Robin Olsen är ett hett byte på transfermarknaden efter att ha gjort en väldigt bra insats under VM 2018. Olsen var redan i januari på väg bort från FC Köpenhamn men då gick flytten till Crystal Palace i stå. Robin Olsen har hållit hög klass under de senaste säsongerna i FCK och har växt till en av danska Superligans bästa målvakter. 

FCK öppnar för försäljning

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken har öppnat för en försäljning av den svenska landslagsmålvakten.

- Han gjorde ett bra VM och har gett ett väldigt starkt och stabilt intryck. Jag tror att det ger honom stora möjligheter att hitta en bra klubb och dessutom kunna välja mellan flera. 

- Vi har budgeterat för en försäljning och efter VM har hans prislapp höjts. Prislappen påverkas givetvis av vilken liga han hamnar i, sa Solbakken till Ekstrabladet.dk efter FCK:s träning tidigare i veckan. 

Redan innan VM gjorde FCK klart med en ersättare om Olsen skulle lämna. Den finska landslagsmålvakten Jesse Joronen värvades in efter en mycket stark säsong i ligakonkurrenten Horsens. Joronen är endast 25 år gammal, en ung ålder för en målvakt, och är definitivt en fullgod ersättare till Olsen.

Robin Olsen hamnar i Barcelona?

Under VM har rykten kring att Barcelona ska vara intresserade av Olsen florerat. Olsen gjorde som sagt ett oerhört starkt VM och det är inte konstigt att storklubbar som Barcelona är intresserade. Barcelona ska enligt uppgifter vara intresserade av Olsen som back-up till Marc-Andre Ter Stegen som är det givna förstavalet. Barcelona har en mycket bra ekonomi och kommer kunna betala vad FCK begär, dessutom kan Olsen få en riktigt tung lön i Barcelona. Barcelona vann La Liga förra säsongen och går nästan alltid långt i Champions League, något som troligtvis lockar Olsen till att välja Spanien och Barcelona. Olsen är väldigt bra med fötterna, något som krävs från en målvakt i Barcelona. Olsen kommer få svårt att tacka nej till ett lag av Barcelonas kaliber. 

4.00 på att Olsen går till Barcelona hos Unibet

Robin Olsen hamnar i Crystal Palace?

Premier League klubben Crystal Palace har varit intresserade av Robin Olsen under längre tid. Redan i januari var det nära en övergång, men FCK och Crystal Palace kom inte överens. Olsen var väldigt sugen på en flytt till Premier League i vintras och troligtvis har inte det suget släppt. Olsen är en stor målvakt, han mäter knappa 2 meter och har stort pondus. Pondus är väldigt viktigt i en fysiskt tuff liga som Premier League, Olsen hade passat perfekt in i Premier League. Crystal Palace slutade på 11:e plats förra säsongen. Man var helt klart med i kampen om att slippa nedflyttning, men avslutade med sex raka matcher utan förlust och klarade sig kvar. Det som talar emot att Olsens nästa klubbadress skulle blir Crystal Palace är att de nyligen signat en ny målvakt i form av Vicente Guaita från Getafe. Crystal Palace har därmed redan två målvakter som håller okej Premier League klass och kommer troligtvis inte köpa ännu en målvakt. 

4.00 på att Olsen går till Crystal Palace hos Unibet

Fler klubbar ryktas vara intresserade

Enligt Unibet* är Barcelona och Crystal Palace de klubbar där Olsen har störst chans att hamna. Men en rad andra klubbar har anmält sitt intresse. I Italien är både Juventus och Roma intresserade. Roma som troligtvis tvingas sälja sin stjärnmålvakt Alisson behöver en ersättare och då är Olsen ett perfekt alternativ. Buffon lämnade Juventus och även de letar efter en ny målvakt. Liverpool i Premier League ska också vara intresserade, under flera år har de haft problem på målvaktssidan och nu senast i Champions League finalen stod Loris Karius för två ödesdigra misstag som kostade Liverpool segern.

Så bettar du på Robin Olsens nästa klubbadress 

Unibet* erbjuder odds på en rad klubbar där Olsen kan hamna. För att hitta marknaderna följer du enkelt punkterna nedan. 

  1. Gå in på Unibets oddssida
  2. Välj "Fotboll" i menyn
  3. Välj "Vinnarspel"
  4. Välj fliken som heter "Specialer / Övergångar"
  5. Betta på den klubb du tror Robin Olsen spelar i när transferfönstret är över!

Betta på Olsens nästa klubbadress hos Unibet!