Nyligen stod det klart att Joachim "Pim-Pim" Johansson ska göra comeback inför årets upplaga av Stockholm Open. Den storservande 37-åringen uppges ha tränat bra och vi tog tillfälle i akt att prata med David Thorstensson, tennisexpert och vinnande tipster här på Betting.se, om vad vi kan förvänta oss av Pim-Pim.

David Thorstensson har följt tennistourerna varje dag i drygt tio år. Han skriver bloggen VamosRafa samt poddar i "Sveriges bästa tennispodcast" Hawk-Eye.

Hallå där Thorstensson, hur är speltipsformen?

– Usel! Det är faktiskt sant. Den är helt värdelös. 10 bom på de 11 senaste. Det positiva i situationen är väl att det varit så för mig så otroligt många gånger under de dryga 10 år som jag hållit på med detta.

– Mitt sätt att dela ut tips bygger på att mjölka resultatet uppåt långsiktigt och då gäller det att inte panika alltför mycket. Jag var uppe på det högsta resultatet någonsin här på Betting för drygt en vecka sen, då 1815 units plus. Nu nere på 1750 units plus. Så allt är väl relativt, kan man säga. 

Det verkar allmänt vara ganska märkliga resultat under den här asientrippen som ATP-touren är på?

– Ja, den här veckan, med Beijing och Tokyo, är ofta är en vecka då resultaten är konstiga. Förklaringen är nog rätt enkel. Om spelarna fått välja hade de skickat de här tre asiatiska veckorna all världens väg. De vill inte åka till Asien och spela på hösten. De allra flesta i alla fall. Och inställningen blir därefter. Bara att kolla på resultaten i Tokyo. Två japaner som normalt inte ens är starka spelare på challengertouren på hardcourt är i kvarten. Det händer inte om motståndarna inte hjälper till lite. 

– Så med det sagt, om någon tycker att jag lagt ut färre speltips än vanligt den här veckan så beror det på att jag har rutin och vet att den här veckan inte är någon vecka då resultaten går som de ska och går inte resultat som de ska, då går det sällan bra för mig. 

Över till det vi ska prata om. Det har blivit officiellt att Pim-Pim ska göra "semicomeback". Om vi har förstått det rätt ska han kvala till kvalet i Stockholm Open, är det rätt uppfattat?

– Det är så mycket roligare att prata om Pim-Pim än att prata om trötta tennisspelare i Asien! Semicomeback är nog att ta i. Vi snackar minicomeback. Kanske mikrocomeback. Han ska spela kvalet till kvalet i Stockholm Open. Ni hör ju. Det är inte stoppa pressarna-läge riktigt...

– Det är ett kval för de svenska spelarna som spelas i Stockholm i slutet av nästa vecka där de två vinnarna får friplatser till Stockholm Open-kvalet. Det är alltså de två wildcards som arrangören har att dela ut som man spelar om. Sverige har ju inte så många tennisspelare som sticker ut, så att göra på det här sättet är nog ganska vettigt. Samtliga spelare som deltar i förkvalet kommer vara chanslösa i kvalet, eller? Pim-Pim?

Hur bra tror du han är just nu?

– Jag kunde inte vara mer ärlig när jag säger att jag inte har en blekaste aning. Han har ju aldrig riktigt bränt upp sina racketar och grävt ner skorna så att säga, utan han har hela tiden försökt spela lite mot folk och ibland har man hört historier om hur han kört över de svenska spelarna.

– Säger kanske inte så mycket det, men precis som alltid när han spelade på riktigt, hans kapacitet är väldigt mycket högre än vad han är bra, så att säga. En dålig dag är nog inte en spelare som inte spelat professionell tennis på sex år, och egentligen inte satsat på allvar på mer än 10 år, särskilt bra. Men en bra dag, då har Pim Pim antagligen fortfarande en av de bästa servar som tennisen skådat och det smäller nog i forehanden fortfarande, så att säga.

– Lägg därtill att han är något så sällsynt som en smart svensk tennisspelare. Så även om han naturligtvis har vissa spelmässiga svagheter numera, han lär vara hopplöst ojämn och antagligen lika hopplöst osäker om tempot blir högt, han kommer åtminstone göra sitt bästa för att dölja dessa små hål i spelet.

Hur långt kan det räcka?

– De svenska spelarna som kommer delta i det här kvalet är inte bra. Jag antar att Markus Eriksson kommer vara med och han håller någon slags nivå men de andra tycker jag att en pensionera Pim Pim ska slå. Bättre är de inte.

– Sen om han väl får spela kvalet till Stockholm Open, som sagt, serven finns nog kvar och att få in och möta någon med en serve som fortfarande kanske är topp-5 i världen, det är nog inte så många som är sugna på det. Helt ärligt skulle jag aldrig någonsin utesluta att han spelar huvudturneringen i Stockholm Open i år, hur sjukt det än kan låta.

Vad säger du annars om Pim-Pim, är du en av dem som stampat med SSK-klacken i Kungl. Tennishallen?

– Det hörs säkert att jag älskar honom. Han är en av mina absoluta favorittennisspelare genom åren och utan tvekan den svenska spelare jag uppskattat mest av att titta på. Kombinationen av den enorma serven och smartheten i spelet tilltalar mig. Och kanske egentligen mest det faktum att han i allmänhet sket fullkomligt i vem han mötte.

– Oavsett om det var Bjarne nere på den lokala tennisklubben eller Nadal som stod på andra sidan nätet så smällde han på så att motståndaren alltid fick spela birollen. Jag älskade det där, att han alltid gav sig själv chansen genom att alltid spela så svårt att det hela tiden var upp till honom. Sen kunde han variera också men säg såhär, han är inte direkt den minst offensiva tennisspelaren man sett spela. 

– Något stampade har jag visserligen inte ägnat mig åt. Jag är väldigt svag när det gäller synkroniserade rörelser på läktare. Jag vet inte varför. Jag har aldrig stått i en hejarklack, jag har aldrig sjungit, jag har aldrig stampat i marken.

– Jag minns dock när han spelade sin näst sista match, den så han slog Falla i första omgången av Stockholm Open senast han spelade. Då vill jag minnas att jag faktiskt satt och log lite grann där på läktaren. Det är ungefär de känsloyttringarna jag utför när jag tittar på tennis.

Vi tackar David för hans tankar om Pim-Pim och lär alldeles säkert återkomma när det närmar sig för-kval, kval och huvudturnering i Stockholm Open. Tills dess hoppas vi han håller ut de här Asien-veckorna och kommer på rätt köl igen tipsmässigt.

Totalt har David lagt fler än 3500 speltips på tennis och du kan följa hans speltips via hans profil (David Thorstensson).

Tycker du om att spela på tennis? Här är 3 spelbolag du "måste" ha!

Bet365

Världens största spelbolag, och de som också klart störst på tennis, är Bet365.

De har ett enormt utbud av matcher och enkelt uttryckt är det så att spelas det en tennismatch någonstans i världen – då har Bet365 odds på den. Bet365 erbjuder dessutom livestream på mängder av matcher världen över.

Spana in Bet365:s tennisutbud här!

Bethard

Det spelbolag som har högst återbetalning av alla spelbolag när det kommer till tennis är Bethard. Utbudet är inte i Bet365-klass, men precis som hos Unibet och deras "kusiner" finns det du som spelare behöver.

Bethard ska utan tvekan provas om du vill rygga speltips på tennis.

Bli medlem hos Bethard och spela till högst odds!

Unibet, LeoVegas och William Hill

Dessa spelbolag har alla samma leverantör av odds, vilket innebär att de har i stort sett identiskt utbud till dig som spelare.

Det här kanske låter tråkigt, men du kan vända det till din fördel genom att hämta en bra oddsbonus från var och en av dem!

Passa på och få en bra oddsbonus hos William Hill!