Inatt klockan 02:00 svensk tid möts Roma och PSG i träningsturneringen International Champions Cup. Spelplats är Comerica Park i Detroit, en arena som normalt används för baseball. Detta blir första gången någonsin en fotbollsmatch hålls på arenan.

 

Lagkollen

PSG har lämnat Serge Aurier, Hatem Ben Arfa och Grzegorz Krychowiak utanför truppen. Ingen av dem står speciellt högt i kurs hos tränare Unai Emery och PSG försöker nu göra sig av med dem. Julian Draxler har fått välbehövlig semester efter en intensiv sommar med Confederations Cup i Ryssland och anländer till laget senare. Nyförvärven Dani Alves och Yuri Berchiche är däremot med och kan spela inatt.

PSG har spelat en träningsmatch hittills där lokalkonkurrenten Paris FC stod för motståndet, resultatet blev 1-1 efter mål av Javier Pastore.

Roma har tappat nyckelspelarna Mohamed Salah och Antonio Rüdiger som gick till Liverpool respektive Chelsea. Även argentinaren Leandro Paredes, som inte haft en speciellt framträdande roll i laget, har lämnat för ryska Zenit.

Nyförvärven Cengiz Ünder, Maxime Gonalons och Hector Moreno har anslutit till USA och är tillgängliga för nye tränaren Eusebio di Fransesco.

Roma har spelat två träningsmatcher, mot Pinzolo (vinst 8-0) och Slovacko (vinst 1-0).

Vad är International Champions Cup?

I försäsongsturneringen International Champions Cup möts Europas största klubbar. Matcherna är utspridda i Kina, Singapore och USA. Några av höjdpunkterna är Manchester-derbyt i Houston och El Clasico i Miami.

I USA spelar PSG, Juventus, Roma, Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United och Tottenham.

I Kina spelar Bayern München, Borussia Dortmund, Inter, Milan, Lyon och Arsenal.

I Singapore spelar Bayern München, Inter och Chelsea.