Som vanligt i de senaste omgångarna av Premier League låg även fokus på matcherna denna gång på slaget om topp 4, titelstriden och vilka lag som blir degraderade till Championship 2022/23. Söndagen inleddes med att Spurs tog emot Burnley hemma där de slutligen vann efter att Harry Kane på straff gjorde matchens enda mål. Jarrod Bowen såg med sina två mål mot City till att Hammers drömmar om Europa lever vidare. Everton med en katastrofal insats mot Brentford och Arsenal föll tungt borta mot Newcastle.

Odds vinnaren Premier League 2021/22

Senaste oddsen gällande vilket lag som vinner Premier League 2021/22

Vinnare Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Manchester City 1,15
Liverpool 6,00

Spelet stänger kl:20:45:00, 19/5/2022

Svåråtkomliga tre poäng för Spurs mot Burnley

Tottenham åkte tidigare under säsongen på en förlust borta mot Burnley då de hade stora problem med att få hål på deras försvar. Inledningen i söndagsmatchen hade hemmalaget en del press där framförallt Kane höll sig framme och där Pope var tvungen att göra flera ingripanden. Straff blev det för de liljevita precis innan halvtid där den alltid lika säkra Harry Kane satte 1-0. Burnley spelade upp sig i andra halvlek där framförallt Ashley Barnes hade ett skott i stolpen, men Spurs lyckades hålla i sin ledning matchen ut och fick med sig alla tre poängen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Heung-Min Son: Att göra mål mot Norwich 1,88

Hammers bromskloss för City i titelstriden

I fokus för söndagsmötet var Hammers-ikonen Mark Noble som spelat i klubben sedan 2004 då han gjorde sin sista hemmamatch någonsin. Det var ett City som pressade hemmalaget långt ner på egen planhalva, men utan utdelning. Istället var det West Ham som kunde skapa lägen genom att kontra. Två gånger om gjorde Bowen det på bästa möjliga vis när han innan halvtid hade satt två bollar i nät bakom Ederson. Grealish var snabb på att svara när den andra halvleken drog igång. Det tog bara 4 minuter innan det var reducerat. Slutresultatet blev 2-2 efter att Coufal gjorde självmål.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
West Ham: Att sluta topp 6 3,50

Everton fortfarande illa ute

Det började så bra för Merseyside-laget med ett mål efter bara 10 minuter av Calvert-Lewin. 8 minuter senare drog Branthwaite på sig ett rött kort efter att ha fällt Ivan Toney. De höll i ledningen förvånansvärt länge trots en man mindre och ledde med 2-1 när matchen gick till halvtid. Men Brentford har en spelare som är den stora skillnaden och det är Christian Eriksen. Här än en gång visade han sin storhet och låg bakom segern för “The Bees”. Vid 2-2 spelade han fram Wissa. Segermålet av Henry var han inte inblandad i, men han var den stora skillnaden i söndags.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton: Att bli nedflyttade 8,00

Kostsam förlust för Gunners mot Newcastle

Arsenal var mer eller mindre tvunget att ta poäng (helst vinst) borta mot Newcastle för att vara på den säkra sidan gällande fjärdeplatsen. På St James ställdes de mot ett hemmalag som inte hade något att spela för egentligen. Efter en mållös första halvlek där “Magpies” dominerade bollinnehavet tog de även tag i taktpinnen i den andra delen av matchen. Tio minuter in var Ben White siste man på bollen när den seglade in bakom Ramsdale i målet. Supervärvningen Bruno Guimaraes satte sedan 2-0 i den 85:e matchminuten vilket även blev slutresultatet.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att vinna mot Everton 1,55