Det vankas seriefinal i Serie A när Juventus åker till Neapel för säsongens tuffaste bortamatch mot tvåan Napoli. Nu är det inte så att en vinst för Napoli ändrar något i tabell-läget där Juventus i praktiken redan vunnit serien då de svartvitrandiga leder med 13 poäng före just Napoli. Skulle Napoli vinna krymper avståndet till tio poäng men det är fortfarande för svårt att hämta in det enorma försprång som Turinklubben har skaffat sig. Napoli är dock i väldigt bra form och har inte förlorat i ligaspelet under 2019 och har fem raka ligamatcher utan insläppt mål.

1X2 odds, SSC Napoli - Juventus, Sön 3 mar 2019 at 20:30

SSC Napoli

Lika

Juventus

Hemmalaget Napoli

Napoli har ett ganska bra grepp om andraplatsen i serien men upp till Juventus nivå når laget inte. Under 2019 har formen varit väldigt fin och förutom förlusten mot Milan i cupen har 2019 inneburit idel segrar och oavgjorda matcher. På de fem senaste matcherna har Napoli endast släppt in 1 mål och senaste matchen blev en komfortabel seger mot Parma med 4-0. Samtidigt siktar Napoli på att vinna Europa League efter att ha åkt ur Champions League bakom PSG och Liverpool.

Laget har framförallt tre spelare som ligger bakom målen under säsongen. Arkadiusz Milik från Polen är bäste målskytt med 15 mål på 35 matcher. 25-åringen får sällskap av Insigne och Mertens med 12 respektive 11 mål vardera. Mot Juventus saknas mittbcken Albiol men samtidigt är Rui tillbaka i truppen efter skada. En seger mot Juventus kanske inte tar Napoli upp i topp men samtidigt bryter man i så fall Juventus obesegrade svit, något som i sig borde vara motivation nog.

Over/Under odds, SSC Napoli - Juventus, Sön 3 mar 2019 at 20:30 Linje: 2,5

Över

Under

Bortalaget Juventus

Att Juventus vinner 'Scudetton' i år igen är det nog ingen som säger emot. På 25 matcher i ligaspelet har laget vunnit 22 och spelat 3 oavgjorda. Förlust-kolumnen är således fortsatt intakt och "Den gamla damen" siktar på att gå obesegrade genom hela säsongen. Klarar Juventus av att inte förlora borta mot Napoli ökar chanserna att man faktiskt lyckas med detta. Detta är den på förhand tuffaste bortamatchen under säsongen. En seger här innebär att laget leder Serie A med hela 16 poäng inför avslutningen. Frågan är dock hur mycket fokus laget har på ligan när ledningen är så pass stor. Juventus förlorade första åttondelsfinalen mot Atletico Madrid i Champions League med 2-0 och får det tufft att vända mot Europas kanske bästa defensiva lag. Huvudprio lär vara att vända på den matchen. 

Inför matchen mot Napoli saknas Cuadrado, Douglas Costa, Khedira och Chiellini. Dock finns det så mycket offensiva kvalitéer i laget att det ska kunna gå vägen ändå. Ronaldo, Mandzukic och Dybala är en trio som tillsammans gjort 39 mål under säsongen och där bakom finns Bernardeschi som knackar på en plats i startelvan. Det finns minst sagt anfallsvapen att kunna såra Napoli hos gästerna från Turin.

 ​​​​​​

Inför Napoli - Juventus

Juventus vann senaste mötet med 3-1 men dessförinnan vann Napoli med 1-0. På de fem senaste interna mötena har Juventus vunnit 2, Napoli 2 medan 1 match har slutat oavgjort. Det visar på att det kan lite hur som helst när lagen ställs mot varandra. 3 av de 5 senaste mötena har slutat i under 1,5 mål och endast 2 matcher har slutat i över 2,5 mål. Napoli har 1 förlust på lagets 11 senaste matcher medan Juventus har 10 segrar, 2 förluster och 2 oavgjorda på sina 14 senaste matcher.

Juventus är otroligt starka på bortaplan i Serie A med 11 vinster och 1 oavgjord på säsongens 12 bortamatcher i ligaspelet. Napoli har hållit nollan i fem raka ligamatcher så det kan mycket väl bli en målsnål historia på Stadio San Paolo I Neapel. Oavsett är det Italiens två bästa lag som ställs mot varandra och den enda gången Juventus inte är enorma favoriter under säsongen i Serie A.

Anytime Goalscorer odds, SSC Napoli - Juventus, Sön 3 mar 2019 at 20:30

 ​​