Det fullständigt kryllar av högklassiga forwards i SHL 2022/23. Det finns så många att det egentligen är omöjligt att ranka det sex främsta. Men vi på Betting gör ett hederligt försök ändå, även om listan utan problem skulle kunna innehålla 20 namn som håller mycket hög klass. Fjolårets poängkung är givetvis med och en mycket intressant debutspelare i SHL-sammanhang.

Ryan Lasch - Frölunda HC

Amerikanen vann poängligan i stor stil under den förra säsongen med sina 66 poäng. Hela 53 av dessa var målgivande passningar. Lasch är något av specialist i powerplay och väldigt mycket av Frölundas offensiv kretsar kring hans spelskiclighet. Nu är det tänkt att finländaren Innala ska bli Lasch nye lekkamrat och det kan ta en viss tid innan deras samarbete klickar fullt ut.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Ryan Lasch: Att vinna poängligan 10,00

Leo Komarov - Luleå HF

Född i Estland med ryskspråkiga föräldrar och uppvuxen i en svensktalande stad i västra Finland. Komarov har vunnit OS och KHL, spelat många säsonger i NHL och till och med gjort en All-star-match. En mycket meriterad spelare som Luleå har hämtat in. Komarov besitter dock inte Omarks poängegenskaper utan är en mer hårt arbetande forward som ska leda Luleås offensiv med sin gedigna erfarenhet.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Luleå: Att vinna SM-guld 2022/23 7,00

Patrik Karlkvist - IK Oskarshamn

Karlkvist stod för en smått sensationell debutsäsong i SHL, där han prickade in 52 poäng och slutade på en fjärdeplats i poängligan. Nu är det upp till bevis för Karlkvist att han kan prestera på högsta nivå en säsong till. Hans kamrater från förstakedjan i fjol Rosdahl och Olofsson har lämnat klubben så nu är Karlkvist den uttalade stjärnan i Oskarshamns offensiva spel.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Patrik Karlkvist: Att göra flest mål i SHL 2022/23 9,00

Daniel Zaar - Rögle BK

Rögle besitter en sanslös bredd bland sina forwards, och vi har bara kunnat välja en av spelarna till denna ranking. Valet föll på hemvändaren Daniel Zaar. Han återvände i vintras för sin tredje sejour i klubben. Där han 20/21 producerade fina 50 poäng. Zaar har sammanlagt gjort 176 poäng på 243 grundseriematcher i SHL för Rögle. Nu känns det upplagt för han att kommer vara med och slåss i toppen av årets poängliga.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Daniel Zaar: Att vinna poängligan i SHL 2022/23 8,50

Läs även om bästa backarna i SHL 2022/23

Jonathan Johnson - Skellefteå AIK

Johnson hade en kanonsäsong senast och stod för 52 poäng varav hela 38 assists. Han har så sakteliga växt ut till en toppforward i SHL och det ser ut som att Johnson har en ännu högre nivå i sig. Skellefteå siktar högt i år och Johnson har stora förväntningar på sig att fortsätta ösa in poäng. Det återstår att se om detta kommer att hända men vi tippar att Johnson kommer vara med och slåss om segern i årets poängliga.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå: Att vinna SM-guld 2022/23 9,50

Jonathan Dahlén - Timrå IK

Tro det eller ej men Dahlén har faktiskt aldrig spelet i SHL tidigare. Han vänder hem efter att ha prickat in 22 poäng i NHL för San José under förra säsongen. Tidigare i Timrå har Dahlén noterats för otroliga poäng i HockeyAllsvenskan: 77 poäng 19/20 och 71 poäng 20/21. Nu har han mycket fina medspelare med sig offensivt i centern Lander och forwarden Pettersson. Timrås offensiv kan bli mycket bra och sevärd under denna upplagan av SHL.

Odds: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Jonathan Dahlén: Att vinna poängligan i SHL 2022/23 12,00

FAQ forwards SHL

Få svar på de vanligast ställda frågorna om forwards i SHL.

Vem blir årets skyttekung i SHL 2022/23?

Det är det ingen som vet ännu, men enligt oddsen så är de flesta spelbolagen överens om att Rögles Adam Tambellini vinner skytteligan i grundserien av SHL 2022/23. 

Vem vinner poängligan i SHL 2022/23?

Det vet vi inte ännu, men enligt oddsen hos spelbolagen är den största favoriten att göra flest poäng under grundserien Rögles Adam Tambellini. 

Vilken spelare har gjort flest poäng i SHL genom tiderna?

Mest poäng i grundserien genom tiderna har Fredrik Bremberg gjort (581). Om man räknar både slutspel och grundserie har Johan Davidsson rekordet med totalt 667 poäng. Den spelare som har gjort flest mål och assist i slutspelet är Jörgen Jönsson med 123 st.