United hade det tufft när Benitez med sitt Everton kom till Old Trafford, för bortalaget var det deras nyförvärv som var mest framträdande och slutligen såg till att de lämnade med ett poäng. Chelsea är ligaledare efter vinsten hemma mot Southampton. Son visade vägen för Tottenham mot Villa när de möttes i London. I Liverpool var det giganternas kamp när City kom till Anfield. Det finns massor att hämta från den sjunde omgången av Premier League och du läser om allt här.

Benitez värvningar ställde till det för United

I helgens möte på Old Trafford mellan Manchester United och Everton var det Benitez värvningar, Demarai Gray och Andros Townsend som ställde till problem för hemmalagets backlinje. Den sistnämnde fick även utdelning för sitt slit då han i mitten av den andra halvleken hamnade i målprotokollet. United hade dock i den första halvleken tagit ledningen genom Martial. Ronaldo som hade börjat på bänken byttes in den andra halvleken mot Cavani. Men det var ett byte som i slutändan inte resulterade i något då hemmalaget egentligen aldrig hotade Benitez och co. 1-1 var när allt summeras ett rättvist resultat.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
United vinner bortamötet mot Leicester(16 okt) 2,05

Chelsea upp i ligaledning

Chelsea gick in i helgens match hemma på Stamford Bridge mot Southampton med två raka förluster i ryggen. De senaste tre ligamötena mellan lagen har slutat i två kryss och en vinst för Southampton. Denna gång krävdes det tre poäng för att Londonlaget inte skulle sacka efter i toppen av tabellen. Det började bra när Chalobah i matchminut 9 satte första målet för hemmalaget. Det skulle dock komma en kvittering efter att Ben Chilwell tabbade sig i eget straffområde och rev ner Tino Livramento. Saints tilldömdes straff där Ward-Prowse kvitterade.

Men inte långt efter det drog han på sig ett rött kort och Blues kunde komfortabelt utöka siffrorna till 3-1 och ta ledningen i ligan.

Son bäst på planen mot Villa

Det var ett Spurs som efter en riktigt tung period i ligan bakom sig med tre raka förluster tog emot Aston Villa. Bortalaget bjöd till en början på bra motstånd. Men det var de liljevita som fick utdelning efter att Pierre Emile Höjbjerg placerade in den i matchminut 27 till 1-0. Villa kom dock tillbaka i matchen efter en hel del slarv av Tottenham då Watkins med sitt första mål för säsongen kvitterade till 1-1 i den andra halvleken, men planens bästa spelare, Son var hela tiden och störde i bortalagets backlinje och han skulle även bli belönad för det.

2-1 och vinstmålet var hans förtjänst då han med sin passning hittade Lucas Moura inne i straffområdet som enkelt kunde stöta in den.

Läs om allt om Premier League i våran säsongsguide!

Guardiola mot Klopp i helgens stormöte

Vilken avslutning på fotbollshelgen det blev med toppmötet mellan Liverpool-Manchester City. En match som innehöll allt jag hade hoppats på och förväntade mig. Efter en mållös första halvlek var det hemmalagets Mané som efter assist av Salah satte första målet i den 59:e matchminuten. Men bara tio minuter senare kvitterade Phil Foden. Sju minuter efter det bjöds vi på matchens prestation och kanske även denna säsongens snyggaste mål, från Salah när han från kanten dribblade sig igenom Cityförsvaret. Men Pep och co gav aldrig upp och fick även utdelning för det.

De Bruynes skott utanför straffområdet seglade in bakom Alisson i målet efter att Matip styrde in den.