Leksands IF - Klarar dom av pressen?

Det var i tre raka matcher som Leksand föll i den Hockeyallsvenska finalen mot Timrå. Förlusterna skrevs 3-4 övertid, 1-2 och slutligen 1-4. 
Det ska sägas att Leksand var aldrig nära mer än i den första perioden i match ett utan därefter var Timrå det klart bättre laget och dalmasarna kom aldrig upp i nivå.

Nu återfår Leksand en hel del spelare som saknades i sista mötet mot Timrå. D. Pietta ska vara tillbaka som den viktiga kuggen i första linan med Muller och Ritola. 
Laget har haft spelledigt sedan den 13 mars och har kunnat smällt insatsen över Timrå i lugn och ro och ladda för den nya uppgiften. 

 

Oskarshmans IK - Underdogs deluxe

Ingen trodde på förhand att Oskarshamn skulle gå och vinna slutpelsserien mot lag som AIK, Almtuna, Björklöven, Pantern och Södertälje. 
Men det gjorde man. I stortartad stil dessutom. Utan bonuspoäng plockade Oskarshamn tolv poäng av femton möjliga och vann fyra av dom fem matcherna. 
Den stora framgångsfaktorn skrevs i defensiven när smålänningarna enbart släppte in sju mål. Överlägset minst. 

Det leder till att Oskarshamn kommer till Playoff med ett gott självförtroende och har moral i laget. Satsande Oskarshamn har klarat säsongens stora mål och kan verkligen kliva in och möta Leksand i ett avslappnat läge. All press ligger verkligen hos "folkets lag"

 

Inbördes - Hur har det gått?

Under grundserien stötte lagen på varandra fyra gånger. Det resulterade i sex poäng vardera och två vinster åt varsitt håll. 
Det mest anmärkningsvärda resultatet skrevs i sista omgången när Leksand hade inget att spela för och Oskarshamn massor. Då vann Leksand med 6-1 på bortais och det är ett resultat som klart dalmasarna har fördel av.
Målskillnad med Leksand's siffror först: 13 - 8.

07.03.18 HA Oskarshamn Leksand 1 : 6
24.01.18 HA Leksand Oskarshamn 4 : 5
08.12.17 HA Oskarshamn Leksand 1 : 0
22.10.17 HA Leksand Oskarshamn 3 : 1

 

Hur slutar det - Vilka möter Mora?

Ur mitt perspektiv ska Leksand bara vinna detta i bäst av tre. Det på grund av följande anledningar:
► Leksand's tyngd och lag. Med spetsvärvningarna av Rahm, Muller och Pietta har dalmasarna bättre spelare på samtliga positioner i det stora hela.
​► Tränare. Leif Carlsson har rutinen och kunskapen kring viktiga matcher. En tränare som nått stora framgångar och mot Björn Hellqvist har han mer erfarenhet i dessa sorters matcher. 
​► Special teams. Leksand fick igång sitt powerplay ordentligt i slutet av grundserien och är jämlikt Oskarshamn. 
I spelet med en man mindre på banan är Leksand väldigt mycket starkare än sina motståndare. Något som verkligen är en avgörande faktor i såna här matcher. 
​► Inbördes möten. Trots att lagen vann två matcher vardera var det klart mersmak för Leksand. Laget vann sista mötet med klara 6-1 och förlustmatcherna var med uddamålet. 

Det är press på Leksand, men laget är utvilat och vet vad som komma skall. Laget har säkerligen tagit del av den resa laget genomförde 2015-2016 när laget gick hela vägen från slutspelsserien, Playoff och sedan slog ut Modo i 4-3 i matcher.
Det är en händelse hela Hockeysverige sent kommer glömma.

Jag spelar Leksand att gå vidare till 1,65 och investerar 7/10 Units.