Efter 8 omgångar är det dags för en renodlad seriefinal i Serie A. Och den här gången är inte Juventus ett av lagen. I stället är det suveräna Napoli som tar emot ett pånyttfött Inter. Här är förutsättningarna inför matchen. 

 

Ligan är prio ett för Napoli

Serieledarna Napoli har åtta segrar och full pott i ligaspelet så här långt. Otroligt imponerande givetvis. Många (inklusive undertecknad) menar att de spelar den bästa och mest underhållande fotbollen i Europa för tillfället. 

Napoli kommer till spel i kväll med tre dagars vila i benen efter en tuff batalj mot Manchester City i tisdags. Trots förlust 1-2 gjorde Napoli en bra match som mycket väl hade kunnat sluta med poäng. Detta trots att tränare Sarri, i enlighet med den uttalade strategin att priotera ligan, valde att vila nyckelspelarna Jorginho och Allan på det centrala mittfältet. 

Preliminär startelva:

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, K2, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik ©; Callejón, Mertens, Zielinski.

Noterbart är att Lorenzo Insigne med all sannolikhet inte kommer starta på grund av muskelskadan han ådrog sig i matchen mot Manchester City. Mest troligt blir det Piotr Zielinski som tar hans plats ute på kanten.

 

Självförtroende i Inter efter sent derbyavgörande

Inter befäste sin ställning som Milanos kungar efter en blytung derbyseger förra söndagen. Stor hjälte blev Mauro Icardi som fullbordade sitt hattrick med ett straffmål på övertid. Inter ligger nu två poäng efter Napoli och känslan är att Spalettis lag verkligen är på riktigt. Lagdel för lagdel har man ett mycket stabilt manskap; Handanovic i mål är en av ligans främsta, nye Skriniar bildar ett briljant mittlås med Miranda, Borja Valero bidrar med rutin till mittfältet och längst fram gör Icardi mål på allt. 

Preliminär startelva:

Inter (4-2-3-1): Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo; Vecino, Gagliardini; Candreva, Valero, Perisic; Icardi ©.

 

Avspark är 20.45 och matchen ser ni på Viasat Sport Premium eller Viaplay. 

Spela på Serie A hos Betfinal och få en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kr!