Omgång 32 av Premier League innehöll nedflyttningsdramatik, slaget om fjärdeplatsen och kampen om ligatiteln. De stora vinnarna från rundan var Chelsea, Tottenham Hotspur och Everton. Å andra sidan får de stora förlorarna anses vara Manchester United, Arsenal, West Ham och Watford som alla tappade greppet om viktiga placeringar i tabellen.

Everton studsade tillbaka mot United

Lampards gäng hade tre raka förluster i bagaget, senast i veckan mot Burnley, när United kom på besök till Goodison i den tidiga lördagsmatchen. Även om laget från Liverpool har haft det tungt den här säsongen har inte heller “Red Devils” under Rangnick varit någon framgångssaga. Dock var det bortalaget som inledde bäst när Rashford bara tio minuter in tvingade Pickford till att storspela i målet. I minut 27 kom så matchens första och enda mål när en av de stora ljuspunkterna i Everton den här säsongen, Anthony Gordon, utanför straffområdet sköt via Harry Maguire in den till 1-0.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton: Att bli nedflyttade 3,50

Målfest på St. Mary’s

Ralph Hasenhüttl har åtminstone en storförlust i sig varje säsong. I helgen var det dags för det årliga stora nederlaget när de fick besök av Tuchel och co. Redan efter åtta minuter stod det 1-0 till besökarna med Alonso som målskytt. När de första 45 minuterna hade gått ledde Chelsea med 0-4. Bara 4 minuter in i andra halvlek kom det femte och ytterligare 5 minuter senare gjorde Mason Mount 0-6, vilket blev slutresultatet. Efter Londonklubbens två raka nederlag var det precis vad som behövdes inför returen i CL-kvarten mot Real.

Spurs slakt av Villa

På Villa Park var det hemmalaget som inledde bäst genom att pressa det besökande Londonlaget där Lloris tvingades till storspel mellan stolparna för att förhindra Villa från att göra mål. Trots det var det Spurs som gjorde första målet när Son kliniskt satte den bakom Martinez efter 3 minuter in i första halvlek. Sydkoreanen skulle hamna i målprotokollet två gånger till i den andra halvleken, för det var han som var huvudrollsinnehavare i 4-0-segern mot Aston Villa i lördags. Våran egen svenske Dejan Kulusevski stod även han för ett av målen. För tillfället är Tottenham favoriter till fjärdeplatsen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Spurs: Att sluta på fjärdeplats 1,37

Seriefinalen på Etihad

Inför den 32:a omgångens sista match skiljde det bara ett poäng mellan ettan Manchester City (73 p) och tvåan Liverpool (72 p). Vinnaren här skulle mer eller mindre räknas som den absoluta favoritkandidaten att ta hem ligatiteln. Vi tittare bjöds på en otroligt underhållande match där Citys stora stjärna De Bruyne inledde målskyttet efter fem spelade minuter. Ligatvåan svarade snabbt när Jota utjämnade till 1-1. Hemmalaget tog sedan ledningen igen genom Gabriel Jesus innan det gick till halvtid. En minut in i den andra halvleken höll sig Mané framme och sköt in slutresultatet 2-2. Ligaracet lever fortfarande.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool: Att vinna Premier League 3,00
Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City: Att vinna Premier League 1,40