När de flesta matcherna ställdes in på lördagen verkade det länge osäkert om det skulle bli något av den 18:e Premier League omgången? Men när det sena kvällsmötet mellan Leeds – Arsenal spelades som vanligt, verkade det inte helt osannolikt att mötena på söndagen skulle köra på enligt spelschemat. Så blev det nästan då det i slutändan bara var Everton – Leicester som blev uppskjuten.

Martinelli skjuter Arsenal närmare toppen!

Arsenal tog sin tredje raka vinst i helgen mot ett Leeds som har det krisigt för tillfället. Bielsa och co kom till helgens match med en tung förlust i bagaget efter att de tidigare i veckan föll med hela 0-7 på Etihad mot Manchester City. Inte enkelt att ta sig tillbaka från det och dessutom är de tungt skadedrabbade för tillfället. Trots det inledde de piggt mot Gunners, men det dröjde inte länge innan Londonlaget hade tagit över och dominerade mötet. Starkast lyste alla de unga stjärnorna, men främst Martinelli som med sina två mål var matchens lirare.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att sluta topp 4 4,00

Mållöst mellan Wolves och Chelsea

Bruno Lage har satt defensiven i Wolves. Med 14 insläppta mål är de är det laget som har släppt in tredje minst i ligan. Endast Chelsea (12) och Manchester City (9) har släppt in mindre. Tajt och organiserat var det som vanligt i deras försvar när Chelsea kom på besök. Det var ett skadedrabbat Londonlag som hade bett om att få matchen uppskjuten, men så blev det inte. Vi bjöds på en ganska händelselös tillställning på ett dimmigt Molineux. Största händelsen var när hemmalagets Podence fick ett mål bortdömt för offside i den 16:e spelminuten.

City i superform!

Efter den i veckan tidigare utskåpningen av Leeds med 7-0 på Etihad har Manchester City prickat in storformen. Söndagens motståndare Newcastle hade inte gjort det. Med två raka förluster där de bara gjort ett mål tog de emot ligaledarna på söndagen. Det dröjde bara 5 minuter innan de regerande mästarna kopplat greppet om matchen när Ruben Dias höll sig framme och nickade in 0-1. Matchens bästa spelare, Cancelo, stod för 0-2 när han dundrade fram genom hemmalagets försvar och satte ett välplacerat skott bakom Dubravka i målet. Det blev ytterligare två mål av bortalaget genom Mahrez och Sterling.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Leeds: Att bli nedflyttade 3,25

Årets bästa match!

Från att domaren blåste av mötet i London mellan Tottenham Hotspur – Liverpool var det fullt ös. Det var inte en sekund av söndagens tillställning som bjöd på något annat än underhållning av absoluta klass. Kane gjorde första målet, efter det skapades det chanser åt båda hållen fram tills att Jota jämnade ut siffrorna till 1-1 innan halvtid. Samma intensitet fortsatte i andra delen av matchen. Bortalaget tog ledningen för en kort stund genom Robertson, fem minuter senare gjorde Son 2-2 efter ett misstag av Alisson. Chanserna fortsatte avlösa varandra fram tills att slutsignalen gick, i årets hittills bästa match.