Snart helg och klackarna i taket. Förra veckan gick det tungt för redaktionen när det kom en del skrällar som att Kalmar besegrade AIK på Friends och att Bajen torska mot J-Södra. Nåväl. Ny helg, nya möjligheter. Här kommer helgens rad som tror på många oavgjorda tillställningar.

 

Halmstad - Jönköpings Södra

Odds: 2.29 - 3.25 - 3.25

Tips: X

Gnuggiga Halmstad tar emot J-Södra som har tappat charmen. J-Södra spelade med en man mer större delen av matchen när Hammarby var på besök, men lyckades inte kapitalisera nämnvärt på det. Men man fick tre poäng och det är det som räknas.
Halmstad kryssar på och fyra av fem senaste matcherna har slutat i oavgjort. På hemmaplan har de en svit på tre raka kryss.
Bortastatistiken för J-Södra är tre kryss och två torskar.  
Det här får man väl äta upp men; säsongens tråkigaste match? Kryss!

Örebro SK - Elfsborg

Odds: 2.55 - 3.45 - 2.65

Tips: 1

Två konstgräsgäng drabbar samman på lördagkväll. Ett lag med positiv trend och ett med en mer negativ. Örebro har tre raka vinster på hemmaplan mot tufft motstånd (4-2 mot Göteborg, 4-2 mot Norrköping och 2-1 mot Sirius). Elfsborg som inledde säsongen uselt lyckades vända på frågetecknen till utropstecken och bara körde på. Nu går det lite tyngre och har två torskat två senaste matcherna (Sirius och Hammarby). På bortaplan har man bara en vinst på fem senaste. Örebro har kommit igång medan Elfsborg deppar ihop. Vi provar en hemmavinst här.

Hammarby - Häcken

Odds: 2.39 - 3.35 - 2.95

Tips: X

Hammarby skulle bara ner till Småland och göra ett beställningsjobb och hämta hem tre pinnar mot J-Södra. Men det hela kom av sig i första halvlek när de fick en straff emot sig och Pa Dibba inte kunda hålla armbågen i styr. Marginalerna var inte på Bajens sida, men man var inte utspelade trots det numerära underläget. Man hade läge att kvittera ett par gånger men det saknades skärpa i avsluten. Nu kommer Häcken på besök. Senast lagen möttes vann laget på Hisingen med 2-0.  Nu är det ett lite mer slitet Häcken som kommer till spel. Magkänslan säger kryss.

Kalmar - Göteborg

Odds: 3.05 - 3.35 - 2.34

Tips: X

Två lag som har haft en negativ aura hela säsongen. Båda lagen har bytt tränare och harvar längre ner i tabellen. Men både Kalmar och Blåvitt fick rycka på smilbanden senast. Nanne Bergstrands Kalmar skrällvann mot AIK på nationalarenan med 1-0 och Göteborg körde över Peking i en match där det var lekstuga sista kvarten. Matchen slutade 4-1 och lägg till att Blåvitt brände en straff i slutet då de puttade fram nyförvärvet och inhopparen Sam Adekugbe. Positiva tongångar hos båda här alltså. Testar krysset då båda lagen behöver poäng.

Sundsvall - Östersund

Odds: 3.75 - 3.55 - 1.99

Tips: 2

Norrlandsderbyt brukar vara svängigt. När lagen möttes i juni slutade det 3-1 till Östersund och matcherna förra säsongen slutade 4-0 till Östersund när de hade hemmaplan och när Sundsvall hade hemmaplan stod det 5-0 på resultattavlan. Det finns en del prestige städerna emellan och det är en viktig match, men här får Sundsvall kapitulera mot hipsterlaget från Jämtland. ÖFK spelar under torsdagen returmatch mot luxemburgiska Fola. De har med sig 1-0 från första mötet, där man kunde ha vunnit med mycket mer. Om ÖFK vilar spelare i matchen mot Giffarna så är de ändå slagkraftiga, de såg vi när de mötte Djurgården med en b-betonad elva och kunde vinna med 2-1 på hemmaplan. Sundsvall stod upp bra mot Malmö senast, men här tror jag de blir utrullade. Tvåa.

Sirius - AIK

Odds: 3.05 - 3.10 - 2.45

Tips: X

Viktig match för Norling att studsa tillbaka efter chockförlusten mot Kalmar senast. Samtidigt spelar man kval på torsdagskvällen mot Sporting Braga. Man har med sig 1-1 från hemmamötet, men man kunde ha satt fler chanser. Torsdagens retur kan nog bli en slitig match där AIK måste framåt, och det blir intressant att se vilken elva som kommer ut. Vilka startar på topp? Obasi eller Goitom och Stefanelli? Prioriteras ligan eller Europa? Det är ett vägskäl och kan nog bli rätt gnälligt om de torskar mot Sirius. Djurgården har som bekant gått om Gnaget i tabellen.
Succé-Sirius med vind i seglen har gått obesegrade i sju omgångar. Hemma på Studenternas är de starka och har bara förlorat en gång och det var mot Blåvitt i våras, då planen såg ut som en åker.