Dags för topp 5, eller ska vi säga de sämsta 5 värvningarna i Premier League att presenteras. Här listar vi 5 värvningar som inte en enda sportchef i världen kan rättfärdiga, trevlig läsning!

5. Morgan Schneiderlin - £24m (Southampton – Manchester United)

Morgan Schneiderlin hade några riktigt fina säsonger bakom sig i Southampton innan Manchester United bestämde sig för att göra slag i saken. Upp emot £24m betalade klubben för fransmannen som bara spelade aktivt i en säsong. Säsong två resulterade i bänkplats, de gångerna han ens var uttagen i matchtruppen. Räddningen blev när Everton hörde av sig om Schneiderlins tjänster, något som ingen i Manchester United gråter floder om idag.

4. Moussa Sissoko - £30m (Newcastle United – Tottenham)

Ett imponerande Euromästerskap I Frankrike sommaren 2016 var allt som krävdes för att Tottenham skulle slå sitt tidigare transferrekord genom att lägga £30m på Moussa Sissoko. På förhand såg värvningen inte helt dum ut. Tottenham fick en snabb, teknisk och stark ytter. Något som man saknat tidigare. Efter första säsongen kan man dock lugnt konstatera att för de pengarna hade man kunnat göra mycket annat. 0 mål i ligaspelet blev det för fransmannen som mest fått roa sig med att nöta bänk. Återstår att se om Mauricio Pochettino ser någon framtid för Sissoko i Tottenham.

3. Roberto Soldado - £26m (Valencia – Tottenham)

Han var Tottenhams dyraste övergång när han kom och skulle bli den naturliga målskytten som skulle ta klubben till den absoluta toppen i Premier League. Utgången? 7 mål på 52 ligamatcher och en stämpel som en av klubbens mest misslyckade satsningar. £10m fick klubben tillbaka efter två säsonger när spanjoren flyttade tillbaka till Spanien för en vidare satsning i Villareal.

2. Andy Carroll - £35m (Newcastle United – Liverpool FC)

I samma stund som det stod klart att Fernando Torres satt sig på flyget till London så startade paniken hos Liverpool FC med att hitta en ersättare. Svaret fanns i Newcastle United, trodde dem… Andy Carroll kändes redan från första sekund som en nödlösning från Liverpools sida och han gjorde inte mycket för att motbevisa alla tvivlare under sin korta sejour i klubben. Spelet i Liverpool FC var långt ifrån optimalt för en spelare med Carrolls egenskaper och han kändes aldrig hemma i klubben. 6 mål i ligan stannade det på för engelsmannens del.

1. Fernando Torres – £50m (Liverpool FC – Chelsea FC)

Listans otvivelaktiga etta är såklart Fernando Torres. För vem kan undvika förstaplatsen på en sådan här lista när man till en nätt övergångssumma på 50 miljoner pund går till ett topplag i Premier League, Chelsea FC och står för 20 mål på tre och en halv säsong. Fernando Torres har, något olyckligt, kommit att bli en bild för hur fel det kan gå när ogenomtänkta och felscoutade värvningar går i lås. Det är bara att glädjas med El Nino att han återigen ser ut att fått ordning på karriären i Atletico Madrid, klubben där karriären en dag tog fart.

Det var våran lista över de 10 sämsta värvningarna i Premier League under de senaste åren. Har ni några egna nomineringar eller kanske en äldre övergång som är värd att nämnas i sammanhanget? Kommentera gärna nedan!