På lördag ställs två av fotbollseuropas största lag emot varandra och det är en final som känns hetare än på länge. Italiensk finess mot spansk talang. Två lag som båda lyckats vinna sin liga i år och samtidigt vara i Champions League-final. Två lag, där det ena  bjöd på champagnefotboll och slog ut Bayern München och den andra stängde ner Barcelona totalt utan att ens tillåta dem att göra mål över dubbelmötet.
Nu gör de upp i Wales. Här är deras väg till finalen.

Unibet* erbjuder hela 8.0 i odds att antingen Juventus eller Real Madrid ska lyfta trofén.

Tryck här för att komma till erbjudandet.

Juventus gjorde det som krävdes

Juventus väg till finalen har varit ganska rak. Man hamnade i Grupp H där Sevilla, Lyon och Dynamo Zagreb även skulle kampera. Lite förvånande att de två kryssen kom hemma på Juventus Stadium, men man var hursomhelst obesegrad genom gruppspelet och tog förstaplatsen genom följande resultat:

Juventus - Sevilla 0-0
Dynamo Zagreb - Juventus 0-4
Lyon - Juventus 0-1
Juventus - Lyon 1-1
Sevilla - Juventus 1-3
Juventus - Dynamo Zagreb 2-0
 

Och så här slutade gruppen:

Grupp H GP  W  D  L  GD  Pts
1. Juventus  6  4  2  0  11:2  14
2. Sevilla  6  3  2  1  7:3  11
3. Lyon  6  2  2  2  5:3  8
4. Dynamo Zagreb  6  0  0  6  0:15  0

Juventus städade av Porto i all enkelhet och höll nollan i båda matcherna. Man inledde dubbelmötet i Portugal och vann med 2-0 efter mål av Marko Pjaca och Dani Alves. Returen blev tempofattig efter ett rött kort på Portos Pereira och ett straffmål av Paulo Dybala kort därefter.

Porto - Juventus 0-2
Juventus - Porto 1-0

Nästa lag som skulle stå i vägen var Barcelona som avancerat från mötet med PSG efter den historiska vändningen mot PSG där Barca kom till returen på Camp Nou med ett 4-0-underläge som skulle övervinnas. Som bekant var det just Barca som Juventus mötte i finalen 2015 där katalanerna fick lyfta bucklan framför en tårögd Pirlo med flera. Många tongivande spelare i Juventus som var med i finalen hade lämnat Turinklubben, men en viss defensiv stomme fanns kvar. 
Juventus visade upp sig från sin bästa sida i den första matchen och det var bara att lyfta på hatten åt det här laget som lyckades stänga ner Barcelona totalt då de inte tillät några insläppta mål, utan istället kunde vinna med 3-0. Orosmoln fanns inför returen på Camp Nou efter den vändningen som de visat upp mot PSG några veckor tidigare. Men det blev inte av, utan det blev ett 0-0-resultat som tog Juventus vidare till semin.

Juventus - Barcelona 3-0
Barcelona - Juventus 0-0

Monaco väntade i semifinalen. Ett lag som väl charmat hela fotbollseuropa den här säsongen efter att ha slagit ut Manchester City och Dortmund, och med Kylian Mbappe och den pånyttfödde Radamel Falcao på topp är det lätt att förstå varför. Nu ställdes fartfyllda och offensiva Monaco mot väloljade Juventus, med den första matchen i just Monaco. Juventus gjorde det de skulle och vann första mötet med 2-0 och kunde spela på resultat hemma på Juventus Stadium. De totala siffrorna blev 4-1 med svartvitt avancemang som följd.

Monaco - Juventus 0-2
Juventus - Monaco 2-1

Med de här siffrorna ser vi att Juventus bara har släppt in totalt 3 mål i årets Champions League-spel. Lyon och Sevilla gjorde varsitt i gruppspelet. I slutspelet har man bara släppt in ett och det var Monaco som fick ett tröstmål med 20 minuter kvar att spela. Nu ställs man mot Real som gjort total 32 mål framåt varav hälften i slutspelet.

Real Madrid visade varför de är mesta mästarna

Real Madrid lottades in i samma grupp som som Borussia Dortmund, Legia Warszawa och Sporting. På förhand en lätt grupp, men det blev ett antal kryss, två mot Dortmund och ett mot Legia.

Real Madrid - Sporting 2-1
Borussia Dortmund - Real Madrid 2-2
Real Madrid - Legia 5-1
Legia - Real Madrid 3-3
Sporting - Real Madrid 1-2
Real Madrid - Borussia Dortmund 2-2
 

Grupp F GP  W  D  L  GD  Pts
1. Dortmund  6  4  2  0  21:9  14
2. Real Madrid  6  3  3  0  16:10  12
3. Legia  6  1  1  4  9:24  4
4. Sporting  6  1  0  5  5:8  3


När gruppspelet var över och det var dags för slutspel ställdes man mot Napoli i åttondelen. Man vann båda matcherna komfortabelt med 3-1.

Real Madrid - Napoli 3-1
Napoli - Real Madrid 1-3

Därefter var det dags för det riktiga kraftprovet när förmodade finalkandidaten Bayern München skulle hanteras. Det var en intressant match där Arturo Vidal var i händelsernas centrum. Han gjorde det första målet efter 25 minuter och det såg ut att bli en säker hemmavinst för tyskarna, speciellt när de fick en straff med sig. Men Vidal sköt långt över och första halvlek blåstes av strax därefter.

Cristiano Ronaldo öppnade sitt konto i inledningen på andra halvlek och kvitterade till 1-1. Därefter hade Javi Martinez några svettiga minuter då han fick både första och andra ostskivan och därmed utvisades och det tryck som Bayern hade i första halvlek var långt borta. Istället var det Real Madrid som kunde fullborda vändningen genom ännu ett Ronaldo-mål, som kom i den 77-minuten. I och med det kunde Real vinna det första mötet.


Hemma på Bernabeau var det underhållning av högsta klass i den första halvleken, och jag undrar om det inte är den roligaste halvleken jag har sett den här säsongen. Full fart från båda lagen då Bayern München behövde vända på underläget. Men den första halvleken slutade mållös trots all action. Den andra halvleken hände det mer som kunde skrivas in i protokollet. Robert Lewandowski satte en straff i den 53 minuten och helt plötsligt levde hoppet om en vändning för tyskarna. Ronaldo satte käppar i hjulet med sin kvittering till 1-1 i den 76:e minuten. Strax därefter kom 1-2 efter en dråplig situation och med ett självmål av Sergio Ramos. 
Med ställningen 1-2 väntade förlängning och det kändes nästan regisserat. Men Arturo Vidal och Casemiro levde båda farligt i den här matchen, men det var Vidal som fick sitt andra gula kort i den 84:e minuten och det gav Real Madrid övertaget. Men det blev till förlängning.

Väl i förlängningen blev det överkörning och Ronaldo kunde göra sitt andra och tredje mål för kvällen. Kort därefter kunde Asensio fullborda resultatet 4-2 i Realfavör och därmed var stormötet avgjort med siffrorna 6-3.

Bayern München - Real Madrid 1-2
Real Madrid - Bayern München 4-2 (ÖT)

Nytt Madridderby i väntade när det blev klart att Atletico Madrid var nästa motståndare. Men efter att denna ständiga Cristiano Ronaldo gjort första målet efter 10 minuter var det uppförsbacke för Atleti. Sifforna utökades till slut till 3-0 efter trött och slarvigt agerande av Atletico Madrid.
Hemma på Vicente Calderón-stadion blev det gung när Niguez gjorde första målet efter 12 minuter och Griezmann satte en straff i minut 16. Stadion bubblade. Men luften gick ur när Isco satte 2-1. Det totala resultatet över dubbelmötet blev 4-2 till Real Madrid som därmed blev finalklart.

Real Madrid - Atletico Madrid 3-0
Atletico Madrid - Real Madrid 2-1

Real Madrid har gjort 32 mål framåt och släppt in 17 i årets Champions League, (i slutspelet har man 16:7)

Juventus har gjort 21 och släppt in 3 bakåt, totalt sett, (i slutspelet har man 10:1).

Unibet* erbjuder hela 8.0 i odds att antingen Juventus eller Real Madrid ska lyfta trofén.

Tryck här för att komma till erbjudandet.