Brynäs (9) - Linköping (4)

Två formstarka lag görs upp inne i Gavlerinken. Ett hemmalag som vinner och vinner på hemmaplan och vägrar att förlora. Inte sedan 14 november 2017 har Brynäs förlorat på hemmaplan. Det betyder nio raka hemmasegrar. Notera här att Brynäs bara har släppt in två mål eller fler i tre av dessa nio matcher.

Nu möts två lag som blickar uppåt i tabellen och Linköping har avancerat ordentligt. Lagets akilleshäl däremot är bortaspelet som inte alls är särskilt bra emellanåt. 
Det båda lagen har gemensamt är stark defensiv och med nittiofem insläppta mål är det femte minst i ligan.
Mötena lagen emellan resulterar dessutom i att det blir målsnålt och bara ett lag lyckas göra två eller fler. I bara två av dom sex senaste mötena har båda lagen gjort två mål eller fler.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Nej till 2,00 hos Unibet*

Djurgården (2) - Rögle (12)

Toppen mot botten, men här ska inte gästerna räknas bort. Ett bortalag som går alltmer till säker mark och har en formtopp som inte ska underskattas. Laget har poäng i fem raka matcher, varav fyra vinster. 
Djurgården å andra sidan hade en tung lördag mot Brynäs och bröt segerraden på tre raka matcher när det blev förlust 1-4 på bortais.

När lagen nu möts för fjärde gången den här säsongen är det inte en självklarhet att Djurgården ska vinna. Rögle har vunnit över stockholmarna en gång den här säsongen och kryssat sist laget gästade Hovet.
Djurgården dras dessutom med tung skada i form av A. Enqvist. 

Speltips: Rögle hcp +1 till 1,90 hos ComeOn*. (insats tillbaka vid uddamålsförlust)

HV 71 (8) - Skellefteå (6)

En riktig streckmatch i Kinnarps Arena när tabellåttan HV 71 tar sig an Skellefteå med bara två poängs differans. 
Hemmalaget har enorma problem att spela konkret hela matcher och det blir inte bättre när backarna går sönder allt eftersom. Det är nu tre backar som är borta säsongen ut; A. Ytterell, K. Berglund och D. Reese.
Ovanliga Skellefteå denna säsong och laget är väldigt upp och ner. Ena matchen ett jättebra spel för att sedan tappa allt i matchen därefter. 

Skellefteå är däremot smålänningarnas mardrömsmotstånd. Endast tre segrar av dom tio senaste försöken. 
Skellefteå har börjat hittat formen igen med två raka segrar och är på gång. HV 71 dras med stora problem och självförtroendet är inte alls på topp.
En seger för gästerna är topp sex mycket säkrare än vid förlust.

Speltips: Skellefteå vinner inkluderat övertid och straffar till  2,10 hos Betfair.

Karlskrona (14) - Frölunda (5)

Jumbolaget Karlskrona togs en livsviktig seger i förra omgången när bottenkollegan Mora besegrades. Vinsten bröt en sex lång förlustsvit.
Frölunda studsade in på vinstraden igen när Luleå besegrades och göteborgarna har verkligen höjt sitt spel under 2018.

Bortalaget har häng på topp två placeringen och möter nu ett riktigt drömmotsånd. Det står inte rätt till i hemmalaget och kvalspel kommer med stormsteg. Varken i själva föreningen eller i spelartruppen är det särskilt muntert. 
Mot Frölunda trivs dessutom inte laget från Blekinge heller. Det har bara blivit en enda seger sedan laget tog steget upp från Hockeyallsvenskan. Nu har Frölunda dessutom fem raka vinster.

Speltips: Frölunda vinner till  2,00 hos Betfair.

Luleå (10) - Färjestad (3)

Två lag som kommer från förluster. Luleå har väldiga problem att vinna matcher efter ordinarie tid och är det lag av samtliga topp tio som vunnit minst matcher under ordinarie tid. Bara elva trepoängare under hela säsongen.
Nu möter laget ett Färjestad som fortsätter ångar på och kommer med stor revanschlust sedan Skellefteå knäppte laget på näsan i förra omgången.

Säsongens två möten har tenderat i att sluta med hemmasegrar. Kikar vi ännu mer historiskt har lagens fem senaste möten slutat med hemmaseger. 
Luleå's största styrka är deras defensiv tillsammans med en svag offensiv. Skillnad är det hos gästerna som öser in mål och släpper samtidigt in ofantligt många. Nu har defensiven blivit mycket bättre och L. Haugen i mål har storspelat. 
Karlstad-laget återfår M. Lindqvist och det ger en enorm skillnad för gästerna. 

Speltips: Färjestad vinner inkluderat övertid och straffar till 2,10 hos Betfair.

Mora (13) - Växjö (1)

Oj vilken formskillnad det är mellan dessa två lag. Mora har nu fem raka förluster och offensiven är iskall. Växjö är tvärtom med fyra raka vinster och öser in mål. 
Växjö har till större delen vunnit grundserien och har hela sexton poäng fler än tvåan Djurgården. 

För Mora är goda råd dyra. Den desperata åtgärden att sparka Kahlin har inte gett någon som helst effekt. Två förluster trots tränarbytet och det som talar för Mora i detta möte är underskattning och att alla räknar med en bortaseger.
Mora har en klart intressant spelartrupp och klickar spelet är laget bra. Framförallt på hemmaplan där större delen av poängen tagits.
Sist Växjö mötte ett bottenlag blev det brakförlust och Mora har ett kanonläge att börja ta poäng igen.

Speltips: 1X till 2,24 hos Betsafe*.

Örebro (11) - Malmö (7)

Örebro är på allvar involverat i bottenstriden och har bara åtta poäng ner till kvalplats med femton omgångar kvar att spela. 
Formen är sisådär och det råder stress i klubben. 
Malmö är tvärtom. Laget börjar få tillbaka spelare efter lång skadefrånvaro och bröt en tre matchers lång förlustsvit när HV 71 besegrades med 2-1 efter straffar senast.

Behrn Arena är kryssets arena. Av arton matcher har sju matcher slutat oavgjort och dessutom väldigt målsnåla. Ett målsnitt på 4,4 mål/match och nio av dessa arton matcher har slutat under 4,5 mål.
Det är två lag som har stark defensiv och vill verkligen ta poäng. Örebro vill inte bjuda på något som helst gratis och lagets enorma problem med att göra mål gör det förståeligt att spela defensivt. 
Malmö har fått tillbaka viktige N. Arell i defensiven och det gav effekt direkt i förra matchen.

Speltips: Under 4,5 mål till  2,02 hos Betsson*.

Samtliga matcher spelas med insatsen 4/10 Units och singlas. 

Lycka till!