United ny fyra i Premier League efter hemmavinsten mot West Ham. Merseyside-rivalitet mellan Everton-Aston Villa på Goodison Park, Pep och hans City tappade poäng mot ett Southampton där Hasenhüttl hade gjort sitt jobb och studerat motståndarna. Chelsea flera gånger bättre än Tottenham Hotspur på Stamford Bridge. Största händelserna från den 23:e omgången av Premier League.

Everton sjunker allt längre ner i tabellen

Trots sparkningen av Benitez går det fortfarande trögt för Everton. I helgen var det den evige interimtränaren Duncan Ferguson som ledde laget i hemmamötet mot Villa. Viktigt att vinna här för både Gerrard och Coutinho med tanke på den gamla Merseyside-rivaliteten. Lucas Digne som tidigare under januari lämnade Everton för Aston Villa var högst inblandad i matchens enda mål när han spelade fram till Buendia i slutet av den första halvleken. Segern innebar att laget från Birmingham klättrar uppåt i tabellen och ligger nu på elfteplats. För Ferguson och co kan det snart handla om en bottenstrid.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Everton åker ur Premier League 5,50

United med sent vinstmål

I helgens möte på Old Trafford handlade allt om vilka som skulle inneha fjärdeplatsen efter mötet var avslutat. Hemmalaget inledde bäst och kontrollerade matchen. Men kom aldrig till några riktigt bra lägen efter bra försvarsspel av West Ham. I halvtid hade inget av lagen ett registrerat skott på mål. I början av andra testades Areola för första gången i matchen när Fred fick ett fint läge att skjuta United till ledning, men den franske målvakten räddade. Rashford som har haft en tung säsong blev slutligen matchhjälte då han på stopptid sköt hem segern till klubben han tillhört hela karriären.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
United slutar topp 4 2,60

Ligaledarna tappade poäng

City gick in i helgens möte på St. Mary’s som de stora favoriterna, med 12 raka segrar skulle den trettonde inkasseras av bara farten. Hemmalaget hade annat i tankarna. Efter bara sju spelade minuter stod det 1-0 på tavlan när Kyle Walker-Peters snyggt sköt in bollen bakom Ederson. City var satt i gungning och hade svårt att få det att fungera inledningsvis. I slutet av första hade Sterling en jättechans att utjämna men det svaga avslutet gick rakt på målvakten. Ligaledarna spelade upp sig något i andra och fick slutligen utdelning efter att Laporte nickade in den på De Bruynes frispark.

Spurs fjärde raka förlust mot Chelsea

Förhoppningarna fanns där innan matchstart, att Spurs skulle ha en chans att ställa till det för sina Londonrivaler i bortamötet på Stamford Bridge. Conte och co hade inte förlorat i Premier League innan söndagen medans Chelseas form har varit tveksam. Men det var hemmalaget som skapade mest från start där norra Londonlaget var starkt tillbakapressade. Första målet som senare blev bortdömt gjordes av Kane precis innan halvtid. I andra smällde det till nästan direkt efter avspark när Ziyech fick på en drömträff med vänsterfoten som seglade in bakom Lloris i målet. Minuterna senare höll sig Silva framme på Mounts frispark och fastställde slutresultatet.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea slutar tvåa 3,50