Efter att den 36:e omgången av Premier League är till ända ser det osäkert ut om Chelsea behåller tredjeplatsen efter att de för tredje matchen i rad inte fick med sig en fullpoängare. Potter och hans Brighton pulvriserade ett svagt United på The Amex Stadium. Spurs kryssade antagligen bort Liverpool från ligatiteln och Everton tog för andra matchen i rad tre viktiga poäng.

Odds: vinnaren Premier League 2021/22

Senast uppdaterade oddsen i slaget om ligatiteln i Premier League 2021/22

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City 1,12
Liverpool 7,00

Spelet är tillgängligt fram till kl:21:00, 10/5/2022

Chelsea i minikris

Lukaku som varit osynlig i målprotokollet i princip sedan årsskiftet höll sig framme i andra halvlek och smällde in två snabba mål endast med två minuters mellanrum. Det såg därmed ut som att Chelsea gick mot en säker tredjeplacering i ligan. Londonlaget hade innan detta hände fått två mål bortdömda för offside och för fult spel i uppbyggnaden av anfallet. Wolves vaknade till liv i den sista fjärdedelen av matchen då de började anfalla i allt större utsträckning. I den 79:e minuten gav det utdelning när Trincao hittade in med bollen och senare kvitterade Coady till 2-2.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea: Att vinna borta mot Leeds, 11/5 1,68

Potter – Årets tränare i Premier League

Med tanke på det spelarmaterialet Brightontränaren har att tillgå och vilka lag de har vunnit över de senaste matcherna. Arsenal och Tottenham på deras respektive hemmaarenor och nu den här vinsten i helgen mot United. Potter är på väg att ta laget till deras högsta ligaplacering sedan 1981/82 när de slutade på plats 13 i den engelska högstadivisionen. Det såg som vanligt inte bra ut alls för bortalaget på The Amex Stadium. Hemmalaget med sin attraktiva anfallsfotboll skåpade ut den röda Manchesterklubben utan att stöta på några större svårigheter. För ovanlighetens skull var inte Maguire syndabocken.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Brighton: Att vinna borta mot Leeds, 15/5 2,92

Contes masterplan

Spurs tog ledningen genom Son 11 minuter in i andra halvlek. Det var även bortalaget som hade haft den bästa chansen i de första 45 minuterna efter att Bentancur var nära att sätta dit 1-0. De liljevita var perfekt defensivt organiserade mot ett Liverpool som försökte pressa Conte och co. Slutligen lyckades hemmalaget få utdelning för sitt slit när Luis Diaz på skott utanför straffområdet prickade in den bakom Lloris. Trots att Klopp och co gjorde allt för att få in ett ledningsmål gick det inte att ta sig igenom Tottenhams försvar. Det var ogenomträngligt denna kväll på Anfield.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Spurs: Att kryssa mot Arsenal, 12/5 3,60

Pickford fenomenal mot Foxes

Pickford har prickat in sin form när den behövs som mest då Evertons vara eller icke vara kvar i Premier League hänger på en skör tråd. Hans insats i förra helgens vinstmatch mot Chelsea var helt otrolig. I helgen fortsatte han på den inslagna vägen när de besökte King Power Stadium. Dessutom bjöds vi på ett riktigt kanonmål i matchens första minuter av Mykolenko när han på volley snyggt satte den bakom Schmeichel. Med andra vinsten i rad för Lampard och co är de för tillfället uppe på säker mark, men det lär ändå bli en intressant bottenstrid de sista omgångarna.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton: Att vinna mot Brentford, 15/5 1,98