Tränarbytet i Leeds räckte inte för att ta en seger, men det såg bättre ut än på länge i mötet mot Leicester. Villa med sin andra raka vinst när Saints kom på besök. City körde över United i Manchesterderbyt och Tottenham med en fin hemmavinst mot Everton.

Jesse Marsch föll i sin första match som ny tränare i Leeds

Leicester hade innan helgens möte i Premier League haft det tungt att vinna på hemmaplan. Med bara två vinster på de fem senaste matcherna på King Power Stadium väntade ett tufft möte när Leeds med ny tränare kom på besök. Det var bortalaget som öppnade piggt och gjorde en bra första halvlek. Bara några minuter in i matchen hade Jack Harrison och Daniel James tvingat Kasper Schmeichel till två viktiga räddningar. De fortsatte pressa hemmalaget resten av första halvan av matchen och i början av andra, men utdelningen kom aldrig. Istället var det Leicesters Harvey Barnes som gjorde matchens enda mål.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Leeds: Att vinna hemma mot Aston Villa nästa omgång 2,72

Villa vann över formstarkt Saints

Coutinho var instrumental i den fina 4-0 segern för Villa mot Southampton på hemmaplan. Brasilianaren spelade fram till andra målet och gjorde det tredje själv. Gerrard gick ut och hyllade sin spelare efter matchen. Bara 9 minuter in i första halvlek hade första målet kommit då Watkins var målskytt. Det var total dominans från första början och Saints släpptes aldrig in i matchen. Det var Birminghamlagets andra raka seger efter att de veckan innan vann borta mot Brighton med 0-2. Helgens förlösande vinst var välkommen efter en ojämn form på hemmaplan de senaste matcherna.

Manchesterderbyt på Etihad

Under Solskjaer har United spelat bra mot sina stadsrivaler de senaste åren på Etihad i både Premier League och ligacupen. I helgen var det för första gången som nye tränaren Ralf Rangnick åkte med Red Devils för att ställas mot Manchester City. Det var ett hemmalag som var pressat att vinna eftersom att Liverpool på lördagen hade tagit tre poäng och kröp närmare förstaplaceringen. Det tog bara fem minuter innan KDB hade gjort första målet i matchen. Sancho utjämnade sedan till 1-1, men närmare än så kom aldrig de rödklädda då de blev utspelade för andra gången den här säsongen av Pep och co.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City: Att vinna Premier League 1,25

Kulusevski med två assist mot Everton

Det var ett formsvagt Everton som kom till London igår kväll för att möta Spurs. Hemmalaget tryckte gasen i botten direkt från start och kom i anfallsvågor. Det resulterade i att det stod 1-0 efter 14 minuter efter att Michael Keane sköt in den i eget mål. Tre minuter senare gjorde Son 2-0 när Kulusevski spelade fram. Resultatet stod sig till minut 37 då Kane utökade till 3-0. De liljevitas dominans fortsatte i den andra halvleken. Efter bara en minut in var det Reguilons tur att hamna i målprotokollet, spelade fram gjorde Kulusevski. Sista målet stod Harry Kane för.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton: Att vinna hemmamötet mot Wolves 2,30