsmöte på Oakwell Ground. Barnsley stod för en riktig skräll i premiären hemma mot stjärnspäckade Fulham och gick segrande ur den drabbningen med 1-0. Matchen efter blev det en 0-2 på resande fot mot Sheffield Wednesday för The Tykes. Gästande Charlton vann också i den första matchen i seriespelet mot Blackburn med 2-1 och gick även segrande ur tillställningen efteråt mot Stoke med 3-1. Det ska sägas att detta möte ifjol slutade med en 2-1 triumf för Barnsley på denna arena i League One. Ettan spikas och är fin om den står sig under 55 procent. 

 

9. Blackburn - Middlesbrough 1

Nästa anhalt på resan är på Ewood Park. Blackburn har öppnat seriespelet i The Championship svagt och har förlorat de två första fajterna. The Rovers fick känna på segerns sötma i veckan då de besegrade Oldham med 3-2 i ligacupen och hoppas att det ska medföra en del självförtroende till hemmalaget efter en svag inledning. Gästande Middlesbrough har inte heller öppnat bra och kryssade mot nykomlingen Luton med siffrorna 3-3 i premiären och The Boro torskade drabbningen därefter i seriespelet mot Brentford med 0-1 på hemmagräs. Ettan spikas och är spelvärd under 40 procent.

 

10. Bristol City - QPR 1

Bristol City med Niclas Eliasson i laget var nära att nå playoff i den förra säsongen men The Robins har inte öppnat denna säsong bra. Hemmalaget har inkasserat en poäng så här långt efter två matcher i seriespelet men besitter en hel del kvalitet i truppen. Gästande QPR har börjat med att skrälla i premiären då de vann med 2-1 mot Stoke och följde sedan upp det med att kryssa mot Huddersfield. Värt att notera är att dessa lag möttes i veckan i Ligacupen och det slutade 3-3. Börja till vänster och måla vidare efter plånbok.

 

11. Millwall - Sheffield Wednesday 1

Resan går vidare till The Den. Millwall har börjat seriespelet bra, kammat in fyra poäng på två matcher och är fortfarande obesegrade. The Lions lirade i Ligacupen i veckan, lejonen vann med 2-1 mot West Bromwich och tog sig vidare. Gästande Sheffield Wednesday har även de börjat bra och vunnit båda tillställningarna hittills. Det ska dock sägas att det har varit mot svaga motståndare som förväntas hålla till i botten av tabellen. Etta-kryss ska räcka långt i denna batalj.

 

12. Nottingham - Birmingham 1

Nottingham Forest har haft en tuff säsongsinledning och har efter två omgångar endast fått med sig en pinne. Det ska dock inte dras för stora växlar från de två matcherna då The Forest har mött West Brom och Leeds som höll till i toppen av tabellen ifjol och båda drabbningarna har varit jämna. Bortalaget Birmingham började med att vinna mot storsatsande Brentford med 1-0 i premiären men stod för en lite sämre insats i tillställningen därefter och fick bara med sig 1-1 från mötet med Bristol City. Utgå från ettan men om ett större system spelas ska krysset med för att vara på den säkra sidan.

 

13. Wigan - Leeds 2

Raden avslutas på DW Stadium. Wigan vann med 3-2 i premiären mot Cardiff som spelade i Premier League ifjol. Ett imponerande resultat för The Latics men i seriematchen därefter blev det en 0-3 förlust mot Preston vilket inte var i närheten av nivån från första drabbningen. Gästande Leeds var nära att ta steget upp ifjol men halkade ner till playoff i slutspurten och klarade inte av pressen i kvalmatcherna. The Whites har startat denna säsong på ett bra sätt och är hittills obesegrade. Tvåan spikas och är fin om den står sig under 55 procent.

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Fjolårets mästare Manchester City körde över West Ham med 5-0 i premiären och ser minst lika bra ut som ifjol. Peps mannar ska inte ha några problem att avfärda Spurs som hade problem mot nykomlingen Aston Villa. Ettan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Bournemouth

Bournemouth kommer vara revanschsugna efter att bara fått med sig ett kryss från mötet med Sheffield United. Nu ställs en annan nykomling på andra sidan och The Cherries ska ha goda chanser att få med sig en trepoängare mot Aston Villa. Satsa på skrälltvåan för att rensa kupongen!

 

Stryktipset förslag 96 rader

1. Man City - Tottenham 1

2. Southampton - Liverpool X2

3. Aston Villa - Bournem. 1X2

4. Everton - Watford 1X

5. Brighton - West Ham X2

6. Norwich - Newcastle 1

7. Hammarby - Sundsvall 1X

8. Barnsley - Charlton 1

9. Blackburn - Mboro 1

10. Bristol City - QPR 1

11. Millwall - Sheffield W 1X

12. Nottingham - Birmingh. 1

13. Wigan - Leeds 2

 

Stryktipset förslag 864 rader

1. Man City - Tottenham 1

2. Southampton - Liverpool X2

3. Aston Villa - Bournem. 1X2

4. Everton - Watford 1X2

5. Brighton - West Ham X2

6. Norwich - Newcastle 1

7. Hammarby - Sundsvall 1X

8. Barnsley - Charlton 1

9. Blackburn - Mboro 1

10. Bristol City - QPR 1X2

11. Millwall - Sheffield W 1X

12. Nottingham - Birmingh. 1X

13. Wigan - Leeds 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100