Snart helg och snart ännu en omgång av allsvenskan. Det är dags att kavla upp ärmarna och tippa helgens matcher. Vi kämpar på och fortsätter jaga full pott.

Jönköpings Södra - Elfsborg (2)

3.40 - 3.35 - 2.25

Det är två formsvaga lag som möts på Stadsparksvallen i Jönköping. J-Södra har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och Elfsborg har endast en vinst på de fem senaste. Jönköpings enda seger på länge kom mot ett Bajen som drog på sig rött kort och straff. Den matchen slutade med 1-0 och J-Södra imponerade inte trots det numerära överläget. Elfsborg tog en tidig ledning i sin senaste match i El Västico mot Blåvitt men fick se sig bli omsprungna och tappa ledningen till en 2-1-förlust mot kusinen från stan. Vi tror på en jämn match här men att Elfsborg ska vara det bättre laget, åtminstone på pappret. J-Södra har varit svaga större delen av säsongen medan Elfsborg har hittat sina ljusglimtar och blixtrar till stundtals. Elfsborg har gjort det bra på naturgräs och har pangat in näst flest mål i ligan. Man är obesegrade på gräs än så länge vilket är imponerande. Vi tror att den sviten håller i sig och tror på bortavinst. Tvåa.

AFC Eskilstuna - Malmö FF (2)

8.50 - 5.05 - 1.37

AFC har ryckt upp sig rejält sedan britten Michael Jolley kom in och styrde upp ett och annat. Man lyckades kryssa borta på Friends mot AIK och innan dess har man "endast" uddamålsförluster mot Djurgården och Norrköping. Laget ser bättre ut nu än i första halvan av säsongen och det verkar finnas lite vilja och organisation i laget. Det ska väl inte vara något snack här egentligen. Men Malmö (trots sitt stora försprång) har till synes haft det svårt att vinna matcher, de flesta segrar har kommit i slutet av andra halvlek. Malmö har tio uddamålsvinster. Svårt att tippa något annat än tvåa här, men vi höjer ett varningens finger.

Missa inte heller vår genomgång av bettingsidan ComeOn!

Djurgården - Halmstad (1)

1.35 - 5.25 - 8.25

Bra känsla på Djurgården. På de fyra senaste har de tre vinster. De har höjt sig efter sommarhållet och har ett mycket bättre försvarsspel och balansen på mittfältet med Walker/Källström. Många spelare riskerar att bli avstängda till matchen efter denna, vilket är derbyt mot AIK vilket lär påverka. Isaksson och Olsson är tveksamma till spel, likaså Beijmo som kan vara borta ett tag. Mrabti är avstängd vilket är ett tapp, då han har varit bra under säsongen. Halmstad blixtrade till mot Jönköping och vann med 6-1 efter man plockat in Johan "Oremål" Oremo som kompletterar japanen Kinoshita på ett bra sätt. HBK har blivit mycket bättre sedan man ändrade om i organistationen och flyttade upp Janne Jönsson på kansliet och tog in 28-årige Igor Krujl. Halmstads bortastatistik är inte jättekul, man har tre torskar och två kryss på fem senaste, och man har inte vunnit borta på hela säsongen. Djurgården å andra sidan är väldigt starka hemma på Tele2. Det ska inte vara något snack här. Stark hemmaseger.

Östersund - AIK (2)

3.20 - 3.30 - 2.35

Östersund lirar i Europa och har högt flygande drömmar. Man torskade med 3-1 under torsdagen mot PAOK och allt fokus ligger antagligen på Europa då staden har total hybris och tror att de är världens bästa lag. Här lär det roteras kraftigt. Sema och Ghoddos bör vilas och antagligen även Nouri. AIK har varit ruskigt svaga i sina senaste matcher, vilket är förvånande för AIK som vanligtvis brukar trumma igång på hösten. Extra märkligt är det i och med att AIK har värvat bra och fått in offensiva pjäser, så har man tappat mycket av den stabilitet som vi sett mycket av under stora delar av säsongen. Per Karlsson är avstängd vilket är ett stort avbräck. Antaligen är ersätteren Hauksson här. AIK har bra statistik på Östersund och i och med att ÖFK har tankarna på andra ställen bör AIK kunna ta det här. Vi testar tvåan.

IFK Göteborg - Häcken (1)

2.25 - 3.45 - 3.35

Blåvitt har ryckt upp sig sedan Jörgen Lennartsson lämnade skutan. Dessutom har man fått in norrmannen tillika Juventuslånet Sakor och även kanadensaren Adekugbe, och Sören Rieks kan nästan räknas som nyförvärv då han är tillbaka i gammalt gott slag. Häcken vet man inte riktigt var man har dem, men det vi vet är att de har lite skador. Nyförvärvet Ahmed Yasin har verkligen visat vad han går för sedan han lämnade AIK. Fyra mål på fem matcher är ett fint facit. Senast lagen möttes slutade det i gulsvart favör då Häcken vann med 4-0, men då hade Häcken sina bästa spelare som Paulinho och Farnerud till förfogande. Vi går på form och sätter en etta här.

Sirius - Norrköping (1)

2.40 - 3.45 - 3.00

Omgångens mest svårtippade match. Sirius har inte fallit nämnvärt sedan Kingsley Sarfo lämnade, och Moses Ogbu skadade sig. Ersättarna Elias Andersson och framförallt Shkodran Maholli ser riktigt bra ut, som kanske kan vara bästa värvningen i sommar. Han fullkomligen öser in mål. Uppsalagänget bara kör på och är med i toppen. Man har endast en plump på de nio senaste matcherna och det var mot AIK som defilerade med 4-1. Peking är inte sig likt och de har varit riktigt svaga de senaste månaderna. Peking har tappat Bärkroth, Telo och Eliasson och laget har inte alls fyllt på. Det är lite oklart vad klubben håller på med och det är lite av fritt fall. Man har bara vunnit en match sedan uppehållet och det var mot AFC då det blev knapp seger med 1-0. Sjölund verkar vara osäker då han har problem med hälsenan, men han verkar kunna springa på träning åtminstone. Andreas Blomqvist drog korsbandet igen, vilket var den femte korsbandsskadan för Norrköping på drygt ett år. Jakobsen är osäker även han. Skruttigt mittfält? Vi kör på en etta.