Det ryska hockeylandslaget kommer att ställa upp i OS 2018 i februari, detta trots att den Olympiska Kommittén slagit fast att Ryssland inte kommer att få delta i spelen som land på grund utav dopningsanklagelser. Enda skillnaden blir att laget inte kommer få spela under namnet Ryssland, samt att tröjorna inte på något vis får påminna om nationens vanliga matchtröjor.

 

Stort favorittryck på Ryssland

Ryssland är storfavoriter till att plocka hem hela turneringen i februari. Eftersom spelare ifrån NHL inte kommer att delta så har det ryska hockeylandslaget ett enormt övertag på övriga lag. Till en början såg det dock inte ut att bli någon rysk hockeyfest under OS.

Dopningsavstängningen som drabbade Ryssland verkade till en början hindra hockeylandslaget från att delta. Nu har dock det ryska hockeyförbundet tillsammans med spelarna valt att delta ändå, men under andra omständigheter. Följande är regler som det deltagande ryska laget måste följa:

  • Får inte bära matchtröjor som påminner om de ordinarie ryska matchtröjorna
  • Får inte spela under den ryska flaggan
  • Ingen rysk nationalsång får spelas innan eller efter match

Torts dessa bestämmelser så är laget enade om att man ska åka till OS och vinna turneringen för att ge Ryssland en upprättelse. Motivationen för de ryska spelare som deltar lär vara större än någonsin tidigare. Genomgång om den ryska truppen hittar du här!

Stjärnspäckat landslag som åker till OS 2018

Laget som reser till Sydkorea för att representera Ryssland i ishockey kommer till stor del vara det samma som var tänkt redan innan avstängningen. Några utav världens bästa spelare går att hitta i truppen som till exempel Ilya Kovalchuk, Pavel Datsyuk och många fler. Det är inte konstigt att tron på det egna laget är stor inför turneringen, så här säger Kovaltjuk i en intervju angående OS.

- Vi vill väldigt gärna åka till OS. Vår patriotism och flagga finns i våra hjärtan. Det kan ingen ta ifrån oss. Vad politikerna besluter är deras sak, vårt uppdrag som idrottare är att träna och förbereda oss, att tjäna vårt land. Alla vet ju ändå varifrån vi är.

 

Återstår att se om vi för första gången får en icke-nation som vinnare utav hockeyturneringen i ett Olympiskt mästerskap!

Genomgång utav den ryska truppen!

 

Källa: Dagens Nyheter