Celta Vigo har aldrig tidigare lyckats vinna en titel, om man inte bortser från en betydelselös Intertotocup-triumf år 2000. Kanske är det dags i år då, men först väntar en stentuff semifinal mot Manchester United, ett United som går in som storfavoriter i mötet.

Celta Vigo


Celta Vigo har gjort en relativt svag säsong i La Liga och ligger nu på 10:e plats. I Europa League har det dock gått bättre.

I en förhållandevis stark grupp med Panathinaikos, Ajax och Standard Liege lyckades man avancera till sextondelsfinal där Sjachtar Donetsk väntade. Första mötet förlorade man på hemmaplan med 0-1, men de vände sedan matchen borta och vann med 2-0. Detta mot ett erkänt starkt Sjachtar som har bra mycket större resurser. Nästkommande åttondelsfinal mot Krasnodar blev en smärtfri historia som Celta klarade av enkelt, och i kvartsfinalen var det egentligen aldrig något snack när Genk städades av.

I laget finns en hel del intressanta spelare, däribland den tidigare Liverpool-floppen Iago Aspas som gjort stor succé i Celta och tagit en plats i spanska landslaget. Utöver honom hittar vi ingen mindre än John Guidetti som nu får starta matcherna med tanke på att Guiseppe Rossi återigen drabbats av en korsbandsskada.

Inför kvällens match saknas förutom Rossi, även ytterbacken Planas och målvakten Rubén Blanco på grund av skador. I övrigt ska det noteras att Celta har tre raka förluster, men då ska det också nämnas att man roterat en del i laget för att komma så fräscha som möjligt till dagens match.

Manchester United


I Manchester United har det mesta handlat om de enorma skadeproblem som laget brottats med. Det har väl knappast undgått någon att både Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo åkt på korsbandsskador. Utöver dem hittar vi även Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling och Paul Pogba på skadelistan. De fyra sistnämnda har dock tränat med laget den senaste tiden och kanske, kanske kan några vara aktuella för spel. Från engelskt håll pratas det i alla fall om att Bailly och Pogba kommer att spela, men vi får se.

Positivt är dock att Juan Mata är tillbaka i laget, vilket blir enormt viktigt för lagets offensiva spel som sett ganska blekt ut på sistone.

Som ni ser så är det ett mycket sargat och slitet United som reser till Spanien, och det är nästan omöjligt att sia om en eventuell startelva. Vi får helt enkelt vänta in i det sista med att se hur Mourinho formerar laget.

Spela på matchen hos ComeOn