I den 34:e omgången av Premier League 2021/22 tog Arsenal sig ett steg närmare Champions League 2022/23 med vinsten hemma på Emirates mot ett blekt United. Leicesters mittenplacering ser mer eller mindre gjuten ut efter Villas besök på King Power Stadium i helgen. Kanske var det efter 0-0 i lördagens Londonderby vi fick en skymt av hur sluttabellen kommer se ut? För Liverpool var det inga svårigheter att vinna över stadskonkurrenten Everton på Anfield.

Hoppet om CL-spel lever för Gunners

Med tanke på läget i tabellen, slaget om fjärdeplatsen och rivaliteten mellan klubbarna var det upplagt för dramatik på Emirates i den tidiga lördagsmatchen. Uppbyggnaden inför mötet raserades dock ganska snabbt när Tavares redan efter 2 minuter och 14 sekunder gjorde matchens första mål. I 32:a minuten ökade Saka på till 2-0, två minuter senare studsade United tillbaka något genom Ronaldo som reducerade. Tolv minuter in i andra hade bortalaget chansen att gå upp till oavgjort, när de tilldömdes straff, men efter att Fernandes prickade stolpe ut var möjligheterna att komma tillbaka för Rangnick och co lika med noll.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att sluta topp 4 1,50

Här hittar du de senaste speltipsen!

0-0 på King Power Stadium

Av de matcher som började 16:00 valde jag denna. I efterhand en ganska trist tillställning. Kanske eftersom att det var ett derby som inget av lagen var villiga att spela ut hela sitt register i? Hemmalaget har underpresterat hela säsongen och tycker insatsen mot Birminghamlaget var signifikativt för hur det sett ut 2021/22. Villa har jag större förståelse för att insatserna är upp och ner med alla nyförvärven och Gerrard som ny tränare vid rodret. Med tanke på att de lämnade med ett poäng och bröt sin tidigare förlustsvit hade de mest att vinna på resultatet.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Aston Villa: Att vinna i nästa omgång mot Norwich 1,43

Är Spurs ute ur CL-racet?

För första gången sedan Premier League startade möttes Brentford – Spurs på Brentford Community Stadium. Viktigt för bortalaget inför matchen var att få med sig en vinst för att hänga på sina norra Londonrivaler i slaget om Champions League 2022/23. Men de har haft det problematiskt i de senaste omgångarna att få till avslut på mål och det hade de fortsättningsvis även i helgens derby. Närmast att få in bollen under första halvlek var hemmalagets Ivan Toney med ett skott i ribban. I slutet av andra var Tottenhams bästa chans när Kane på cykelspark sköt utanför. 0-0 kändes rättvist.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att sluta topp 4 2,35

Liverpool hakar på City i ligatoppen

Med tanke på läget i tabellen lagen emellan var det på förhand inte upplagt för kanske det mest spännande Merseysidederbyt som ägt rum. Everton som inför mötet hade ett litet försprång i nedflyttningsstriden är dessvärre för dem, nu under strecket. Lampard och co försvårade det en del för Liverpool under första halvleken som slutade mållöst, men som med Kloppfotbollen lade de i den där extra växeln i andra halvleken och sprang hem deras 12:e raka hemmavinst där Robertson och Origi låg bakom målen. Läget för det blåa laget från staden ser alltmer kritiskt ut efter helgens nederlag.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool: Att vinna Premier League 2021/22 2,75