I helgen spelades den 35:e omgången av Premier League där Arsenal i Londonderbyt borta mot Hammers kopplade greppet om fjärdeplatsen. I matchen innan hade Spurs hemmabesegrat Leicester och det skiljer bara två poäng mellan de rivaliserande norra Londonlagen. Everton vann hemma mot Chelsea och fick därmed med sig tre viktiga poäng i bottenstriden. Potter och hans Brighton fortsätter överraska i sluttampen på ligan.

Brighton – årets stora positiva överraskning!

Tycker att Potter som tränare gjort ett extremt fint jobb den här säsongen med den något undermåliga truppen han har till sitt förfogande. I helgen på Molineux tog de sin tredje bortavinst under april. Wolves blev dominerade från start på hemmaplan. Statistiken talar sitt tydliga språk. Ett skott på mål var allt de mäktade med under matchen. I första halvlek hade Mac Allister skickat in en straff bakom José Sa. I minut 70 ökade formstarke Trossard på till 0-2 och fyra minuter från fulltid fastställde Bissouma slutresultatet till 0-3. Brighton är på plats nio i tabellen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Brighton: Att vinna nästa omgång hemma mot Man U 2,72

Spurs fortfarande med i slaget om CL

Leicester har underpresterat under 2021/22 och halkat ner i mittenskiktet av tabellen. Med noll chanser på inhemska titlar siktar de nu istället på att vinna European Conference League. På torsdag ställs de mot Roma i det sista semifinalmötet. När de åkte till London i helgen inledde de bra mot hemmalaget med en livsfarlig stolpträff av Patson Daka i den fjortonde matchminuten. Men det var Kane som minuterna senare gjorde 1-0. Tio minuter in i andra halvlek byttes vårat svenska stjärnskott, Dejan Kulusevski in. Under tiden han var på planen assisterade han till Son två gånger om och var därmed i allra högsta grad bidragande till att Spurs vann med 3-1.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att sluta topp 4 2,50

Pickford bakom hemmavinsten

Det är kniven mot strupen för Lampard och Everton i de sista omgångarna av Premier League. I de senaste matcherna har Anthony Gordon varit lagets stora behållning och var även i helgens match hemma mot Chelsea en av de bättre spelarna på planen. Priset som matchens lirare går ändå till Jordan Pickford som tog alla skott Londonlaget avlossade mot honom. Enda målet i matchen stod Richarlison för, bara en minut in på andra halvleken när Azpilicueta fumlade med bollen utanför eget straffområde. Stark laginsats som ger klubben hopp om att fortsatt spela i den engelska högstaligan 2022/23.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton: Att inte bli nedflyttade 1,40

Arsenal återtog fjärdeplatsen

Innan Londonderbyt på London Stadium skulle blåsas igång nåddes Arteta och co om beskedet av att Spurs hade besegrat Leicester och gått upp på plats fyra i tabellen. Därmed var Gunners tvingade att ta tre poäng mot Hammers för att fortsatt försäkra sig om fjärdeplatsen. Det började skakigt för gästerna då West Ham var det bättre laget i den första halvleken, men trots det fick de in första bollen i nät genom Holding. Bowen kvitterade dock precis innan halvtidsvilan. Det dröjde inte länge innan Arsenal fick in det sista avgörande målet för matchen när Gabriel fixade slutresultatet 1-2.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att sluta topp 4 1,44