AIK har verkligen kniven mot strupen - redan 6 omgångar in i Allsvenskan. Norlings lag har bara mäktat med fem mål hittills och ligger nu 9:a i tabellen. Pressen är, som det brukar vara i en storklubb när det går dåligt, enormt stor. Nu måste de vinna!

Vem ska göra målen i AIK?


Att AIK brottats med anfallsspel har väl knappast undgått någon. De har visserligen ägt bollinnehavet i de flesta matcherna, men det skapas fortfarande alldeles för få målchanser. Och de få som dyker upp utnyttjas inte. Tanken från sportchefen Björn Wesström och chefscouten Tobias Ackermans sida var att nye bosniern, Sulejman Krpic, skulle bli den givna målskytten. Så har det inte riktigt blivit, för att uttrycka det milt.

Där har AIK ett rejält problem, och det har säkerligen satt sig i skallen på spelarna. För defensivt uppträder man i vanlig ordning mycket stabilt. Men för att vinna fotbollsmatcher måste man göra mål, så enkelt är det ju.

Så vem ska göra målen då? Inte är det Krpic eller "Suljo Killer" som han kallas, det kan vi slå fast direkt. Henok Goitom är en bra spelare men inte redo för 90 minuter ännu, Denni Avdic är fullständigt iskall och Eero Markkanen för trög. Det som saknas är en djupledslöpande partner som kan komplettera Goitom, men den spelaren finns inte i truppen. Ett klart underbetyg för Wesströms lagbygge.

På mittfältet väntar vi fortfarande på att Kristoffer Olsson ska lyfta. Det är han som ska vara motorn är laget, och det är han som ska servera Goitom och Mr X med bollar. Om AIK ska få igång sitt anfallsspel krävs betydligt bättre spel från hans sida. Nu är det upp till bevis!

Orättvis poängskörd för Halmstad


Klassiska HBK har, sett till sina resurser, öppnat Allsvenskan ganska starkt. Man har åkt på en del sura poängtapp, som i matchen mot DIF till exempel. Halmstad är inte ett det "tråklag" man ofta beskylls för att vara. Tränare Janne Jönsson har omvärderat sin fotboll lite och nu har HBK blivit mer av ett spelande lag. Bortsett från storstjärnan och supertalangen Saed Haksabanovic finns även kvalitéer i den stora tanken längst fram, Ruud Tveter, anfallskollegan Kinoshita samt den finske yttern Nikolai Alho.

Tips


HBK är svåra att bemästra hemma på Örjans Valls ganska så knackiga gräsmatta, samtidigt har AIK som sagt enorma problem offensivt. Med detta i åtanke känns ett oavgjort resultat nära till hands, och det är väl ingen skräll att det blir målsnålt.

Kryss - 3.60@SuperLenny

Under 2.5 - 1.75@Superlenny