Efter oavgjort mot både Malmö och AFC är IFK Göteborg fortfarande segerlöst på Gamla Ullevi. Ikväll blir det upp till bevis när man möter ett tight spelande Hammarby.

Liknande läge som i derbyt för Hammarby

Under Jakob Michelsens ledning har Hammarby utvecklat ett organiserat spel och ett förvånansvärt starkt försvar. Viss kritik kan såklart riktas mot lagets oförmåga att föra spelet mot på pappret sämre lag, som Sundsvall på hemmaplan.

I matcher mot större lag fungerar dock det spelet alldeles utmärkt, det såg vi inte minst prov på i derbyt mot AIK. En liknande matchbild kan vi nog förvänta oss även ikväll. Göteborg har pressen på sig och är det lag som kommer hålla i taktpinnen, Hammarby kan därmed spela ganska avslappnat och rikta in sig på kontringar.

Utgångspunkten för Bajens del blir att hålla ihop backlinjen och förlita sig på att Jiloan Hamad serverar djupledslöpande Pa Dibba, det blir deras chans. Sen om det räcker till, det återstår att se. Tyvärr för deras del saknas ett gäng spelare, framför allt rutinerade Kennedy Bakircioglu, men även Romulo, Leo Bengtsson, Mario Musa och eventuellt Aidoo.

Blåvitt törstar efter hemmaseger

IFK Göteborg må vara obesegrade hittills, men spelet på hemmaplan har inte varit godkänt. Kryss mot Malmö kan nog de flesta köpa, men att inte vinna hemma mot AFC, det är helt enkelt för dåligt om man ska vara ett topplag.

Defensiven sitter hyfsat, men offensiven har lämnat en hel del övrigt att önska. Det har sett ganska krampaktigt ut och laget har haft svårt att skapa målchanser. Nu får Jörgen Lennartsson tillbaka Elias Omarsson vilket kan bli ett lyft för dem. I övrigt väntar vi bara på att någon av Sören Rieks, Diskerud, Hysén och Henrik Björdal kliver fram och levererar. Potentialen finns i alla fall där - men nu gäller det att visa det också.

Tips

1-0 för Blåvitt

Spela på matchen hos Nordicbet