Nu har 9 av 10 trupper presenterats inför JVM i Helsingfors som börjar den 26 december. Det är bara Vitryssland som ännu inte har presenterat sin och så fort dom gör det kommer den att läggas ut här på betting.se

Danmark


Målvakter
Thomas Lillie
Lasse M. Petersen
Mathias Seldrup

Backar
Ludvig Adamsen
Oliver Gatz Nielsen
Morten Jensen
Lasse Bo Knudsen
Kristian Kodal
Anders Krogsgaard
Matias Lassen
Christian Mieritz
Mathias Røndbjerg
Jeppe Vinther
Nicolai Weichel

Forwards
Niklas Andersen
Martin B.Esklidsen
William Boysen
Nikolaj Krag Christensen
Emil Oliver Christensen
Nikolaj Ehlers
Mathias From
Jeppe Holmberg
Fredrik Høeg
Markus Jensen
Kristian Jensen
Jeppe Jul Korsgaard
Søren Nielsen
Thomas Olsen
Jonas Røndbjerg
Alexander True

Danmark har en riktigt intressant spelare, nämligen Nikolaj Ehlers. Han spelar till vardags i NHL-klubben Winnipeg Jets och har gjort 12 poäng på 28 matcher. Majoriteten av laget spelar i danska högstaligan eller ligan under. Nikolaj Ehlers kusin Alexander True spelar han med i Nordamerika för klubben Seattle Thunderbirds i WHL. De är två spelare som kommer att få dra laget i denna turnering. Eftersom fyra lag från varje grupp kommer att gå till kvartsfinal är det inte omöjligt att de når dit. Det kommer förmodligen att bli Danmark eller Schweiz som krigar om den sista slutspelsplatsen.

Ryssland


Målvakter
Alexandar Georgiyev
Ilya Samsonov
Maxim Tretiak
Backar
Sergei Boikov
Nikita Lyamkin
Alexander Mikulovich
Ivan Provorov
Yegor Rykov
Dmitri Sergeyev
Damir Sharipzyanov
Yegor Voronkov
Sergei Zborovsky
Nikita Zhuldikov

Forwards
Alexander Dergachyov
Radel Fazleyev
Denis Guryanov
Vladislav Kamenev
Kirill Kaprizov
Yegor Korshkov
Pavel Kraskovsky
Andrei Kuzmenko
Artur Lauta
Maxim Lazarev
Arkhip Nekolenko
Alexander Polunin
Yevgeni Sevchnikov
Andrei Svetlakov
Yakov Trenin
Artyom Zhelezkov

Ryssland har ett stabilt lag. Några spelare som sticker ut är Yevgeni Sevchnikov och lagkamraten Maxim Lazarev som spelar för klubben Cape Breton Screaming Eagles i QMJHL. Båda ligger topp tre i lagets interna poängliga och kommer vara två av de bärande spelarna i turneringen. Kirill Kaprizov spelar i KHL och har stått för 21 poäng på 38 matcher och kommer med all säkerhet vara en giftig spelare i Helsingfors. Det Ryssland saknar från tidigare år är bredden i truppen. De första två femmorna kommer att vara riktigt bra men sen ser det väldigt blekt ut. Två femmor räcker inte mot de stora nationerna i slutspelet. Grupp B som Ryssland spelar i ser lite lättare ut vad Grupp A gör och skulle de få möta Sverige, USA eller Kanada i en kvartsfinal tror jag inte att ryssarnas trupp räcker längre.