I takt med att transfersummorna löper iväg mot sanslösa höjder så kommer också de stora flopparna. Spelarna som kostade hela kassan, skulle komma in som bärande pjäser, men istället försvann med en stämpel som transferfönstrets stora misslyckande! Betting.se listar de 10 sämsta och minst genomtänkta övergångarna i Premier League, modern tid. Har du invändningar eller kanske är det någon vi missat? Kommentera gärna nedan!

 

10. Bebe - £7m (Vitoria de Guimaraes – Manchester United)

Under tiden som den då så lovande Bebe var i Manchester United var hans kostnad nätta £37 000/spelad minut. Vad som förutspåddes bli den nästa Cristiano Ronaldo blev snarare en komisk tragedi i hur fel en övergång kan gå. Två matcher var allt som portugisen fick i Premier League, föga förvånande 0 mål på dessa matcher.

 

9. Eliaquim Mangala - £31m (FC Porto – Manchester City)

Manchester City är ett lag som inte räds för att spendera stora pengar när det kommer till försvarare. Ibland slår det väl ut, oftast inte. Eliaquim Mangala får vi låta förespråka det sistnämnda. Efter två säsonger i Manchester City, mestadels kantade av misstag och ett hårt kritiserat försvarsspel så lånades den storväxta fransmannen ut till Valencia under föregående säsong. Vad som händer under kommande säsong återstår att se men att Pep Guardiola skulle plocka in Mangala i startelvan igen känns väldigt avlägset.

 

8. Jô - £18m (CSKA Moskva – Manchester City)

20 år och en mycket lovande anfallare som smällt in 16 ligamål för CSKA Moskva, det var vad som krävdes för att Manchester City skulle öppna plånboken rejält. Jô blev säsongen 2008/09 en av de dyraste talangerna när han tog steget över till de engelska öarna med enorma förväntningar på sig. I City stod det snabbt klart att prestationerna inte skulle motsvara förväntningarna och efter en och en halv säsong i klubben blev han utlånad till Everton. Totalt blev det ett ynka mål under tiden i Manchester City för spelaren som numera harvar hemma i den brasilianska ligan.

 

7. Memphis Depay - £26m (PSV Eindhoven – Manchester United)

Den då 21 år gamla holländaren kom till Manchester United med ryktet om att vara nästa stora stjärnskott ifrån den holländska talangfabriken. Memphis Depay hade terroriserat de holländska lagens försvar under en lång tid innan det äntligen var dags att testa vingarna i en större klubb, och som han flög… rätt ner i frysboxen på Old Trafford. 33 ligamatcher under en och en halv säsong gav totalt 2 mål i utdelning och när José Mourinho tog över laget var det tack och god natt för Depay som fortsatte vidare till OL Lyon.

 

6. Radamel Falcao – Lån (AS Monaco – Manchester United/Chelsea)

Hade en spelare kunnat plocka två platser på denna lista så hade Radamel Falcao redan plockat dessa. Två lånesejourer ifrån AS Monaco, första gången till Manchester United och en gång till Chelsea FC, resulterade båda i totalt fiasko. Under sina totala 36 ligamatcher lyckades colombianen inte göra fler än 5 mål. Under två säsonger i England har Radamel Falcao sett mer fotboll ifrån sidan av planen på Old Trafford och Stamford Bridge än vad den mest hängivna säsongskortinnehavaren har gjort.

 

Det var första delen av våran lista över Premier League's sämsta värvningar. Missa inte fortsättningen när den mindre ärofyllda titeln Sämsta värvningen i Premier League ska delas ut. Håller du med eller är det någon vi missat, kommentera gärna!