En svensk i semifinal i VM i pingis, det har varit totalt orealistiskt i många år sen den gyllene generationen med J-O Waldner och Jörgen Persson till slut föll ifrån. Nu kan det dock bli verklighet igen. När Mattias Falck senare idag spelar sin semifinal i Budapest gör han det som stor favorit att vinna matchen och därmed gå till final.

Falck möter sydkoreanen An Jaehyun och om Det är en skräll att Falck är i semifinal, det är ingenting mot den skräll att An är i semifinal. An gick in i turneringen rankad 157:a i världen och tvingades kvala in i huvudturneringen. Väl i huvudturneringen har han bland annat skickat ut den fantastiska 15-åringen från Japan, Tomokazu Harimoto rankad fyra i världen, något Falck nog tackar och tar emot för. Det här är en helt fantastisk lottning för svensken. 

Falck favorit att nå final i VM i pingis

Bethard har med sitt fantastiska utbud av idrotter och odds givetvis odds ute på den här matchen, och det ser positivt ut för svensk del. Falck spelas just nu till låga 1,47 medan An står i 2,55. Falck storfavorit till att nå final med andra ord.

Spela Falck till 1,47 hos Bethard

Matchen startar klockan 18 och för en gångs skull blir det pingis i public service då matchen sänds i SVT2.

I den andra semifinalen gör kineserna Ma Long och Liang Jingkun upp. Med andra ord, om Falck skulle nå final blir det i stort sett omöjligt då kineserna är något helt annat än det motstånd han haft hittills, och Ma Long, som det troligen blir i final, kanske är tidernas bästa spelare, åtminstone en av dem, men en finalplats hade varit en overklig framgång för den 16-rankade svensken.

Bethard
Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar
pingis