Två Londonderbyn avhandlades i den 31:a omgången av Premier League. Först ut på lördagen mellan Chelsea – Brentford och måndagsmötet mellan Crystal Palace – Arsenal. Däremellan spelade United och Spurs sina respektive matcher i slaget om topp 4.

Brentfords första vinst på Stamford Bridge sedan 1939

Första halvan av matchen slutade mållöst i det västra Londonderbyt. Men redan från start var det besökande “Bees” som lämnade störst avtryck. Anledningen till detta var att lagets självförtroende höjdes med kreatören Christian Eriksen på planen. Men trots bortalagets fina insats i den första halvleken var det Rúdiger som tre minuter in i den andra halvan av matchen gjorde 1-0. Dock svarade Brentfords Janelt snabbt när han 2 minuter senare kvitterade till 1-1. Inom loppet av tio minuter hade de utökat ledningen till 1-3 där Eriksen låg bakom ett av dem. Det var Thomas Franks lags första bortaseger sedan oktober.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Brentford vinner sin nästa match borta mot Hammers 2,80

United tappade i slaget om Champions League-platsen

Det mesta kring United handlar om ifall de ska ta fjärdeplatsen i Premier League 2021/22. Inför helgens drabbning med “The Foxes” låg de bra till i tabellen för att kunna slåss om att få spela i Champions League 2022/23. Efter en mållös första halvlek släckte Iheanacho förhoppningarna i den 63:e minuten efter ett fint inlägg av Maddison. Men hemmalaget replikerade snabbt när Fred på retur stötte in den bakom Scheimechel. Leicester gjorde ytterligare ett mål när Maddison sköt in den bakom De Gea, dock blev det bortdömt efter VAR-granskning. United har nu halkat ner på sjundeplatsen i tabellen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
United tar tre poäng borta mot Everton på lördag 1,82

Vilken insats av Spurs

I Spurs poängprotokoll brukar det oftast endast vara två namn som hamnar, Kane och Son. I mötet mot Newcastle var det mer eller mindre halva laget som bidrog till vinsten genom mål och assist. Lite extra cred ska Doherty ha som lyft sig sedan Conte kom till Spurs. Romero såg ut som världens bästa mittback när han gång på gång stoppade bortalagets försök till anfall. Kulusevski stod för en assist och en grymt bra insats. Vi får inte heller glömma bort Kane som gjorde en av sina bästa matcher för Tottenham den här säsongen.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Över 2.5 mål mellan Spurs - Villa på lördag 1,87

Vieira vinnare över Arsenal!

Vieira har gjort en otroligt fin säsong som ny tränare för sitt Palace. Det som många hade tippat som ett lag på den nedre halvan av tabellen, indragna i en bottenstrid har visat sig varit en enda lång succé. De var inför måndagsmötet mot ett formstarkt Gunners nederlagstippade. Men de tog tag i taktpinnen direkt och dominerade sina Londonrivaler. Speciellt i den första halvleken spelade de otroligt självsäkert där de aldrig släppte in Arsenal i matchen och gick upp i en ledning med 2-0. När Zaha på straff satte 3-0 i den 74:e minuten var det definitivt över för Arteta och co.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Palace vinner borta mot Leicester på söndag 3,00