Innan den 22:a omgången av Premier League drog igång hade vi mötena mellan City – Chelsea, Tottenham Hotspur – Arsenal att se framemot som de största dragplåstren. Sistnämnda matchen blev dessvärre inställd, men i efterhand gör det inte så mycket eftersom att vi bjöds på en hel del intressanta händelser där Coutinhos återkomst i den engelska högstaligan sticker ut.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea slutar topp 4 1,03

De Bruyne avgjorde toppmötet!

Kevin De Bruyne har under säsongen inte nått upp till den nivån vi annars är vana att se honom spela på. Men man ska aldrig räkna ut en av världens bästa fotbollsspelare. För i helgen när Chelsea kom till Etihad var det han som blev matchhjälte när han snyggt utanför straffområdet på långskott gjorde matchens enda mål. City hade innan målet kom haft flertalet chanser att avgöra och var det bättre laget matchen igenom. Chelsea var inte ofarliga då bl.a. Lukaku hade ett jätteläge. 13 poäng skiljer lagen åt med City i topp och Chelsea trea.

Coutinho med succéinhopp

Rangnick och hans mannar hade efter att matchen nått minut 67 gått upp i en 0-2 ledning på Villa Park efter att Bruno Fernandes gjorde båda målen. En minut efter att portugisen hade gjort sitt andra, byttes den in för säsongen inlånade Coutinho in av Gerrard. 9 minuter senare spelade han fram till lagkamraten Jacob Ramseys mål. Kvitteringen stod brasilianaren själv för bara 4 minuter senare och United som till en början såg ut att åka hem bekvämt med tre poäng fick bara oavgjort med sig.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
United: Att sluta topp 4 3,25

Vinst för Bielsa på London Stadium

För en vecka sedan möttes lagen på London Stadium i FA-cupen. Då vann Hammers mötet med 2-0 efter mål av Lanzini och Bowen. I söndags var det dags för lagen att ställas mot varandra igen. Denna gången i ligan. Jack Harrison som gick att hitta i målprotokollet efter vinsten mot Burnley i den förra omgången skulle i helgens bortamöte bli rubrikernas man. Det var han som gjorde alla tre målen för Leeds när de tog andra raka segern för första gången under 2021/22. Tungt för West Ham i jakten på topp 4.

Liverpool 11 poäng efter City

Klopp gjorde sin 350:e match som tränare för Liverpool denna helgen när Brentford kom till Anfield. Det märktes att Mané och Salah var borta, för trots att hemmalaget dominerade genom att bombardera gästernas straffområde med inlägg resulterade det inledningsvis inte i något. Men så i den 44:e matchminuten hittade bollen fram till Fabinho som nickade in den. Början av andra fortsatte på samma vis, Liverpool dominerade men fick inte in bollen. Men så efter en del slarv i bortalagets försvar stormade Chamberlain fram och satte dit den på nick. Slutresultatet 3-0 kom sedan genom Minamino i 77:e matchminuten.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool vinner Premier League 10,00