I omgång 33 av Premier League föll de båda norra Londonlagen i sina respektive matcher samtidigt som United på hemmaplan vann över Norwich, kampen om fjärdeplatsen intensifieras. På St. James´ Park tog Newcastle sjunde raka hemmasegern när Leicester gästade.

Spurs chanslöst mot Brighton

Det var ett Spurs som ställde upp med bästa möjliga elva på hemmaplan mot besökande Brighton. Ett bortalag som redan från start tog tag i matchen och spenderade större delen av de inledande 20 minuterna på offensiv planhalva. Tottenham försökte i vanlig ordning slå bollarna på Kane som transporterar den vidare till Son eller Kulusevski. Potter hade dock förberett sig väl på detta och såg därmed till att hans trebackslinje stängde ner dessa försök direkt. Det resulterade i att Conte och co inte fick till ett renodlat anfall eller avslut på mål under 90 minuter.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Brighton: Att kryssa borta mot Manchester City 6,30

Tredje raka nederlaget för Gunners

Arsenal hade i helgen chansen att återigen koppla greppet om fjärdeplatsen efter att Spurs hade förlorat den tidiga lördagsmatchen. Det började bra för det norra Londonlaget som efter bara 9 minuters speltid var nära att ta ledningen genom Martinelli. Gunners fortsatte pressa och skapa lägen, men hemmalagets målvakt, Fraser Forster var stabil i målet och tog allt som kom hans väg. Men trots bortalagets press var det Saints som tog ledningen en minut innan halvtid när gamle AIK-spelaren Mohamed Elyounoussi spelade fram till Bednarek. Inte helt rättvist var det när Southampton tog alla tre poäng slutligen.

Hitta våra speltips om Premier League här!

Ronaldo med hattrick

United var för bara en vecka sedan uträknade från att ta den sista CL-platsen. Men eftersom att båda de norra Londonlagen föll under lördagen hade Rangnick och co chansen att hänga på i racet. Det började bra med en 2-0 ledning där Ronaldo stod bakom båda målen. Norwich kom tillbaka i matchen efter varsitt mål av Pukki och Dowell. 2-2 såg länge ut att stå sig när klockan tickade in på 70 minuter. Men så fick hemmalaget ett fint frisparksläge utanför besökarnas straffområde. Ronaldo tog hand om den och skickade in sitt tredje mål och tre poäng för Red devils.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Ronaldo: Att göra mål mot Arsenal 2,64

Bruno Guimarães!

Eddie Howe som tränare för “Magpies” nya projekt har varit en smart rekrytering hittills. Innan han tog över såg det ut som att de skulle halka ner till Championship, men med bra värvningar i januarifönstret och sju raka hemmavinster är kontraktet mer eller mindre säkrat för fortsatt spel i Premier League 2022/23. Bruno Guimarães som är en av spelarna de plockade in i januari räddade sitt Newcastle i söndagsmötet mot The Foxes på St. James’ Park genom att göra två mål. Med den formen Howe och co innehar är det inte helt osannolikt att de kan hamna på den övre halvan av tabellen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Newcastle: Att vinna kvällens match hemma mot Palace 2,38