Det spred sig som eld. Alla tidningar skrev om det, gamla spelare uttalade sig. Sen kom polisanmälan, Benzema fick ta sig till polisstationen och sedan blev det en verklighet. Det hela har visat sig att Valbuena har blivit utpressad via en av Benzemas vänner. Det ska visst finnas en sexfilm som de har fått händerna på och vill få ut en summa av Valbuena. Benzema nekade att han var inblandad i utpressning utan försökte endast hjälpa Valbuena. Han ska ha aldrig pratat om pengar eller tvingat honom till någonting. Det tog ett tag innan Valbuena gick ut och talade om händelsen. Han menade att Benzema är högst skyldig i det hela och att sveket var något han aldrig skulle ana. Benzema har valt att inte uttala sig om det hela och låtit polisarbetet flyta på. Men hur är det inför EM 2016?

Förbundet valde att stänga av Karim Benzema tills polisutredningen är över. Skulle det visa sig Benzema är skyldig så får han förmodligen ytterligare ett straff. Samtidigt har man valt att inte göra någonting emot Valbuena. Tränaren Didier Deschamps valde istället att inte ta med honom till träningsmatcherna i november förra året. Problemet är dock att Benzema är just nu en av Europas bästa anfallare. Fransmannen har på 20 matcher lyckats göra 19 mål. Ett facit som ger de franska fansen hopp om att ännu en gång ta hem EM-titeln. Hade Deschamps kunnat bestämma själv så hade Benzema aldrig blivit avstängd. Polisutredningen är ännu inte över och nästa landslagsuppehåll är inte så långt ifrån nu. Om Didier Deschamps vill spela ihop sitt lag så är det nästan ett måste att utredningen avslutas innan truppen spikas. Det är vänskapsmatcherna som ser till att spelarna kan spela ihop sig med varandra. I så fall får han förlita sig på en annan anfallare.

Antoine Griezmann som har varit riktigt bra för Atletico Madrid kommenterade det hela. Hans svar var ganska enkelt. Jag vill ha de bästa spelarna tillgängliga så vi kan vinna turneringen. Men han påpekade också på att det finns andra anfallare som kan fylla hålet som Benzema och eventuellt Valbuena lämnar efter sig. Spelare som Olivier Giroud och Alexandre Lacazette finns ju trots allt med i truppen.

Benzema är ingen anfallare en tränare hade kunnat tacka nej till. Förmodligen kommer förbundet och hela landet sätta press på polisen för att påskynda utredningen. Så att Benzema eventuellt kan vara med i EM på hemmaplan. För är han tillgänglig även om han inte spelar en enda vänskapsmatch som kommer han definitivt att ingå i truppen. Min känsla är att Benzema förmodligen kommer frias då han inte har gjort någonting om man läser det media har rapporterat om. Vi kommer då också att se honom från start i första gruppspelsmatchen i EM.